autor:

autor

» » Aperitive

Branzoaice

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
400 grame de faina, 150 grame de untura, 1 pahar de lapte, 50 de grame de drojdie, 3 lingurite zahar, 1 lingurita rasa de sare. Pentru umplutura: 200 grame de brinza, 1 ou, 1 lingura de smintina, 1 lingurita de faina, sare vanilie si zahar dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

10 voturi

Mod de preparare

Se cerne intr-un vas faina, se face loc la mijloc si se pune untura, bine sleita, nu lichida. Se framinta. Dupa ce faina a cuprins toata untura, se adauga turnat incet, laptele in care s-a muiat drojdia, zaharul si sarea. Se framinta mai departe si cind aluatul nu se mai lipeste de vas, se da la o parte la rece, lasindu-l sa creasca cu incetul cam 3 ore. Se intinde foaia de aluat nu prea subtire, se taie patratele de 8-9 centimetri, se pune deasupra cite o lingurita de brinza, se aduc colturile la mijloc in forma de plic, apasind usor cu degetul ca sa se lipeasca, se ung cu ou si se dau la cuptor la foc bun. (210 grade)
Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Branzoaice moldovenesti

Branzoaice moldovenesti

1.Faina se cerne intr-un bol adanc. 2.Drojdia se amesteca cu 2 linguri de lapte cald si 1 lingura

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Branzoaice

Branzoaice

Se framanta un aluat potrivit pentru intins foi, adaugandu-se treptat apa si faina. Imediat dupa

43 voturi    13 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    anca , 24 octombrie 2008

    Daca la 400 gr de faina punem 50 gr drojdie, atunci vom manca doar drojdie!

Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

10 voturi

Ingrediente

  • 400 grame de faina
  • 150 grame de untura
  • 1 pahar de lapte
  • 50 de grame de drojdie
  • 3 lingurite zahar
  • 1 lingurita rasa de sare. Pentru umplutura: 200 grame de brinza
  • 1 ou
  • 1 lingura de smintina
  • 1 lingurita de faina
  • sare vanilie si zahar dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Fara foto

anca

Daca la 400 gr de faina punem 50 gr drojdie, atunci vom manca doar drojdie!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mamaliga cu branza (in straturi) Mamaliga cu branza (in straturi)

Acest preparat se serveste foarte des in zona Ardealului, mai ales la tara. In timpul vacantelor petrecute la tara, nu exista saptamana

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Ciuperci umplute
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania