autor:

autor

» » Aperitive

Branzoaice

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
400 grame de faina, 150 grame de untura, 1 pahar de lapte, 50 de grame de drojdie, 3 lingurite zahar, 1 lingurita rasa de sare. Pentru umplutura: 200 grame de brinza, 1 ou, 1 lingura de smintina, 1 lingurita de faina, sare vanilie si zahar dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

10 voturi

Mod de preparare

Se cerne intr-un vas faina, se face loc la mijloc si se pune untura, bine sleita, nu lichida. Se framinta. Dupa ce faina a cuprins toata untura, se adauga turnat incet, laptele in care s-a muiat drojdia, zaharul si sarea. Se framinta mai departe si cind aluatul nu se mai lipeste de vas, se da la o parte la rece, lasindu-l sa creasca cu incetul cam 3 ore. Se intinde foaia de aluat nu prea subtire, se taie patratele de 8-9 centimetri, se pune deasupra cite o lingurita de brinza, se aduc colturile la mijloc in forma de plic, apasind usor cu degetul ca sa se lipeasca, se ung cu ou si se dau la cuptor la foc bun. (210 grade)
Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Branzoaice

Branzoaice

Eu am folosit masina de aluat. Am pus in ordine, urmatoarele: laptele, untul, smantana, ouale, zaharul,

33 voturi    17 comentarii
2h 20 min
Dulciuri diverse
Branzoaice

Branzoaice

Mama mea, de Paste, cand mai ramanea din umplutura pentru pasca, intodeauna adauga branza sarata

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    anca , 24 octombrie 2008

    Daca la 400 gr de faina punem 50 gr drojdie, atunci vom manca doar drojdie!

Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

10 voturi

Ingrediente

  • 400 grame de faina
  • 150 grame de untura
  • 1 pahar de lapte
  • 50 de grame de drojdie
  • 3 lingurite zahar
  • 1 lingurita rasa de sare. Pentru umplutura: 200 grame de brinza
  • 1 ou
  • 1 lingura de smintina
  • 1 lingurita de faina
  • sare vanilie si zahar dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

101 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Fara foto

anca

Daca la 400 gr de faina punem 50 gr drojdie, atunci vom manca doar drojdie!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Briose aperitiv cu cascaval si seminte de chimen