autor:

valentina ionita

» » , Aperitive, Dulciuri diverse

Branzoaice

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 martie 2009

Ingrediente
Pentru aluat :, apa calduta 350 - 400 ml, faina cat cuprinde aprox -800 g, un praf de sare, 1-2 lingurite de zahar, , Pentru umplutura desert:, 500 g branza de vaci proaspata, 2-3 oua, 2 linguri smantana, zahar dupa gust, 2 pliculete de zahar vanilat, , , Pentru umplutura aperitiv:, 300 g branza dulce, 200 g telemea cu sare, putin cascaval ras, 1-2 linguri smantana, 2-3 oua

Dificultate: Redusa Timp: 1h

43 voturi

Mod de preparare

Se framanta un aluat potrivit pentru intins foi, adaugandu-se treptat apa si faina.
Imediat dupa ce este framantat, aluatul se taie in bucati mici din care se fac bilute. Acestea se intind in foi de 4 - 5 mm.
Pe fiecare foaie intinsa se pune o lingura de compozitie si se imprastie pe jumatate din foaie, iar a doua jumatate, se pliaza peste prima margine. Aluatul este presat cu varfurile degetelor. Apoi, se taie aluatul la 1 -2 mm de unde a fost presat cu degetele si apoi se indeparteaza marginile.Se prajesc in ulei incins ,dupa care se scot pe hartie absorbanta pentru a se indeparta surplusul de grasime.Se pot servi atat calde cat si reci.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Branzoaice moldovenesti

Branzoaice moldovenesti

1.Faina se cerne intr-un bol adanc. 2.Drojdia se amesteca cu 2 linguri de lapte cald si 1 lingura

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Branzoaice

Branzoaice

Mama mea, de Paste, cand mai ramanea din umplutura pentru pasca, intodeauna adauga branza sarata

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 martie 2011

    Multumesc...

  • monik

    monik (Chef de cuisine) , 28 martie 2011

    delicioasa

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

    Multumesc mult...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Arata foarte bine si sunt sigura ca sunt tare gustoase,felicitari.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

      Multumesc mult de tot...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009

      O reţetă foarte bună!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

      Mmmm.....ce bine arata,deliciose.

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2009

      foarte bune,la fel poti folosi tot felul de umpluturi.felicitari

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

      Mama ce pofta mi-ai facut. Pe vremuri se gaseau si in oras se numeau Langosi si ce buni erau. Felicitari o reteta foarte buna si chiar mi-ai dat o idee extraordinara. Ai o prezentare foarte buna.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

      Ador branzoaicele!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

      Aoleo ce pofta imi este!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

      Le prajesc in ulei incins.

    • Fara foto

      kok miori , 07 iunie 2009

      Branzoaicele par foarte bune dar dupa ce le prepari ce faci cu ele, le coci la ce temperatura? -sau le prajesti in ulei . Nu este clar si asi dori sa-mi raspunzi.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

43 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat :
  • apa calduta 350 - 400 ml
  • faina cat cuprinde aprox -800 g
  • un praf de sare
  • 1-2 lingurite de zahar
  • Pentru umplutura desert:
  • 500 g branza de vaci proaspata
  • 2-3 oua
  • 2 linguri smantana
  • zahar dupa gust
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • Pentru umplutura aperitiv:
  • 300 g branza dulce
  • 200 g telemea cu sare
  • putin cascaval ras
  • 1-2 linguri smantana
  • 2-3 oua

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Lapte de pasare