autor:

mariana scarlat

» » Dulciuri diverse

Branzoaice

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 noiembrie 2009

Ingrediente
Pentru foaie:, , 2 ouă, 100 g iaurt sau smântână, 2 linguri zahăr, 3-4 linguri ulei, sare, făină cât cuprinde, ulei pentru copt., zahăr pudră, , Umplutură:, , 500g brânză de vaci, 1 ou, 3 linguri de zahăr, sare, stafide, mirodenii

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Se prepară un aluat din ingredientele de mai sus, din el se întinde o foaie care se unge cu ulei şi se rulează. Sulul rezultat se taie în 5-6 bucăţi. Din fiecare bucată se întinde pe rând câte o foaie groasă cam cât muchia de cuţit care se taie în 4, pe fiecare pătrăţel se aşează într-un colţ, cu lingura, brânză de vaci amestecată cu oul,sarea, zahărul, stafidele şi mirodeniile. Se pliază colţul opus peste umplutură şi se presează pe margini ca să nu curgă brânza. Se procedează la fel până pregătim toate pătrăţelele.
După ce am pregătit toate brânzoaicele, le coacem în ulei încins pe ambele părţi, le scurgem de ulei pe prosopele de hârtie şi apoi le pudrăm cu zahăr.

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Branzoaice

Branzoaice

Se framanta un aluat potrivit pentru intins foi, adaugandu-se treptat apa si faina. Imediat dupa

43 voturi    13 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Poale-n Brau/ Branzoaice

Poale-n Brau/ Branzoaice

Eu am facut aluatul la masina de paine, adaugand in ordine ingredientele lichide apoi cele solide:

21 voturi    4 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 01 decembrie 2009

    Bune,bune...

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru foaie:
  • 2 ouă
  • 100 g iaurt sau smântână
  • 2 linguri zahăr
  • 3-4 linguri ulei
  • sare
  • făină cât cuprinde
  • ulei pentru copt.
  • zahăr pudră
  • Umplutură:
  • 500g brânză de vaci
  • 1 ou
  • 3 linguri de zahăr
  • sare
  • stafide
  • mirodenii

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

4 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri
zana b.

zana b. (Chef de cuisine)

Bune,bune...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Flan de ciocolata