autor:

Cornelia

» » Dulciuri diverse

Branzoaice

Autor: Cornelia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cornelia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 aprilie 2012

Ingrediente
Aluat: 500 gr faina, 2 oua,100 gr.zahar, arome (coaja de lamaie, portocala, zahar vanilat), 200ml lapte, putina sare, 20 gr drojdie proaspata,100 gr unt, , Umplutura: 200 gr branza de vaci,100 gr branza sarata, 50 gr zahar, 2 oua, 200gr.stafide, zahar vanilat un pliculet, coaja de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Mama mea, de Paste, cand mai ramanea din umplutura pentru pasca, intodeauna adauga branza sarata si facea aceste branzoaice, ( care de fapt se mai numesc si trigoane ), erau si sunt un deliciu.



Umplutura : branza de vaci, se amesteca cu branza sarata, zaharul, coaja de lamaie ,ouale batute spuma si stafidele muiate in lapte aromat cu vanilie (se pun in lapte caldut cu 30 minute inainte de a le folosi).



Aluatul:



Se face maiaua din: drojdie, cu jumatate (100ml) lapte caldut si doua lingurite zahar, se amesteca bine si se pune o parte din faina, se lasa la crescut 15 minute. Se face loc in mijloc la faina se pun ouale batute spuma, maiaua crescuta, (100 ml) laptele caldut, aromele, sarea si zaharul dizolvat in lapte caldut, se amesteca bine, apoi se framanta ca si aluatul de cozonac cu untul caldut, cam 30 minute si se lasa la crescut . Dupa ce si-a dublat volumul, se pune pe planseta usor infainata, se intinde o foaie cam de 1 cm grosime, se fac patratele cam de 8/8 cm la mijloc se pune o cantitate generoasa de umplutura, se inchide in colturi si se preseaza marginile cu furculita .Se pun in tava pe hartie de copt, se mai lasa sa creasca 15 minute, se ung cu ou si se pun in cuptorul preincalzit pe raftul de sus 20 minute la foc mediu. Se servesc calde, dar si reci sunt la fel de gustoase. Se poate folosi si altfel de umplutura, cu gem, nuca, dupa preferinte, dar atunci nu se vor mai numi branzoace, ci se vor numi trigoane.
Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Branzoaice

Branzoaice

Se framanta un aluat potrivit pentru intins foi, adaugandu-se treptat apa si faina. Imediat dupa

43 voturi    13 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Branzoaice

Branzoaice

Eu am folosit masina de aluat. Am pus in ordine, urmatoarele: laptele, untul, smantana, ouale, zaharul,

33 voturi    17 comentarii
2h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Aluat: 500 gr faina
  • 2 oua,100 gr.zahar
  • arome (coaja de lamaie
  • portocala
  • zahar vanilat)
  • 200ml lapte
  • putina sare
  • 20 gr drojdie proaspata,100 gr unt
  • Umplutura: 200 gr branza de vaci,100 gr branza sarata
  • 50 gr zahar
  • 2 oua
  • 200gr.stafide
  • zahar vanilat un pliculet
  • coaja de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Cornelia
Paine de casa cu cartofi

Paine de casa cu cartofi

Cantitatile se pun in ordinea de mai sus ,in masina iar drojdia proaspata ,(care nu trebuie sa aiba

6 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Mucenici moldovenesti de post

Mucenici moldovenesti de post

Eu ii framant in masina de paine , (dureaza 10 minute ) dupa care scot aluatul si-l las la crescut

2 voturi    3 comentarii
2h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura  casei

Prajitura casei

Ouale se pun in bol in care se prepara aluatul ,pe galbenus se pune sarea (devine un galben mai intens

12 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Cozonac presarat cu mac