Mama mea, de Paste, cand mai ramanea din umplutura pentru pasca, intodeauna adauga branza sarata si facea aceste branzoaice, ( care de fapt se mai numesc si trigoane ), erau si sunt un deliciu.
Umplutura : branza de vaci, se amesteca cu branza sarata, zaharul, coaja de lamaie ,ouale batute spuma si stafidele muiate in lapte aromat cu vanilie (se pun in lapte caldut cu 30 minute inainte de a le folosi).
Aluatul:
Se face maiaua din: drojdie, cu jumatate (100ml) lapte caldut si doua lingurite zahar, se amesteca bine si se pune o parte din faina, se lasa la crescut 15 minute. Se face loc in mijloc la faina se pun ouale batute spuma, maiaua crescuta, (100 ml) laptele caldut, aromele, sarea si zaharul dizolvat in lapte caldut, se amesteca bine, apoi se framanta ca si aluatul de cozonac cu untul caldut, cam 30 minute si se lasa la crescut . Dupa ce si-a dublat volumul, se pune pe planseta usor infainata, se intinde o foaie cam de 1 cm grosime, se fac patratele cam de 8/8 cm la mijloc se pune o cantitate generoasa de umplutura, se inchide in colturi si se preseaza marginile cu furculita .Se pun in tava pe hartie de copt, se mai lasa sa creasca 15 minute, se ung cu ou si se pun in cuptorul preincalzit pe raftul de sus 20 minute la foc mediu. Se servesc calde, dar si reci sunt la fel de gustoase. Se poate folosi si altfel de umplutura, cu gem, nuca, dupa preferinte, dar atunci nu se vor mai numi branzoace, ci se vor numi trigoane.
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii