Branzoaice

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Branzoaice

Ingrediente

  • Aluat: 500 gr faina, 2 oua,100 gr.zahar, arome (coaja de lamaie, portocala, zahar vanilat), 200ml lapte, putina sare, 20 gr drojdie proaspata,100 gr unt
  • Umplutura: 200 gr branza de vaci,100 gr branza sarata, 50 gr zahar, 2 oua, 200gr.stafide, zahar vanilat un pliculet, coaja de lamaie

Mod de preparare

Mama mea, de Paste, cand mai ramanea din umplutura pentru pasca, intodeauna adauga branza sarata si facea aceste branzoaice, ( care de fapt se mai numesc si trigoane ), erau si sunt un deliciu.

Umplutura : branza de vaci, se amesteca cu branza sarata, zaharul, coaja de lamaie ,ouale batute spuma si stafidele muiate in lapte aromat cu vanilie (se pun in lapte caldut cu 30 minute inainte de a le folosi).

Aluatul:

Se face maiaua din: drojdie, cu jumatate (100ml) lapte caldut si doua lingurite zahar, se amesteca bine si se pune o parte din faina, se lasa la crescut 15 minute. Se face loc in mijloc la faina se pun ouale batute spuma, maiaua crescuta, (100 ml) laptele caldut, aromele, sarea si zaharul dizolvat in lapte caldut, se amesteca bine, apoi se framanta ca si aluatul de cozonac cu untul caldut, cam 30 minute si se lasa la crescut . Dupa ce si-a dublat volumul, se pune pe planseta usor infainata, se intinde o foaie cam de 1 cm grosime, se fac patratele cam de 8/8 cm la mijloc se pune o cantitate generoasa de umplutura, se inchide in colturi si se preseaza marginile cu furculita .Se pun in tava pe hartie de copt, se mai lasa sa creasca 15 minute, se ung cu ou si se pun in cuptorul preincalzit pe raftul de sus 20 minute la foc mediu. Se servesc calde, dar si reci sunt la fel de gustoase. Se poate folosi si altfel de umplutura, cu gem, nuca, dupa preferinte, dar atunci nu se vor mai numi branzoace, ci se vor numi trigoane.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise