Ingrediente
Pt. aluat:, 250 ml lapte dulce, 50 gr unt, 3 lg smantana, 3 oua, 4 lg zahar brut, 1 praf de sare, 700 gr faina, 5 gr drojdie uscata, , Pt. umplutura:, 400 gr branza de vaci proaspata, 100 gr zahar brut, 1 mana stafide, coaja rasa de lamaie, 2 oua, pentru uns si pudrat, 1 ou, zahar pudra
Dificultate: Redusa | Timp: 2h 20 min
42 voturi
Mod de preparare
Cand s-a terminat programul de framantare, am scos aluatul pe o planseta infainata, l-am taiat in doua si am intins doua foi, cam de 1 cm grosime, din care am taiat patrate mai mult sau mai putin egale. Am pus cate o lingura cu branza in mijlocul fiecarui patrat de aluat si am impaturit strangand colturile opuse in diagonala. Chiar daca a iesit un pic din umplutura, le-am lasat asa. Am scos o tava de copt prevazuta cu hartie de copt, am asezat branzoaicele la distanta de vreo 2-3 cm una de alta si le-am uns cu ou batut. Am bagat tava in cuptor, pe treapta de sus, la foc mediu, pentru vreo 45-50 minute, cat sa se rumeneasca frumos, nu mai mult :))) Dupa ce s-au copt, le-am scos si le-am lasat un pic sa se raceasca, dupa care le-am pudrat cu zahar vanilat.
Lucia Gheorghe , 13 noiembrie 2014
bun ff. bun
Ildi Kun , 10 iulie 2014
ARATA BINE
Elena Laslo , 08 mai 2014
Le-am facut cu branza de vaca si cu urda ,au fost foarte bune.
Raluca Popa , 06 februarie 2014
Cu manuta ca si alte cocute. Zahar de care avem, drojdie de care avem , grasime de care avem fie el si ulei, branzica de care avem si papam ce iese si iese f bun . Eu pun 300 laptic si 2-3 oua. nu pun decat o lingurita de zahar. .Reteta de sus este f buna dar, mai adaptam ...
Alexandra Toader , 06 februarie 2014
Cu manuta ca si alte cocute. Zahar de care avem, drojdie de care avem , grasime de care avem fie el si ulei, branzica de care avem si papam ce iese si iese f bun . Eu pun 300 laptic si 2-3 oua. nu pun decat o lingurita de zahar. .Reteta de sus este f buna dar, mai adaptam ...
Shana Cazachevici , 06 februarie 2014
Au iesit delicioase, multumesc!
Carmen Nadia Curta , 19 ianuarie 2014
Cu manuta ca si alte cocute. Zahar de care avem, drojdie de care avem , grasime de care avem fie el si ulei, branzica de care avem si papam ce iese si iese f bun . Eu pun 300 laptic si 2-3 oua. nu pun decat o lingurita de zahar. .Reteta de sus este f buna dar, mai adaptam ...
Mari Lele , 19 ianuarie 2014
framantam cu mana nu e foarte greu, eu framant zilnic aluat pt placinte sau gogosi:))
Elena_Duca (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2014
le-am facut aseara si sunt foarte bune!
MikiZeno MikiZen , 04 ianuarie 2014
si daca nu avem masina de facut aluatul - cum procedam ??? :((
marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2013
arata grozav....sper sa imi iasa tot asa
Laura_Nechita (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2013
multumesc mult >:d<
alona (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2013
GROZAVE !
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2013
cat sunt de apetisante, chiar mi-e dor de branzoaice!