autor:

Laura_Nechita

» » Dulciuri diverse

Branzoaice

Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 noiembrie 2013

Ingrediente
Pt. aluat:, 250 ml lapte dulce, 50 gr unt, 3 lg smantana, 3 oua, 4 lg zahar brut, 1 praf de sare, 700 gr faina, 5 gr drojdie uscata, , Pt. umplutura:, 400 gr branza de vaci proaspata, 100 gr zahar brut, 1 mana stafide, coaja rasa de lamaie, 2 oua, pentru uns si pudrat, 1 ou, zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 2h 20 min

42 voturi

Mod de preparare

Eu am folosit masina de aluat. Am pus in ordine, urmatoarele: laptele, untul, smantana, ouale, zaharul, sarea, faina si drojdia. Intre timp, am pregatit umplutura de branza. Intr-un castron, am pus branza, am faramitat-o cu o furculita, am adaugat ouale si zaharul, am amestecat si la sfarsit am pus si stafidele si coaja de lamaie rasa. Am amestecat bine si am dat deoparte sa se intrepatrunda aroma.



Cand s-a terminat programul de framantare, am scos aluatul pe o planseta infainata, l-am taiat in doua si am intins doua foi, cam de 1 cm grosime, din care am taiat patrate mai mult sau mai putin egale. Am pus cate o lingura cu branza in mijlocul fiecarui patrat de aluat si am impaturit strangand colturile opuse in diagonala. Chiar daca a iesit un pic din umplutura, le-am lasat asa. Am scos o tava de copt prevazuta cu hartie de copt, am asezat branzoaicele la distanta de vreo 2-3 cm una de alta si le-am uns cu ou batut. Am bagat tava in cuptor, pe treapta de sus, la foc mediu, pentru vreo 45-50 minute, cat sa se rumeneasca frumos, nu mai mult :))) Dupa ce s-au copt, le-am scos si le-am lasat un pic sa se raceasca, dupa care le-am pudrat cu zahar vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Branzoaice

Branzoaice

Mama mea, de Paste, cand mai ramanea din umplutura pentru pasca, intodeauna adauga branza sarata

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Branzoaice (Poale-n brau)

Branzoaice (Poale-n brau)

Intr-un bol se pune faina cernuta, un praf de sare si cele 2 oua. Laptele se incalzeste un pic (nu

135 voturi    35 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii

  • neli , 20 iulie 2015

    tare bine arata si cred ca sint si foarte bune

  • Gabriel Voicu , 26 decembrie 2014

    Cu manuta ca si alte cocute. Zahar de care avem, drojdie de care avem , grasime de care avem fie el si ulei, branzica de care avem si papam ce iese si iese f bun . Eu pun 300 laptic si 2-3 oua. nu pun decat o lingurita de zahar. .Reteta de sus este f buna dar, mai adaptam ...

  • Viorica Apostol , 14 noiembrie 2014

    buun,incercam

    • Lucia Gheorghe , 13 noiembrie 2014

      bun ff. bun

    • Ildi Kun , 10 iulie 2014

      ARATA BINE

    • Elena Laslo , 08 mai 2014

      Le-am facut cu branza de vaca si cu urda ,au fost foarte bune.

    • Raluca Popa , 06 februarie 2014

      Cu manuta ca si alte cocute. Zahar de care avem, drojdie de care avem , grasime de care avem fie el si ulei, branzica de care avem si papam ce iese si iese f bun . Eu pun 300 laptic si 2-3 oua. nu pun decat o lingurita de zahar. .Reteta de sus este f buna dar, mai adaptam ...

    • Alexandra Toader , 06 februarie 2014

      Cu manuta ca si alte cocute. Zahar de care avem, drojdie de care avem , grasime de care avem fie el si ulei, branzica de care avem si papam ce iese si iese f bun . Eu pun 300 laptic si 2-3 oua. nu pun decat o lingurita de zahar. .Reteta de sus este f buna dar, mai adaptam ...

    • Shana Cazachevici , 06 februarie 2014

      Au iesit delicioase, multumesc!

    • Carmen Nadia Curta , 19 ianuarie 2014

      Cu manuta ca si alte cocute. Zahar de care avem, drojdie de care avem , grasime de care avem fie el si ulei, branzica de care avem si papam ce iese si iese f bun . Eu pun 300 laptic si 2-3 oua. nu pun decat o lingurita de zahar. .Reteta de sus este f buna dar, mai adaptam ...

    • Mari Lele , 19 ianuarie 2014

      framantam cu mana nu e foarte greu, eu framant zilnic aluat pt placinte sau gogosi:))

    • Elena_Duca

      Elena_Duca (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2014

      le-am facut aseara si sunt foarte bune!

    • MikiZeno MikiZen , 04 ianuarie 2014

      si daca nu avem masina de facut aluatul - cum procedam ??? :((

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2013

      arata grozav....sper sa imi iasa tot asa

    • Laura_Nechita

      Laura_Nechita (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2013

      multumesc mult >:d<

    • alona (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2013

      GROZAVE !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2013

      cat sunt de apetisante, chiar mi-e dor de branzoaice!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 20 min

42 voturi

Ingrediente

  • Pt. aluat:
  • 250 ml lapte dulce
  • 50 gr unt
  • 3 lg smantana
  • 3 oua
  • 4 lg zahar brut
  • 1 praf de sare
  • 700 gr faina
  • 5 gr drojdie uscata
  • Pt. umplutura:
  • 400 gr branza de vaci proaspata
  • 100 gr zahar brut
  • 1 mana stafide
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 oua
  • pentru uns si pudrat
  • 1 ou
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Laura_Nechita
Chec zebra

Chec zebra

Intr-un castron, am pus in ordine 1 cana lapte, uleiul, zaharul si am amestecat bine cu un tel. Am

52 voturi    45 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot,

21 voturi    6 comentarii
40 min
Prajituri
Cheesecake cu afine si mure

Cheesecake cu afine si mure

Biscutii cu zaharul si fructele de goji i-am rasnit la robot, nu foarte marunt. Am adaugat untul

23 voturi    8 comentarii
1h 10 min
Prajituri

neli

tare bine arata si cred ca sint si foarte bune

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Briose cu physalis