autor:

Gustul din bucatarie

» » Dulciuri diverse

Branzoaice (Poale-n brau)

Autor: Gustul din bucatarie (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustul din bucatarie (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 februarie 2013

Ingrediente
Pentru aluat:, * 500 grame faina, * 2 oua, * 200 ml lapte, * 25 grame drojdie, * un praf de sare, * 2-3 pliculete de zahar vanilinat, * coaja de lamaie rasa, * esenta de vanilie, * ulei, , Pentru umplutura:, * 500 grame branza de vaci, * 100 grame stafide, * 1 ou, * 3 pliculete zahar vanilinat

Dificultate: Medie Timp: 2h

84 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol se pune faina cernuta, un praf de sare si cele 2 oua.
Laptele se incalzeste un pic (nu fierbinte!), se amesteca bine cu esenta de vanilie, zaharul vanilinat, coaja de lamaie si cu drojdia, rezultand astfel maiaua.
Adaugam maiaua de mai sus peste faina si incepem a amesteca.
Amestecam pana incepe sa se ingroase si sa se formeze un aluat. Adaugam si putin ulei si framantam pana aluatul devine elastic. Formam o bila, acoperim bolul cu un prosop curat si lasam la dospit 1 ora.
Cat timp aluatul dospeste pregatim umplutura.
Amestecam branza de vaci, cu zaharul vanilinat, stafidele si 1 ou. Daca simtiti nevoia ca umplutura sa fie mai dulce mai puteti adauga 2-3 linguri de zahar.
Luam o parte din aluat si intindem o foaie cat putem noi de dreptunghiulara. Foaia o taiem in patrate mai mari pentru a putea sa impaturim cat mai bine. In mijlocul fiecarui patrat punem o lingura de umplutura si impaturim ca pe un plic, presand usor colturile.
In tava, pe o hartie de copt, punem branzoaicele, le ungem cu ou si le punem la cuptor pentru 30-35 de minute.
Le pudram cu zahar si le savuram!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice (Poale-n brau)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Poale-n Brau/ Branzoaice

Poale-n Brau/ Branzoaice

Eu am facut aluatul la masina de paine, adaugand in ordine ingredientele lichide apoi cele solide:

12 voturi    3 comentarii
2h
Dulciuri diverse
placinta poale in brau

placinta poale in brau

Pentru aluat: Se pune faina ,oauale,sarea ,laptele se incalzeste si se pune zaharul( un pahar) sa

7 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Calin_Hadarau

    Calin_Hadarau (Chef de cuisine):

    Foarte bune!

  • Szabo_Ioana

    Szabo_Ioana (Chef de cuisine):

    Am incercat reteta ,am constatat ca la tipul de faina folosit de mine a trebuit sa adaug inca ceva lapte in plus fata de reteta .Au iesit niste minunatii sunt (au fost :) ) gustoase si satioase mai ales dimineata langa un pahar de lapte . Nu stiu exact cat lapte am pus in plus dar am pus (atat lapte cat si ulei )pana ce aluatul a devenit elastic .Multumim (intreaga fam. de pofticiosi )pt. reteta .

  • 32 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Daniela miiller , 09 martie 2017

    Am facut poalen brau sunt foarte buneeeeeee ami plac multttt

  • Fara foto

    eleba , 08 octombrie 2016

    imi plac la nebunie

  • felicia

    felicia (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2016

    Acum le fac!! astept sa creasca aluatul.

    • Fara foto

      Felicia Cucos , 30 ianuarie 2016

      foarte bun si gustoase . acum le fac.

    • Gustul din bucatarie

      Gustul din bucatarie (Chef de cuisine) , 23 august 2015

      Am folosit ou batut pentru a unge marginile inainte de a le impacheta. Si incercati sa nu puneti prea multa umplutura pentru ca are tendinta sa iasa afara in timpul coacerii.

    • Fara foto

      Pensiunea Select Arad , 30 iulie 2015

      va rog sa mi spuneti de ce mi s au deschis la dospit in tava? multumesc

    • Gustul din bucatarie

      Gustul din bucatarie (Chef de cuisine) , 30 martie 2015

      Eu folosesc drojdie uscata de la Dr. Oetker. Un pliculet are 7 gr - pentru 500 gr de faina.

    • Fara foto

      Mihai Naescu , 19 martie 2015

      PUI DUPA GUST

    • Fara foto

      alina sandor (Maestru bucatar) , 28 februarie 2015

      Aici nu exista drojdie proaspata. Cata drojdie uscata sa pun?

    • Fara foto

      Alina Sandor , 28 februarie 2015

      Aici in irlanda nu exista drojdie proaspata. Cata drjdie uscata se pune ? Multumesc.

    • Fara foto

      Flory Fiorella , 19 ianuarie 2015

      Sper sa le fac,cat curand,par bune,dar si frumoase! :) ;)

    • Gustul din bucatarie

      Gustul din bucatarie (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2015

      Ma bucur ca va place, mai ales ca era prima data cand le-am facut:)

    • Fara foto

      Gena Radu , 06 ianuarie 2015

      Foarte bune!

    • Fara foto

      Dana Andy Runcan , 15 noiembrie 2014

      SUPER BUNE

    • Gustul din bucatarie

      Gustul din bucatarie (Chef de cuisine) , 28 iulie 2014

      Multumesc Marlena pentru raspuns!Eu nu am mai putut intra ceva vreme pe aici...Sper ca v-au placut!

    • Fara foto

      Marlena Mihailescu , 05 iulie 2014

      foc potrivit in cuptor deja incins

    • Fara foto

      Marlena Mihailescu , 05 iulie 2014

      asta asa ca in moldova,.....noi nu folosim lapte ci apa si-i excelent

    • Fara foto

      Otilia Enea , 01 iunie 2014

      la ce temperatura le bagam la cuptor? as vrea sa incerc sa le fac saptamana viitoare. arata nemaipomenit! multumesc

    • Fara foto

      Elena Popescu , 04 august 2013

      Sunt foarte bune!

    • Lory

      Lory (Chef de cuisine) , 19 februarie 2013

      Offf,ce pofta mi-ati facut.................

    • Lory

      Lory (Chef de cuisine) , 18 februarie 2013

      Foarte bine arata si cred ca sunt si delicioase :)

    • nela

      nela (Chef de cuisine) , 18 februarie 2013

      foarte bune, si eu fac des...simt miros deja aromele...

    • Gustul din bucatarie

      Gustul din bucatarie (Chef de cuisine) , 17 februarie 2013

      Va multumesc pentru aprecieri!

    • Florenta Dinu

      Florenta Dinu (Chef de cuisine) , 16 februarie 2013

      Tare bine arata ! Este desertul nostru preferat!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 16 februarie 2013

      Ce bine arata si ce pofta mi-ai facut yumi,yumi... *****

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 16 februarie 2013

      as manca si eu una calda... o bunatate!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 16 februarie 2013

      Apetisante branzoaicele astea.... Minunat arata !

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 16 februarie 2013

      wow !, arata ca la " Hanul Ancutei "

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 februarie 2013

      Tare frumoase!

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 15 februarie 2013

      Crezi ca mie nu mi-ai facut pofta ? Foarte bune sunt !!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 februarie 2013

      ce pofta mi-ai facut...

    • dayana

      dayana (Chef de cuisine) , 15 februarie 2013

      Arata foarte frumoase.Cred ca $i gustoase sunt imi voi salva reteta

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

84 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • * 500 grame faina
  • * 2 oua
  • * 200 ml lapte
  • * 25 grame drojdie
  • * un praf de sare
  • * 2-3 pliculete de zahar vanilinat
  • * coaja de lamaie rasa
  • * esenta de vanilie
  • * ulei
  • Pentru umplutura:
  • * 500 grame branza de vaci
  • * 100 grame stafide
  • * 1 ou
  • * 3 pliculete zahar vanilinat

Raporteaza reteta

Retete
de Gustul din bucatarie
Hummus

Hummus

Important de stiut este ca daca o sa cumparati naut uscat, trebuie sa-l lasati de cu seara la inmuiat

4 voturi    5 comentarii
2h 30 min
Aperitive
Ciorba de fasole boabe - de post

Ciorba de fasole boabe - de post

In prima faza daca va hotarati sa pregatiti acest fel e bine ca inainte cu o zi fasolea sa fie pusa

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Varza la cuptor cu rasol de porc

Varza la cuptor cu rasol de porc

Rasolul de porc se spala, se curata si se pune la fiert pana ii luam spuma. Varza se toaca fideluta

0 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne

Daniela miiller

Am facut poalen brau sunt foarte buneeeeeee ami plac multttt

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Rulouri pufoase cu visine si lamaie