Ingrediente
Pentru aluat:, * 500 grame faina, * 2 oua, * 200 ml lapte, * 25 grame drojdie, * un praf de sare, * 2-3 pliculete de zahar vanilinat, * coaja de lamaie rasa, * esenta de vanilie, * ulei, , Pentru umplutura:, * 500 grame branza de vaci, * 100 grame stafide, * 1 ou, * 3 pliculete zahar vanilinat
Dificultate: Medie | Timp: 2h
135 voturi
Mod de preparare
Laptele se incalzeste un pic (nu fierbinte!), se amesteca bine cu esenta de vanilie, zaharul vanilinat, coaja de lamaie si cu drojdia, rezultand astfel maiaua.
Adaugam maiaua de mai sus peste faina si incepem a amesteca.
Amestecam pana incepe sa se ingroase si sa se formeze un aluat. Adaugam si putin ulei si framantam pana aluatul devine elastic. Formam o bila, acoperim bolul cu un prosop curat si lasam la dospit 1 ora.
Cat timp aluatul dospeste pregatim umplutura.
Amestecam branza de vaci, cu zaharul vanilinat, stafidele si 1 ou. Daca simtiti nevoia ca umplutura sa fie mai dulce mai puteti adauga 2-3 linguri de zahar.
Luam o parte din aluat si intindem o foaie cat putem noi de dreptunghiulara. Foaia o taiem in patrate mai mari pentru a putea sa impaturim cat mai bine. In mijlocul fiecarui patrat punem o lingura de umplutura si impaturim ca pe un plic, presand usor colturile.
In tava, pe o hartie de copt, punem branzoaicele, le ungem cu ou si le punem la cuptor pentru 30-35 de minute.
Le pudram cu zahar si le savuram!!
Daniela miiller , 09 martie 2017
Am facut poalen brau sunt foarte buneeeeeee ami plac multttt
eleba , 08 octombrie 2016
imi plac la nebunie
felicia (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2016
Acum le fac!! astept sa creasca aluatul.
Felicia Cucos , 30 ianuarie 2016
foarte bun si gustoase . acum le fac.
Gustul din bucatarie (Chef de cuisine) , 23 august 2015
Am folosit ou batut pentru a unge marginile inainte de a le impacheta. Si incercati sa nu puneti prea multa umplutura pentru ca are tendinta sa iasa afara in timpul coacerii.
Pensiunea Select Arad , 30 iulie 2015
va rog sa mi spuneti de ce mi s au deschis la dospit in tava? multumesc
Gustul din bucatarie (Chef de cuisine) , 30 martie 2015
Eu folosesc drojdie uscata de la Dr. Oetker. Un pliculet are 7 gr - pentru 500 gr de faina.
Mihai Naescu , 19 martie 2015
PUI DUPA GUST
alina sandor (Maestru bucatar) , 28 februarie 2015
Aici nu exista drojdie proaspata. Cata drojdie uscata sa pun?
Alina Sandor , 28 februarie 2015
Aici in irlanda nu exista drojdie proaspata. Cata drjdie uscata se pune ? Multumesc.
Flory Fiorella , 19 ianuarie 2015
Sper sa le fac,cat curand,par bune,dar si frumoase! :) ;)
Gustul din bucatarie (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2015
Ma bucur ca va place, mai ales ca era prima data cand le-am facut:)
Gena Radu , 06 ianuarie 2015
Foarte bune!
Dana Andy Runcan , 15 noiembrie 2014
SUPER BUNE
Gustul din bucatarie (Chef de cuisine) , 28 iulie 2014
Multumesc Marlena pentru raspuns!Eu nu am mai putut intra ceva vreme pe aici...Sper ca v-au placut!
Marlena Mihailescu , 05 iulie 2014
foc potrivit in cuptor deja incins
Marlena Mihailescu , 05 iulie 2014
asta asa ca in moldova,.....noi nu folosim lapte ci apa si-i excelent
Otilia Enea , 01 iunie 2014
la ce temperatura le bagam la cuptor? as vrea sa incerc sa le fac saptamana viitoare. arata nemaipomenit! multumesc
Elena Popescu , 04 august 2013
Sunt foarte bune!
Lory (Chef de cuisine) , 19 februarie 2013
Offf,ce pofta mi-ati facut.................
Lory (Chef de cuisine) , 18 februarie 2013
Foarte bine arata si cred ca sunt si delicioase :)
nela (Chef de cuisine) , 18 februarie 2013
foarte bune, si eu fac des...simt miros deja aromele...
Gustul din bucatarie (Chef de cuisine) , 17 februarie 2013
Va multumesc pentru aprecieri!
Florenta Dinu (Chef de cuisine) , 16 februarie 2013
Tare bine arata ! Este desertul nostru preferat!
Lia Maria (Chef de cuisine) , 16 februarie 2013
Ce bine arata si ce pofta mi-ai facut yumi,yumi... *****
Catalina (Chef de cuisine) , 16 februarie 2013
as manca si eu una calda... o bunatate!
Sidy (Chef de cuisine) , 16 februarie 2013
Apetisante branzoaicele astea.... Minunat arata !
Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 16 februarie 2013
wow !, arata ca la " Hanul Ancutei "
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 februarie 2013
Tare frumoase!
Floare de colt (Chef de cuisine) , 15 februarie 2013
Crezi ca mie nu mi-ai facut pofta ? Foarte bune sunt !!!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 februarie 2013
ce pofta mi-ai facut...
dayana (Chef de cuisine) , 15 februarie 2013
Arata foarte frumoase.Cred ca $i gustoase sunt imi voi salva reteta