autor:

autor

» » Prajituri

Branzoaice

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
Aluat: 400 gr faina, 2 oua, 3 linguri margarina (sau ulei), 1 pahar cu lapte, 50 gr. drojdie, 2 linguri zahar, un pic de sare, Umplutura: 250 gr. branza dulce de vaca, 3 linguri zahar, 2 oua, 1 lingura gris, coaja rasa de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

42 voturi

Mod de preparare

Se face o maia din lapte caldut, zahar si drojdie care se amesteca cu faina pana se obtine o compozitie de consistenta smantanei. Se presara faina si se pune la cald sa creasca. Se amesteca restul ingredientelor pentru aluat (fara margarina) cu maiaua, si se framanta pana se dezlipeste de pe vas, apoi se adauga margarina topita (sau uleiul), framantand in continuare, si se lasa iar la crescut (putin). Intre timp se presara umplutura: se paseaza branza cu o furculita, se amesteca cu grisul, zaharul, coaja de lamaie, galbenusurile, si la urma se adauga albusurile batute spuma. Din aluatul crescut se intinde o foaie groasa cam de jumate de centimetru, si se taie in patrate. Se pune umplutura in mijlocul fiecarui patrat si se uneste la mijloc cele 4 colturi. Se aseaza fiecare branzoaica intr-o tava unsa cu ulei si se lasa la cald sa creasca. Se ung branzoaicele cu ou batut si se coc la foc mic.
Calde sau reci!
Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Branzoaice

Branzoaice

Mama mea, de Paste, cand mai ramanea din umplutura pentru pasca, intodeauna adauga branza sarata

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Poale-n Brau/ Branzoaice

Poale-n Brau/ Branzoaice

Eu am facut aluatul la masina de paine, adaugand in ordine ingredientele lichide apoi cele solide:

12 voturi    3 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

    Delicioase

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

    Delicioae

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

    Bun,bun,bun...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

42 voturi

Ingrediente

  • Aluat: 400 gr faina
  • 2 oua
  • 3 linguri margarina (sau ulei)
  • 1 pahar cu lapte
  • 50 gr. drojdie
  • 2 linguri zahar
  • un pic de sare
  • Umplutura: 250 gr. branza dulce de vaca
  • 3 linguri zahar
  • 2 oua
  • 1 lingura gris
  • coaja rasa de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Delicioase

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

1 vot    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Caise( cu un craciunel de ajutor)