autor:

Anca Rm

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Branzoici

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 august 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 august 2014

Ingrediente
Pentru aluat, , 1 kg faina, , 50 gr drojdie, , 2 galbenusuri, , 2 linguri zahar, , coaja razuita de la o lamaie, , zeama din jumate de lamaie, , 2 linguri ulei, , 250 ml lapte, , praf de sare, , Pentru umplutura:, , 750 gr branza dulce de vaci, , 3 oua, , 200 gr zahar pudra (sau mai mult ), , 1-2 linguri de gris, , stafide (optional), , coaja de lamaie, , esenta rom, , Extra :, , 1 ou

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Faina o cernem si o asezam intr-un vas .



Laptele il incalzim putin, punem un pic de sare, zaharul , drojdia si o lingura de faina si amestecam. Lasam acoperit cu un prosop cam 10 minute.



In faina cernuta facem o groapa in mijloc, razuim coaja de la lamaie, stoarcem si zeama, punem galbenusurile, uleiul si le amestecam acolo, aducand putina faina. Turnam si laptele si incepem sa framantam cu mainile sau se poate framanta cu robotul . In functie de faina e care o folositi, se poate sa mai trebuiasca adaugata apa. Trebuie sa aveti un aluat ca de cozonac ,nelipicios si pufos.



Framantam cam 15 minute, acoperim vasul cu un prosop curat si lasam sa se odihneasca si sa creasca cam o jumate de ora la loc caldut .



Pana atunci pregatim umplutura: branza de vaci o zdrobim cu furculita sau cu mixerul, adaugam ouale, zaharul, coaja de lamaie, esenta de rom si amestecam bine. Gustati sa vedeti daca mai trebuie zahar. Daca branza este moale adaugati 1-2 linguri de gris. Daca doriti puteti adauga 50 gr stafide inmuiate in esenta de rom.



Pregatim o tava si incalzim cuptorul .



Scoatem aluatul din vas pe masa de lucru presarata cu faina. Intindem o foaie nu foarte subtire (cam 0.5 cm grosime), taiem patratele 10x10 (nu are nimic daca mai sunt si colturi, oricum le vom putea strange). Pe fiecare bucata de aluat punem cate o lingura de branza. Strangem colturile, ca si cum am ridica ceva de toate colturile, strangem si sucim. Apasati bine aluatul si aveti grija sa nu ramana nici un pic de branza neacoperita cu aluat . Asezati in tava fiecare bucata cu colturile in jos.



Cand le-am terminat pe toate batem un ou si ungem fiecare bucata .



Dam tava la cuptor si cand sunt rumenite frumos (30-40 minute) sunt gata. Sunt bune calde, dar si reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Aluat fraged, foietaj (pentru Saratele, Branzoici, Placinte etc.) cu branza Philadelphia

Aluat fraged, foietaj (pentru Saratele, Branzoici, Placinte etc.) cu branza Philadelphia

Ingredientele se amesteca si aluatul obtinut se pune la frigider timp de 20 minute. Se intinde

27 voturi    4 comentarii
30 min
Prajituri
Branzoici

Branzoici

In 250 ml lapte caldut dizolvam drojdia, 2 linguri zahar,sarea,zaharul vanilat . In faina se face

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Carolina Spiridon , 24 octombrie 2014

    Cred ca 10 grame de drojdie la 1kg de faina este foarte putin.Este o greseala de scris sau asa este?

  • Fara foto

    Podovei Ovidiu Si Nicoleta , 04 septembrie 2014

    o incerc azi...arata destul de bine

  • Anca Rm

    Anca Rm (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2014

    Maria ma bucur ca ti-a placut

    • Fara foto

      Macovei Maria , 30 august 2014

      foarte buna reteta ,tocmai am facut o :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 1 kg faina
  • 50 gr drojdie
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • coaja razuita de la o lamaie
  • zeama din jumate de lamaie
  • 2 linguri ulei
  • 250 ml lapte
  • praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 750 gr branza dulce de vaci
  • 3 oua
  • 200 gr zahar pudra (sau mai mult )
  • 1-2 linguri de gris
  • stafide (optional)
  • coaja de lamaie
  • esenta rom
  • Extra :
  • 1 ou

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

45 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Anca Rm

Anca Rm (Chef de cuisine)

Maria ma bucur ca ti-a placut

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Trandafirasi din savarina cu gris