autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Branzoici

Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 iunie 2009

Ingrediente
1 kg faina, 5 galbenusuri (+ 1 galbenus sau 2 ptr. uns deasupra), sare cat intra in causul palmei, 3 pachete zahar vanilat, 2 buc. de unt sau rama de marimea unei nuci, coaja rasa de la o lamaie, 2 maini de zahar(cand scriu o mana de... va ganditi la cantitatea pe care o luati in mana din pachet), 1 mana de ulei (la cat turnati in palma facuta caus), 30 gr. drojdie proaspata, lapte, , Umplutura :, 1 kg branza dulce vaci (scoaca), 3 galbenusuri de oua, 3 plicuri zahar vanilat, 1 mana de gris

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

In 250 ml lapte caldut dizolvam drojdia, 2 linguri zahar,sarea,zaharul vanilat .
In faina se face o gaura in care turnam amestecul de mai sus si il amestecam cu un pic de faina si il lasam la dospit la loc caldut 1/2 ora.

Dupa ce a dospit adaugam cele 8 galbenusuri, untul , zaharul, coaja rasa de la lamaie si se framanta pana cand aluatul face besici.(Aluatul se lasa mai moale sa nu fie prea tare) Daca aluatul e prea tare se mai poate adauga putin lapte caldut. pana devine mai moale.
Dupa ce au aparut primele besici ,punem si mana de ulei dupa care mai framantam cca. 10 minute si apoi il punem la dospit la loc caldut.

Dupa ce a dospit scoatem aluatul , il intindem cu mana si taiem fasii mai late de aluat(de latimea degetului mic) pe care le taiem apoi sub forma de patrate , le umplem cu branza,il pliem ca pe un plic si-l asezam in tava unsa sau tapetata cu folie de aluminiu, unde le mai lasam la dospit inca 20 minute .
Dupa ce a dospit in tava le ungem cu galbenus de ou si le punem in cuptorul preincalzit.
Se coace la foc mare timp de cca 10 min dupa care se da foc mic , cca 30 min.

Se scoate din cuptor, se acopera cu un prosop peste care se pune o bucata punga si iar se acopera cu un prosop si se lasa asa pana raceste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Branzoici

Branzoici

Faina o cernem si o asezam intr-un vas . Laptele il incalzim putin, punem un pic de sare, zaharul

9 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Aluat fraged, foietaj (pentru Saratele, Branzoici, Placinte etc.) cu branza Philadelphia

Aluat fraged, foietaj (pentru Saratele, Branzoici, Placinte etc.) cu branza Philadelphia

Ingredientele se amesteca si aluatul obtinut se pune la frigider timp de 20 minute. Se intinde

26 voturi    4 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 25 iulie 2011

    Bune branzoaicile tale si eu am facut -am facut cu brinza si cu visine si cornulete cu cacao.-alaturez si o fotografie.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 22 iulie 2011

    La cat sunt de bune crezi ca mai rezisti sa nu papi una ...calda ???

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 5 galbenusuri (+ 1 galbenus sau 2 ptr. uns deasupra)
  • sare cat intra in causul palmei
  • 3 pachete zahar vanilat
  • 2 buc. de unt sau rama de marimea unei nuci
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 maini de zahar(cand scriu o mana de... va ganditi la cantitatea pe care o luati in mana din pachet)
  • 1 mana de ulei (la cat turnati in palma facuta caus)
  • 30 gr. drojdie proaspata
  • lapte
  • Umplutura :
  • 1 kg branza dulce vaci (scoaca)
  • 3 galbenusuri de oua
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 mana de gris

Raporteaza reteta

Retete
de otilia21
Pui cu ciuperci si smantana

Pui cu ciuperci si smantana

Se fierbe separat puiul 10-15 minute si cartofii curatati si taiati cubulete, dar sa nu se sfarame;

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu pui si sos Pesto

Pizza cu pui si sos Pesto

Preincalziti cuptorul la 230 de grade Celsius. Imprastiati sosul Pesto pe suprafata blatului

2 voturi    1 comentariu
1h
Paste si pizza
Salata greceasca

Salata greceasca

Tineti fiecare ingredient separat inainte de a servi, pentru a nu acapara ceapa savoarea celorlalte.

4 voturi    1 comentariu
30 min
Salate reci

kok miori (Chef de cuisine)

Bune branzoaicile tale si eu am facut -am facut cu brinza si cu visine si cornulete cu cacao.-alaturez si o fotografie.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Corabioare cu crema