Branzoici

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Branzoici

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 5 galbenusuri (+ 1 galbenus sau 2 ptr. uns deasupra)
  • sare cat intra in causul palmei
  • 3 pachete zahar vanilat
  • 2 buc. de unt sau rama de marimea unei nuci
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 maini de zahar(cand scriu o mana de... va ganditi la cantitatea pe care o luati in mana din pachet)
  • 1 mana de ulei (la cat turnati in palma facuta caus)
  • 30 gr. drojdie proaspata
  • lapte
  • Umplutura :
  • 1 kg branza dulce vaci (scoaca)
  • 3 galbenusuri de oua
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 mana de gris

Mod de preparare

In 250 ml lapte caldut dizolvam drojdia, 2 linguri zahar,sarea,zaharul vanilat .

In faina se face o gaura in care turnam amestecul de mai sus si il amestecam cu un pic de faina si il lasam la dospit la loc caldut 1/2 ora.

Dupa ce a dospit adaugam cele 8 galbenusuri, untul , zaharul, coaja rasa de la lamaie si se framanta pana cand aluatul face besici.(Aluatul se lasa mai moale sa nu fie prea tare) Daca aluatul e prea tare se mai poate adauga putin lapte caldut. pana devine mai moale.

Dupa ce au aparut primele besici ,punem si mana de ulei dupa care mai framantam cca. 10 minute si apoi il punem la dospit la loc caldut.

Dupa ce a dospit scoatem aluatul , il intindem cu mana si taiem fasii mai late de aluat(de latimea degetului mic) pe care le taiem apoi sub forma de patrate , le umplem cu branza,il pliem ca pe un plic si-l asezam in tava unsa sau tapetata cu folie de aluminiu, unde le mai lasam la dospit inca 20 minute .

Dupa ce a dospit in tava le ungem cu galbenus de ou si le punem in cuptorul preincalzit.

Se coace la foc mare timp de cca 10 min dupa care se da foc mic , cca 30 min.

Se scoate din cuptor, se acopera cu un prosop peste care se pune o bucata punga si iar se acopera cu un prosop si se lasa asa pana raceste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise