autor:

kok miori

» » Prajituri

Braunitz fara faina

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 22 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 22 aprilie 2013

Ingrediente
200 gr de ciocolata amaruie, , 200 gr de unt, , 200 gr zahar pudra, , 100 gr de migdale macinate, , 4oua, , 3linguri amidon de porumb-corn flour, , 100 gr pudra de cacao, , nuca taiata marunt-50gr

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Se topeste ciocolata cu untul la bain-marie pana s-a dizolvat complet. Se lasa sa se raceasca putin. Se incalzeste cuptorul la 180 de grade.



Se freaca ouale cu zaharul pudra, se adauga ciocolata topita dupa care restul ingredientelor se adauga o lingurita praf de copt, se amesteca bine si se adauga o parte din nuci. Pe o tava dreptunghiulara sau rotunda tapetata cu pergament si unsa putin cu ulei se toarna compozitia, nu trebuie sa fie inalta, se presara restul de nuci si se da la copt 25-35 de minute. Dupa 25 de minute se face verificarea cu scobitoarea daca iese putin faramituri dar prajitura este coapta se poate scoate din cuptor ca sa nu se usuce, daca este prea umeda se mai lasa putin la cuptor.



Prajitura nu trebuie sa fie uscata caci asa este mai gustoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Braunitz fara faina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cercuri de ciocolata

Cercuri de ciocolata

Cuptorul se incinge la 180°C. Ouale se separa si albusurile se bat spuma cu jumatate din zahar. Faina

5 voturi    6 comentarii
1h
Prajituri
Alba ca Zapada

Alba ca Zapada

Pentru foi: Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul (inclusiv cel vanilat), pana ce se obtine o spuma

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 200 gr de ciocolata amaruie
  • 200 gr de unt
  • 200 gr zahar pudra
  • 100 gr de migdale macinate
  • 4oua
  • 3linguri amidon de porumb-corn flour
  • 100 gr pudra de cacao
  • nuca taiata marunt-50gr

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

10 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Briosele cu nuca Briosele cu nuca

Se separa albusul de galbenus si se bate spuma. Se adauga zaharul. Se amesteca galbenusurile cu ulei. Se incorporeaza galbenusul cu

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu prune