autor:

autor

» » Prajituri

Brinzoaice

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
Pt. coca: 400 gr. faina alba, 150 gr. untura, 1 pahar cu lapte, 50 gr. drojdie, 3 lingurite zahar, 1 lingurita rasa de sare. Pt. umplutura: 200 gr. brinza, 1 ou, 1 lingura de smintina, 1 lingurita de faina, sare, vanilie, zahar dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Brinza de vaci se da prin sita, se freaca apoi cu un ou, faina, smintina, un praf de sare, vanilie si zahar dupa gust. Se cerne faina intr-un vas, se face loc la mijloc si se pune untura, bine sleita, nu lichida. Se framinta. Dupa ce faina a cuprins toata untura, se adauga, turnat incet, laptele in care s-a muiat drojdia, zaharul si sarea. Se framinta mai departe si cind aluatul nu se mai lipeste de vas, se da de o parte la rece, lasindu-l sa creasca cu incetul cam 3 ore.
Se intinde foaia de aluat nu prea subtire, se taie patrate de 8-9 cm, se pune deasupra cite o lingurita de brinza, se aduc colturile la mijloc in forma de plic, apasind usor cu degetul sa se lipeasca, se ung cu ou si se dau la cuptor, la foc potrivit.
Se pudreaza cu zahar vanilat
Daca ti-a placut reteta noastra "Brinzoaice" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Brinzoaice

Brinzoaice

Aluatul eu il fac la mixer-dar pregatesc intii o maia din drojdie cu 1 lingura de zahar si 1/2 pahar

9 voturi    8 comentarii
23h 30 min
Dulciuri diverse
Melcisori cu mere si vanilie a la Laura S.

Melcisori cu mere si vanilie a la Laura S.

~~~~aluat~~~~ Laptele se incalzeste usor(sub 40°c)in jumatate din cantitate se dizolva jumatate

5 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

    5***** cu felicitari!!!!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pt. coca: 400 gr. faina alba
  • 150 gr. untura
  • 1 pahar cu lapte
  • 50 gr. drojdie
  • 3 lingurite zahar
  • 1 lingurita rasa de sare. Pt. umplutura: 200 gr. brinza
  • 1 ou
  • 1 lingura de smintina
  • 1 lingurita de faina
  • sare
  • vanilie
  • zahar dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

107 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

64 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Alice85

Alice85 (Chef de cuisine)

5***** cu felicitari!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Präjitura integrala cu visine