Brinzoaice

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt. coca: 400 gr. faina alba
  • 150 gr. untura
  • 1 pahar cu lapte
  • 50 gr. drojdie
  • 3 lingurite zahar
  • 1 lingurita rasa de sare. Pt. umplutura: 200 gr. brinza
  • 1 ou
  • 1 lingura de smintina
  • 1 lingurita de faina
  • sare
  • vanilie
  • zahar dupa gust

Mod de preparare

Brinza de vaci se da prin sita, se freaca apoi cu un ou, faina, smintina, un praf de sare, vanilie si zahar dupa gust. Se cerne faina intr-un vas, se face loc la mijloc si se pune untura, bine sleita, nu lichida. Se framinta. Dupa ce faina a cuprins toata untura, se adauga, turnat incet, laptele in care s-a muiat drojdia, zaharul si sarea. Se framinta mai departe si cind aluatul nu se mai lipeste de vas, se da de o parte la rece, lasindu-l sa creasca cu incetul cam 3 ore.

Se intinde foaia de aluat nu prea subtire, se taie patrate de 8-9 cm, se pune deasupra cite o lingurita de brinza, se aduc colturile la mijloc in forma de plic, apasind usor cu degetul sa se lipeasca, se ung cu ou si se dau la cuptor, la foc potrivit.

Se pudreaza cu zahar vanilat

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Rulada de miel umpluta cu legume

Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant.

Rulada de miel umpluta cu legume
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor