autor:

Pur_si_simplu_papa_bun

» » Dulciuri diverse

Brioșe cu gem

Autor: Pur_si_simplu_papa_bun (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Pur_si_simplu_papa_bun (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 iulie 2011

Ingrediente
Ingrediente pentru 21 bucăți:, • 300 g făină, • 150 g zahăr, • 200 ml smântână sau iaurt, • 2 ouă, • 1 praf de copt, • 100 ml ulei, • esență de vanilie, • un praf de sare, • gem de afine și căpșuni

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

10 voturi

Mod de preparare

Cu ceva timp în urmă am găsit de cumpărat forme de brioșe din hârtie de copt pe care scrie că nu necesită folosirea tăvii speciale cu forme. Încântată de achiziția mea, m-am apucat să fac brioșe cu gem (de mult visam să le fac dar neavând tavă specială mă lăsam păgubașă :)).
Am amestecat ingredientele până am obținut un aluat un pic mai consistent decât cel pentru pandișpan (nu curge, dar poate fi luat cu lingurița).
La acest moment mie mi s-a părut că este prea gros aluatul și am adăugat 2 linguri de apă, dar cred că nu era necesar.
Am pus cu ajutorul unei lingurițe aluat în formele de hârtie (până la jumătatea fiecărei forme), apoi am pus câte o linguriță de gem în mijloc și am completat cu aluat până la 2/3 din fiecare formă. Le-am dat la cuptor la 180 grade pentru 20-30 minute.
Cât sunt încă calde le-am uns cu miere și am presărat ornamente colorate, de ciocolată și nucă de cocos.

Și acum să vă spun greșelile mele pentru a nu le repeta și voi:
- din cele 21 brioșe cam jumătate au dat pe dinafară în timpul coacerii, de aceea cred că trebuie puse câte două forme de hârtie, una în cealaltă, pentru a susține mai bine aluatul;
- încercați să apropiați brioșele una de cealaltă în tavă, de asemenea, pentru a se susține reciproc;
- chiar dacă aluatul este mai consistent, nu adăugați apă.

Acestea fiind spuse, vă doresc poftă bună la brioșe!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Brioșe cu gem" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi cu smantana si dulceata

1. Amestecati, intr-un bol destul de mare, branza de vaci scursa de zer, faina, grisul, coaja de

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tarta cu pere

Tarta cu pere

Aluatul: Frecam untul cu zaharul cu o lingura de lemn. Incorporam oul, vanilia si coaja rasa de

4 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    S_ancutza (Chef de cuisine):

    Foarte bune au iesit! E drept numai 17 dar nu-i motiv de ingrijorare. :)Recunosc eu am folosit tava speciala. P.S. Multumiri pentru sfaturi Ioana Manoli, asa ar trebui sa faca toata lumea!

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Coman_Aurica

    Coman_Aurica (Bucatar) , 28 septembrie 2014

    f.bune

  • Fara foto

    Loredana Ciuca , 28 aprilie 2014

    Nety Chiorean BRIÓȘĂ, brioșe, s. f. Produs de patiserie, preparat prin coacerea în forme mici, rotunde și ondulate, a unui aluat de cozonac. [Pr.: bri-o-] — Din fr. brioche. Sursa: DEX '09 (2009) |

  • Fara foto

    Nety Chiorean , 28 aprilie 2014

    foarte bune eu prefer tava pt briose ,pun si hirtie si iasa ok,fara tava ,doar cu hirtie se deformeaza,eu am incercat,dar daca detineti un secret va rog sa mi l spuneti si mie

    • Fara foto

      Nety Chiorean , 28 aprilie 2014

      greseala e acelasi lucru,consulta dictionarul

    • Fara foto

      Elena Crisan , 27 aprilie 2014

      Mi-nu-na-te....

    • Fara foto

      Loredana Ciuca , 27 aprilie 2014

      Briosele sunt altceva! Acestea se intituleaza muffins :)

    • Fara foto

      Petruta Stanescu , 30 martie 2014

      vreti si voi?

    • Szabo_Ioana

      Szabo_Ioana (Chef de cuisine) , 01 februarie 2014

      Multumim pt. reteta ...eram in pana de idei si uitasem total de briose , acum nu mai am nici o scuza sa nu fac ceva dulce si raaaaapid :) ;)

    • Fara foto

      Roscaneanu Florentina , 01 februarie 2014

      dar daca briosele din poza sunt facute de tn meriti un big liketi au iesit bn si fara forme

    • Fara foto

      Roscaneanu Florentina , 01 februarie 2014

      daca ai tava prt briose sau forme de silicon nu se intampla nimic

    • Fara foto

      Anda , 06 decembrie 2013

      le-am testat si eu aseara... si sunt delicioase!

    • Ioana_Manoli

      Ioana_Manoli (Bucatar) , 28 ianuarie 2013

      Tot de pe Internet am aflat ca sint cel putin trei reguli de baza la briose : - intotdeauna trebuie incalzit cuptorul inainte, deci intii dam drumul la cuptor si abia apoi ne apucam de aluta - intotdeauna scoatem ingredientele din timp, adica nu le folosim reci, direct din frigider - intotdeauna trebuie sa umplem formele maxim la doua treimi, adica sa ramina de un deget, sa aiba loc unde sa creasca, altfel da pe dinafara. La noi in familie se fac briose cel putin de 2 ori pe saptamina si respectam aceste reguli si la briosele dulci si la cele sarate (aperitiv).

    • Pur_si_simplu_papa_bun

      Pur_si_simplu_papa_bun (Chef de cuisine) , 25 iulie 2011

      Multumesc pentru aprecieri! Va trimit online cate o bucata :))

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 24 iulie 2011

      Si eu ma inscriu la o briosa!*****Sunt si atat de frumoase.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 24 iulie 2011

      Am venit sa servesc si eu una...sant asa de buneeeee ! multumesc si pupici.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

10 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 21 bucăți:
  • • 300 g făină
  • • 150 g zahăr
  • • 200 ml smântână sau iaurt
  • • 2 ouă
  • • 1 praf de copt
  • • 100 ml ulei
  • • esență de vanilie
  • • un praf de sare
  • • gem de afine și căpșuni

Raporteaza reteta

Retete
de Pur_si_simplu_papa_bun
Friptură cu pachețele de cartofi, piure de țelină și ceapă caramelizată

Friptură cu pachețele de cartofi, piure de țelină și ceapă caramelizată

Într-un vas ceramic am pus ceapă și usturoi verde tocate, peste care am așezat bucățile de

15 voturi    4 comentarii
3h 15 min
Fripturi
Prăjitură cu foi cu miere de albine

Prăjitură cu foi cu miere de albine

Se face crema conform indicațiilor de pe pachet, apoi se încorporează margarina în cremă, cu

16 voturi    19 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Pulpe de pui cu găluște

Pulpe de pui cu găluște

Pulpele se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și se prăjesc în ulei, apoi se adaugă cepele

10 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Ciocolata Duo