Brioșe cu gem

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Brioșe cu gem

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 21 bucăți:
  • • 300 g făină
  • • 150 g zahăr
  • • 200 ml smântână sau iaurt
  • • 2 ouă
  • • 1 praf de copt
  • • 100 ml ulei
  • • esență de vanilie
  • • un praf de sare
  • • gem de afine și căpșuni

Mod de preparare

Cu ceva timp în urmă am găsit de cumpărat forme de brioșe din hârtie de copt pe care scrie că nu necesită folosirea tăvii speciale cu forme. Încântată de achiziția mea, m-am apucat să fac brioșe cu gem (de mult visam să le fac dar neavând tavă specială mă lăsam păgubașă :)).

Am amestecat ingredientele până am obținut un aluat un pic mai consistent decât cel pentru pandișpan (nu curge, dar poate fi luat cu lingurița).

La acest moment mie mi s-a părut că este prea gros aluatul și am adăugat 2 linguri de apă, dar cred că nu era necesar.

Am pus cu ajutorul unei lingurițe aluat în formele de hârtie (până la jumătatea fiecărei forme), apoi am pus câte o linguriță de gem în mijloc și am completat cu aluat până la 2/3 din fiecare formă. Le-am dat la cuptor la 180 grade pentru 20-30 minute.

Cât sunt încă calde le-am uns cu miere și am presărat ornamente colorate, de ciocolată și nucă de cocos.

Și acum să vă spun greșelile mele pentru a nu le repeta și voi:

- din cele 21 brioșe cam jumătate au dat pe dinafară în timpul coacerii, de aceea cred că trebuie puse câte două forme de hârtie, una în cealaltă, pentru a susține mai bine aluatul;

- încercați să apropiați brioșele una de cealaltă în tavă, de asemenea, pentru a se susține reciproc;

- chiar dacă aluatul este mai consistent, nu adăugați apă.

Acestea fiind spuse, vă doresc poftă bună la brioșe!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise