autor:

Gem DeDude

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Brioșe - rețeta de bază, foarte ușoară

Autor: Gem DeDude (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gem DeDude (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 noiembrie 2013

Ingrediente
Făină albă - 1 și 3/4 căni, , Zahăr - 1 cană, , Lapte - 1 cană, , Ou - 1, , Bicarbonat de sodiu - 1 linguriță, , Sare - un praf, , Ulei sau unt gras

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Cana folosită ca măsură este una obișnuită de ceai, de 250-300 ml. Cantitatea obținută va ajunge pentru 12 brioșe. Dacă le preferați mai pufoase puteti pune și mai puțină făină (nu mai puțină de o cană). Făina albă se poate amesteca și cu alte feluri de făină. Când am folosit numai făină integrală nu au mai ieșit pufoase. :)



Se amestecă toate ingredientele cu mixerul/telul.



Se pornește cuptorul la foc mediu spre mare.



Dacă se folosesc hârtiuțe pentru brioșe acestea se ung cu ulei. Dacă nu aveți spray, picurați ulei și îl întindeți cu degetele. Recomand uleiul de măsline pentru că e mai dens. De la uleiul de floarea-soarelui se lipesc hârtiuțele de brioșe.



Se bagă la cuptor. Se ține focul în continuare la mediu spre mare. Eu le țin la cuptor 25 de minute în general. Cel mai bine e ca după 20 de minute să verificați aspectul și cu scobitoarea. Dacă brioșele sunt aurii și scobitoarea iese curată înseamnă că sunt gata.



Se scot din forme și se pun pe servețele pentru a absorbi uleiul rămas pe hârtiuțe.



La aceste ingrediente puteți adăuga multe altele pentru a face de fiecare dată o altă prăjitură: cacao, carob, scorțișoară, fructe uscate, nucă de cocos, arome, fructe, creme, ciocolată, mac, susan, coajă de lămâie/portocală rasă etc.



Se pot servi și calde și reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Brioșe - rețeta de bază, foarte ușoară" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
FURSECURI CU RAHAT

FURSECURI CU RAHAT

Se separa albusurile de galbenusuri, rahatul se taie cuburi, galbenusurile se freaca cu putina sare,

13 voturi    1 comentariu
15 min
Prajituri
Prajitura yami-yami

Prajitura yami-yami

Pandispan: 5 oua (albus, galbenus) se freaca albusurile cu 8 linguri de zahar si o lingura de apa.

84 voturi    25 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • Făină albă - 1 și 3/4 căni
  • Zahăr - 1 cană
  • Lapte - 1 cană
  • Ou - 1
  • Bicarbonat de sodiu - 1 linguriță
  • Sare - un praf
  • Ulei sau unt gras

Raporteaza reteta

Retete
de Gem DeDude
Varza calita

Varza calita

Pasi: 1. Se spala rosiile, se cresteaza, li se scot cotoarele, se baga in apa fiarta cateva minute,

14 voturi    4 comentarii
3h
Retete vegetariene
Salata de cruditati - Bomba de vitamine

Salata de cruditati - Bomba de vitamine

Cele 4 ingrediente principale se pun in cantitati aproximativ egale. Pentru o singura portie

6 voturi    7 comentarii
20 min
Salate reci
Orez cu legume

Orez cu legume

1. Ceapa si ardeiul se toaca marunt, morcovul se da prin razatoarea mica, castravetii se toaca cubulete

7 voturi    3 comentarii
2h
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Separam albusurile de galbenusuri. Adaugam in albusuri un praf de sare si incepem sa mixam circa 2 min. Adaugam, lingura cu lingura,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu biscuiti si crema de gris Prajitura cu biscuiti si crema de gris

Punem intr-un vas laptele, zaharul, zaharul vanilat si grisul. Dam la foc mic si tinem pana cand obtinem o crema. Avem grija

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Foetaj cu branza dulce