autor:

Anca Bunea

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Briosa cu spanac si feta

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 ianuarie 2015

Ingrediente
7 g drojdie uscata (1 pliculet), 2 lingurite zahar, 1 cana apa calduta, 3 cani faina, 1 lingurita sare, 1 lingura ulei de masline, Umplutura:, 250 g spanac congelat, 2 linguri seminte de dovleac, 150 g branza feta, taiata cubulete mici

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Eu am facut aluatul la masina de paine, adaugand in ordine ingredientele lichide apoi cele solide.

Se unge o tava de chec cu unt si se tapeteaza cu faina (sau se poate pune hartie de copt).

Se caleste spanacul pana ce apa se evapora.

Se incalzeste cuptorul la 190 g C.

Din aluat se ruleaza un dreptunghi de 15cm x 25 cm, se presara pe toata suprafata spanac, 100 g din branza feta si semintele de dovleac.

Aluatul se ruleaza si se formeaza un sul din care se taie 10 felii.

Se pun feliile in forma de zig-zag in tava pregatita anterior.

Se presara deasupra restul de branza feta si se coace briosa timp de 30-35 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briosa cu spanac si feta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Tarta sarata cu branza si prosciutto

Tarta sarata cu branza si prosciutto

Intindem foaia de patiserie,o intepam cu furculita,asezam feliile de sunca,branza taiata cubulete,iar

3 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive cu brinza
Cocurei ca in Maramures

Cocurei ca in Maramures

Malaiul se pune intr-un bol, dupa care se adauga restul ingredientelor. Se amesteca pana se obtine

2 voturi    1 comentariu
20 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

2 voturi

Ingrediente

  • 7 g drojdie uscata (1 pliculet)
  • 2 lingurite zahar
  • 1 cana apa calduta
  • 3 cani faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura ulei de masline
  • Umplutura:
  • 250 g spanac congelat
  • 2 linguri seminte de dovleac
  • 150 g branza feta
  • taiata cubulete mici

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

35 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si zmeura

Tarta cu branza si zmeura

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul

22 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii nedecojiti in apa cu putina sare, se curata de coaja si se paseaza cat sunt fierbinti,

10 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Spirale cu telemea