autor:

Anca Bunea

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Briosa cu spanac si feta

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 ianuarie 2015

Ingrediente
7 g drojdie uscata (1 pliculet), 2 lingurite zahar, 1 cana apa calduta, 3 cani faina, 1 lingurita sare, 1 lingura ulei de masline, Umplutura:, 250 g spanac congelat, 2 linguri seminte de dovleac, 150 g branza feta, taiata cubulete mici

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Eu am facut aluatul la masina de paine, adaugand in ordine ingredientele lichide apoi cele solide.
Se unge o tava de chec cu unt si se tapeteaza cu faina (sau se poate pune hartie de copt).
Se caleste spanacul pana ce apa se evapora.
Se incalzeste cuptorul la 190 g C.
Din aluat se ruleaza un dreptunghi de 15cm x 25 cm, se presara pe toata suprafata spanac, 100 g din branza feta si semintele de dovleac.
Aluatul se ruleaza si se formeaza un sul din care se taie 10 felii.
Se pun feliile in forma de zig-zag in tava pregatita anterior.
Se presara deasupra restul de branza feta si se coace briosa timp de 30-35 de minute.
Eu am facut aluatul la masina de paine, adaugand in ordine ingredientele lichide apoi cele solide.
Se unge o tava de chec cu unt si se tapeteaz
Daca ti-a placut reteta noastra "Briosa cu spanac si feta" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje
Aluat fraged pentru burekitas

Aluat fraged pentru burekitas

Aluatul se face la robotul de bucatarie in pulsuri pana se aduna aluatul; se inveleste in celofan

9 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Saratele

Saratele

Se amesteca componentele la mixer pana se formeaza un aluat care nu este prea tare se lasa la odihna

2 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

2 voturi

Ingrediente

  • 7 g drojdie uscata (1 pliculet)
  • 2 lingurite zahar
  • 1 cana apa calduta
  • 3 cani faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura ulei de masline
  • Umplutura:
  • 250 g spanac congelat
  • 2 linguri seminte de dovleac
  • 150 g branza feta
  • taiata cubulete mici

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Chocolate Mud Cake fara gluten

Chocolate Mud Cake fara gluten

Se incalzeste cuptorul la 180-190 g C. Se unge cu unt forma. Se pune untul intr-o cratita si se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri
Decor Briose Iepurasi

Decor Briose Iepurasi

Daca aveti putina rabdare, decorul de la aceste briose nu este deloc greu de realizat. Mai jos regasiti

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura Rasturnata cu Portocale Rosii

Prajitura Rasturnata cu Portocale Rosii

Incalziti cuptorul la 180 g C. Ungeti cu unt o tava de aproximativ 20 cm (daca folositi tava cu

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu brinza
Gogosele din cartofi cu porumb

Gogosele din cartofi cu porumb

Fierbem și decojim cartofii, după care ii strivim si amestecam cu restul ingredientelor. Le dam o forma, le punem pe tava și le dam

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Mini checuri cu de toate

Mini checuri cu de toate

Dai pe răzătoare cașcavalul ,tai șunca în bucățele mici,procedezi la fel si cu ardeiul roșu,cureți măslinele se sâmburi

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza