autor:

Dachman Laura

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Briose

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 iunie 2009

Ingrediente
•150 gr unt sau margarina Rama, la temperatura camerei, •150 gr zahar, •175 gr faina (sau 160 gr faina + 15 gr cacao, pentru briose cu ciocolata), •1 pliculet praf de copt, •un praf de sare, •3 oua, •1 lingurita esenta de vanile (sau 1 lingurita scortisoara, pentru briose cu ciocolata, sau orice alte arome doriti), Pentru glazura si décor, •100 gr ciocolta alba, cu lapte sau amaruie, •2 linguri lapte, •25 gr unt, •2-3 linguri gr zahar pudra, •fulgi de migdale, fructe confiate, chipsuri de ciocolata sau fructe pentru ornate

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

10 voturi

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180⁰C.Se amesteca untul/margarina cu zaharul pana se obtine o crema, se adauga faina, praful de copt si sarea, se amesteca, apoi se adauga ouale si esenta de vanilie si se amesteca totul pana se obtine o compozitie cremoasa.Se aseaza intr-o tava de briose, forme de hartie pentru briose.Se toarna cate putin din aluat in fiecare forma.
2. Se dau la cuptor pentru 18-20 minute, pana cresc si se rumensc.
3. Pentru glazura se topeste ciocolata impreuna cu laptele si untul.Se amesteca, adaugand si zaharul pudra.Se da fiecare briosa prin glazura si se orneaza, dupa preferinte, cu fulgi de migdale fructe confiate, chipsuri de ciocolata sau fructe.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Briose cu spanac

Briose cu spanac

Spanacul dezghetat si ceapa taiata marunt se calesc in unt.Se lasa sa se raceasca si apoi se adauga

1 vot    0 comentarii
50 min
Aperitive
Briose aperitiv cu cascaval si seminte de chimen

Briose aperitiv cu cascaval si seminte de chimen

Se pune in bolul de mixat laptele cu ouale si se mixeaza bine ,se adauga uleiul , faina,praful de

34 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

    Super !

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 iulie 2009

    Super prezentare,frumos si gustos.Felicitari.Sigur am sa le testez,pentru ca mi-am luat si forme,iar la motzat nu ma intrece nimeni.Feilicitari inca o data,ai o superba prezentare la toate.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 15 iulie 2009

    Arata tare bine,le-am salvat, si cu prima ocazie fac si eu.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

      Interesante. Le-am salvat!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 iulie 2009

      Arata minunat...Imi plac enorm briosele cu fructe.

    • Fara foto

      Hopota Andrea (Bucatar) , 26 iunie 2009

      Arata foarte bine.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

10 voturi

Ingrediente

  • •150 gr unt sau margarina Rama
  • la temperatura camerei
  • •150 gr zahar
  • •175 gr faina (sau 160 gr faina + 15 gr cacao
  • pentru briose cu ciocolata)
  • •1 pliculet praf de copt
  • •un praf de sare
  • •3 oua
  • •1 lingurita esenta de vanile (sau 1 lingurita scortisoara
  • pentru briose cu ciocolata
  • sau orice alte arome doriti)
  • Pentru glazura si décor
  • •100 gr ciocolta alba
  • cu lapte sau amaruie
  • •2 linguri lapte
  • •25 gr unt
  • •2-3 linguri gr zahar pudra
  • •fulgi de migdale
  • fructe confiate
  • chipsuri de ciocolata sau fructe pentru ornate

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu caise si zmeura Prajitura cu caise si zmeura

•Ouale se bat energic cu zaharul brun, zaharul vanilinat si un praf de sare. Se adauga alternand uleiul si laptele de cocos. •Dupa

2 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Prajitura cu capsuni Prajitura cu capsuni

Aceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese. Eu am folosit capsunile care au dat prajiturii

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tiramisu