autor:

Dachman Laura

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Briose

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 iunie 2009

Ingrediente
•150 gr unt sau margarina Rama, la temperatura camerei, •150 gr zahar, •175 gr faina (sau 160 gr faina + 15 gr cacao, pentru briose cu ciocolata), •1 pliculet praf de copt, •un praf de sare, •3 oua, •1 lingurita esenta de vanile (sau 1 lingurita scortisoara, pentru briose cu ciocolata, sau orice alte arome doriti), Pentru glazura si décor, •100 gr ciocolta alba, cu lapte sau amaruie, •2 linguri lapte, •25 gr unt, •2-3 linguri gr zahar pudra, •fulgi de migdale, fructe confiate, chipsuri de ciocolata sau fructe pentru ornate

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

10 voturi

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180⁰C.Se amesteca untul/margarina cu zaharul pana se obtine o crema, se adauga faina, praful de copt si sarea, se amesteca, apoi se adauga ouale si esenta de vanilie si se amesteca totul pana se obtine o compozitie cremoasa.Se aseaza intr-o tava de briose, forme de hartie pentru briose.Se toarna cate putin din aluat in fiecare forma.
2. Se dau la cuptor pentru 18-20 minute, pana cresc si se rumensc.
3. Pentru glazura se topeste ciocolata impreuna cu laptele si untul.Se amesteca, adaugand si zaharul pudra.Se da fiecare briosa prin glazura si se orneaza, dupa preferinte, cu fulgi de migdale fructe confiate, chipsuri de ciocolata sau fructe.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Briose cu aroma de vanilie

Briose cu aroma de vanilie

Aceste briose sunt perfecte pentru pachetelul de zi cu zi. Topim untul și îl lăsăm să

5 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri pentru copii
Briose rapide de Sf. Valentin

Briose rapide de Sf. Valentin

Cele 3 ouă se mixează cu 150 g zahăr pentru 5 minute, până se dizolvă zahărul. Se mai

0 voturi    0 comentarii
20 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

    Super !

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 iulie 2009

    Super prezentare,frumos si gustos.Felicitari.Sigur am sa le testez,pentru ca mi-am luat si forme,iar la motzat nu ma intrece nimeni.Feilicitari inca o data,ai o superba prezentare la toate.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 15 iulie 2009

    Arata tare bine,le-am salvat, si cu prima ocazie fac si eu.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

      Interesante. Le-am salvat!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 iulie 2009

      Arata minunat...Imi plac enorm briosele cu fructe.

    • Hopota Andrea (Bucatar) , 26 iunie 2009

      Arata foarte bine.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

10 voturi

Ingrediente

  • •150 gr unt sau margarina Rama
  • la temperatura camerei
  • •150 gr zahar
  • •175 gr faina (sau 160 gr faina + 15 gr cacao
  • pentru briose cu ciocolata)
  • •1 pliculet praf de copt
  • •un praf de sare
  • •3 oua
  • •1 lingurita esenta de vanile (sau 1 lingurita scortisoara
  • pentru briose cu ciocolata
  • sau orice alte arome doriti)
  • Pentru glazura si décor
  • •100 gr ciocolta alba
  • cu lapte sau amaruie
  • •2 linguri lapte
  • •25 gr unt
  • •2-3 linguri gr zahar pudra
  • •fulgi de migdale
  • fructe confiate
  • chipsuri de ciocolata sau fructe pentru ornate

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    9 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

20 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
PrajituraMimoza