autor:

andreutza

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Briose

Autor: andreutza (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andreutza (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 ianuarie 2010

Ingrediente
400 gr iaurt, 4 oua, 200 g zahar, 200 ml ulei, 400 g faina, 1 lg praf de copt, 2 lg miere, 100 g nuca

Dificultate: Medie Timp: 40 min

6 voturi

Mod de preparare

intr-un bol cu ajutorul mixerului freci galbenusurile cu zaharul apoi adaugi si iaurtul. incorporezi uleiul putin cate putin , mierea incalzita in preaalabil si amesteci usor. bati albusurile spuma si le pui in bol continui mixarea pana se omogenizeaza toata compozitia . adaugi faina si praful de copt stins cu otet . trebuie s iasaa un aluatpotrivit, in care arunci bucati de nuca . intr-o tava speciala de briose , ungi cu putin ulei si torni compozitia. va urez pofat buna !!
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Briose cu aroma de vanilie

Briose cu aroma de vanilie

Aceste briose sunt perfecte pentru pachetelul de zi cu zi. Topim untul și îl lăsăm să

5 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri pentru copii
Briose rapide de Sf. Valentin

Briose rapide de Sf. Valentin

Cele 3 ouă se mixează cu 150 g zahăr pentru 5 minute, până se dizolvă zahărul. Se mai

0 voturi    0 comentarii
20 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

    Arata minunat briosele tale...,sunt tare apetisante...

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

    Îmi place reţeta ta! Ai explicat foarte bine cum se prepară aluatul! E o reţetă pe care poate să o pregătească şi o gospodină începătoare!

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

    Foarte bune,imi plac mult cele cu stafide sau ciocolata.....

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Delicioase

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

40 min

6 voturi

Ingrediente

  • 400 gr iaurt
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 200 ml ulei
  • 400 g faina
  • 1 lg praf de copt
  • 2 lg miere
  • 100 g nuca

Raporteaza reteta

Retete
de andreutza
Merluciu cu maioneza

Merluciu cu maioneza

Pui pestele spalat la fiert in apa sarata, inpreuna cu morcovii, curatati si spalati. Scoti pestele

1 vot    6 comentarii
35 min
Mancaruri cu peste
Varza dulce cu smantana

Varza dulce cu smantana

Cureti varza de foile exterioare si o toci. O presari cu sare si o lasi 15 minute . Apoi o presezi

3 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecel cu smantana

Dovlecel cu smantana

Cureti dovleci de coaja si ii tai pe lung in felii de 1/2cm. Presari feliile cu sare si le lasi

0 voturi    0 comentarii
3h 10 min
Fripturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Arata minunat briosele tale...,sunt tare apetisante...

Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Minieclere cu crema de vanilie