Se mixeaza cele 3 oua cu zaharul si un praf de sare.Intr-un castron mai mare punem in laptele caldut drojdia pentru a se dizolva.Acest lichid, il punem peste spuma de ou cu zahar, impreuna cu esentele de rom ,vanilie,zaharul vanilat si margarina ,care am topito un pic pe foc.Le frecam cu mixerul impreuna cu faina.Trebuie sa obtinem un aluat lipicios si moale .Incorporam si stafidele si amestecam cu o spatula sau lingura ,aluatul.
Pregatim formele de briose.Eu am avut din cele de silicon si nu a necesitat nici grasime ,nici foaie de copt.Se gasesc in comert tavite de aluminiu speciale pentru briose.Aceste tavite necesita unse cu unt sau margarina.
Luäm cu lingura din compozitie si punem in tavite ,un pic mai mult de jumatate.Sa ramana loc pentru a creste briosa la copt.
Introducem briosele la cuptorul incins din timp,la temperatura de 170 grade ,20 de minute.
Ideale la micul dejun ,sau la pachet pentru cei mici ,la scoala sau gradinita.
Pofta buna.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii