autor:

sorina gabriela

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Briose

Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Germania


    Reteta postata pe: 21 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Germania


Reteta postata pe: 21 februarie 2011

Ingrediente
15oml lapte, oua,500g faina,200g zahar,100g margarina,100g stafide,1 fiola esenta rom,1 fiola esenta vanilie,2 plicuri zahar vanilat,2 plicuri drojdie uscata,un praf de sare.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Se mixeaza cele 3 oua cu zaharul si un praf de sare.Intr-un castron mai mare punem in laptele caldut drojdia pentru a se dizolva.Acest lichid, il punem peste spuma de ou cu zahar, impreuna cu esentele de rom ,vanilie,zaharul vanilat si margarina ,care am topito un pic pe foc.Le frecam cu mixerul impreuna cu faina.Trebuie sa obtinem un aluat lipicios si moale .Incorporam si stafidele si amestecam cu o spatula sau lingura ,aluatul.
Pregatim formele de briose.Eu am avut din cele de silicon si nu a necesitat nici grasime ,nici foaie de copt.Se gasesc in comert tavite de aluminiu speciale pentru briose.Aceste tavite necesita unse cu unt sau margarina.
Luäm cu lingura din compozitie si punem in tavite ,un pic mai mult de jumatate.Sa ramana loc pentru a creste briosa la copt.
Introducem briosele la cuptorul incins din timp,la temperatura de 170 grade ,20 de minute.
Ideale la micul dejun ,sau la pachet pentru cei mici ,la scoala sau gradinita.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Muffins/briose cu dulceata de afine

Muffins/briose cu dulceata de afine

Laptele, oul si uleiul se amesteca si se bat cu telul. Apoi se adauga la amestecul de ingrediente

6 voturi    5 comentarii
30 min
Prajituri
Briose cu cascaval si masline

Briose cu cascaval si masline

Intr-un castron amestecam bine laptele,ouale,uleiul si un praf de sare.Intr-un alt vas amestecam

5 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    gabiveve (Chef de cuisine):

    Tinute in cuptor 17-18 minute ies mai pufoase decat daca le tin 20. Parerea mea.

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mioara Darlosan , 02 septembrie 2013

    multumesc

  • Fara foto

    Sabau Maria , 28 august 2013

    drojdie uscata pt.500 gr. faina? de obicei este trecut pe plicul de drojdie pt.ce cantitate de faina.

  • Fara foto

    Marin Mihaila , 28 august 2013

    multumesc

    • Fara foto

      Puiu Tzopa , 27 august 2013

      Partea de jos a formelor este modelata in forma de trandafir.Cand se rastoarna , partea de dedesubt a briosei vine deasupra si are forma respectiva.

    • Fara foto

      Huzum Sorina , 27 august 2013

      au forma de trandafir cum se face.

    • Fara foto

      Cornel Mihailov , 27 august 2013

      multumesc

    • Fara foto

      Mioara Darlosan , 27 august 2013

      cum iasa forma de trandafiras?

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

      Frumusele foc!!!!

    • Elena

      Elena (Chef de cuisine) , 22 februarie 2011

      Foarte interesante briosele tale. Si mie imi plac mult briosele dar nu am gasit o forma de silicon in care sa le fac. Poti sa imi spui si mie te rog de unde ai cumparat aceasta forma, as vrea sa imi cumpar si eu una. Multumesc

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 22 februarie 2011

      ce frumoase sunt briosele tale!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

10 voturi

Ingrediente

  • 15oml lapte, oua,500g faina,200g zahar,100g margarina,100g stafide,1 fiola esenta rom,1 fiola esenta vanilie,2 plicuri zahar vanilat,2 plicuri drojdie uscata,un praf de sare.

Raporteaza reteta

Retete
de sorina gabriela
Pui bine ametit

Pui bine ametit

Se spala bine puiul , se sterge cu un servet. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele si

5 voturi    9 comentarii
1h 40 min
Fripturi
Vinete si dovlecei gratin

Vinete si dovlecei gratin

Se spala vanata si dovlecei, se curata de coaja(un rand da , unul nu),se taie rondele nu prea groase

81 voturi    36 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Präjitura integrala cu visine

Präjitura integrala cu visine

Se pun visinile intr-o strecuratoare la scurs. Dupa ce sunt bine scurse se dau prin amidon si se

7 voturi    7 comentarii
50 min
Prajituri

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Frumusele foc!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu portocale