autor:

Florenta Dinu

» » Dulciuri diverse

Briose

Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 februarie 2014

Ingrediente
280g unt, 200g zahar, coaja de la o lamaie, g faina amestecata cu 2 lingurite praf de copt, 4 oua mari batute. Pentru ornat optional: frisca, crema, ciocolata si bomboane ornamentale

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul. Se bate untul si zaharul intr-un bol mare cu o lingura de lemn, apoi se adauga coaja de lamaie, se incorporeaza ouale batute si apoi faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine. Se pune amestecul in forme si se da la cuptor 15-20 de minute. Se lasa la racit si se orneaza sau se mananca asa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Briose cu kaizer si masline

Briose cu kaizer si masline

Se toaca ceapa verde si se taie kaizerul cubulete si se calesc impreuna in 50 ml ulei, apoi se

1 vot    2 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Decor Briose Iepurasi

Decor Briose Iepurasi

Daca aveti putina rabdare, decorul de la aceste briose nu este deloc greu de realizat. Mai jos regasiti

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sabin Patean , 30 octombrie 2014

    dupa cum arata trebuie sa fie gustoase ,eu vreau sa pregatesc pentru nepotul meu care la adora.Multumesc!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 280g unt
  • 200g zahar
  • coaja de la o lamaie, g faina amestecata cu 2 lingurite praf de copt
  • 4 oua mari batute. Pentru ornat optional: frisca
  • crema
  • ciocolata si bomboane ornamentale

Raporteaza reteta

Retete
de Florenta Dinu
Tort Mickey Mouse

Tort Mickey Mouse

Faci blaturile de aceeasi marime (foloseste aceeasi forma). Separi albusurile si le bati spuma tare,adaugi

16 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
Amandina

Amandina

Pt blat:freci galbenusurile cu uleiul pe care-l pui ca la maioneza.Albusurile le bati spuma cu zaharul

30 voturi    4 comentarii
1h 5 min
Prajituri
Tort cu foi coapte in tigaie

Tort cu foi coapte in tigaie

Pt foi:freci oul cu zaharul,apoi adaugi uleiul si laptele,1 lingurita bicarbonat stins cu otet si

29 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Savarine