autor:

Poliana

» » , , Aperitive, Aperitive, Aperitive

Briose aperitiv cu oua de prepelita

Autor: Poliana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Poliana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2013

Ingrediente
250 gr faina, 240 ml lapte, 200 gr brocolii fiert si maruntit, cateva fire patrunjel, 2 oua mari, 70 ml ulei, 100 gr cas/cascaval, 1 lingurita praf copt, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita bicarbonat, 14 oua de prepelita

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

4 voturi

Mod de preparare

Incepem cu brocolli care trebuie fiert cam 15 minute inainte de a-l folosi pentru briose. Eu am avut crud, dar daca luati congelat nu trebuie fiert mai mult de 5 minute. Cand brocolli e fiert, scurgem apa calda si turnam un jet de apa rece peste el ca sa-si pastreze culoarea verde. Il lasam deoparte. Punem la fiert ouale de prepelita. Eu le-am fiert 7 minute, atat.

Cernem faina cu praful de copt, sarea si bicarbonatul. Separat batem ouale cu telul pana incep sa devina spumoase. Intr-un alt vas amestecam laptele cu uleiul si cu casul (cascavalul) ras. Peste oua punem jumatate din faina, amestecam usor ca sa nu ramana cocoloase, apoi punem jumatate din cantitatea lichida. Turnam faina ramasa, amestecam usor apoi iarasi compozitie lichida.

Din brocolli fiert rupem 14 buchetele mici, restul il maruntim si-l adaugam in aluatul de briose. Pregatim formele de briose (mie mi-au iesit 14 bucati mari) cu hartiute de copt. Preincalzim cuptorul la 190 de grade.

Punem cate o lingura plina de compozitie in fiecare forma, apoi cate un ou de prepelita (curatat :P) iar peste ou o alta lingura de compozitie. Atentie...sa nu umpleti formele de briose pana sus pentru ca o sa dea pe-afara :) Deasupra fiecarei briose infingem cate un buchetel rezervat din brocolli.

Dam tava la cuptor si coacem briosele pentru 25-30 de minute, pana sunt rumenite frumos.
Sunt de mare efect, usor de facut...si tare delicioase. Eu le recomand, asta in caz ca va plac ouale de prepelita.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose aperitiv cu oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Aperitive
Pogaci cu jumari

Pogaci cu jumari

Drojdia o dizolvam in zerul caldut impreuna cu lingura de zahar si o lingura de faina si lasam sa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aperitive
Budincuta de spanac

Budincuta de spanac

Se caleste in uleiul incins ceapa taiata julien apoi spanacul scurs bine de zeama,se sareaza si pipereaza

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

4 voturi

Ingrediente

  • 250 gr faina
  • 240 ml lapte
  • 200 gr brocolii fiert si maruntit
  • cateva fire patrunjel
  • 2 oua mari
  • 70 ml ulei
  • 100 gr cas/cascaval
  • 1 lingurita praf copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 14 oua de prepelita

Raporteaza reteta

Retete
de Poliana
Prajitura cu branza si pere

Prajitura cu branza si pere

Pregatim mai intai ingredientele pentru umplutura. Perele le spalam bine. Le taiem in felii subtiri

8 voturi    6 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Inghetata de zmeura cu bezea

Inghetata de zmeura cu bezea

Zmeura o spalam bine apoi o transformam in piure. Daca va deranjeaza semintele puteti sa o scurgeti,

2 voturi    1 comentariu
1h
Inghetate
Tarta cu ciocolata si cirese

Tarta cu ciocolata si cirese

Faina o amestecam cu nuca, cacao, sarea si zaharul. Facem o adancitura in mijloc si adaugam untul

14 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu oua

Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Briose cu cascaval si oua de prepelita Briose cu cascaval si oua de prepelita

Fierbem ouale de prepelita, astfel incat sa fie tari. Cand se racesc, le indepartam coaja. Mixam untul, pana obtinem o spuma. Adaugam,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive
Oua umplute