autor:

Poliana

» » , , Aperitive, Aperitive, Aperitive

Briose aperitiv cu oua de prepelita

Autor: Poliana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Poliana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2013

Ingrediente
250 gr faina, 240 ml lapte, 200 gr brocolii fiert si maruntit, cateva fire patrunjel, 2 oua mari, 70 ml ulei, 100 gr cas/cascaval, 1 lingurita praf copt, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita bicarbonat, 14 oua de prepelita

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

4 voturi

Mod de preparare

Incepem cu brocolli care trebuie fiert cam 15 minute inainte de a-l folosi pentru briose. Eu am avut crud, dar daca luati congelat nu trebuie fiert mai mult de 5 minute. Cand brocolli e fiert, scurgem apa calda si turnam un jet de apa rece peste el ca sa-si pastreze culoarea verde. Il lasam deoparte. Punem la fiert ouale de prepelita. Eu le-am fiert 7 minute, atat.

Cernem faina cu praful de copt, sarea si bicarbonatul. Separat batem ouale cu telul pana incep sa devina spumoase. Intr-un alt vas amestecam laptele cu uleiul si cu casul (cascavalul) ras. Peste oua punem jumatate din faina, amestecam usor ca sa nu ramana cocoloase, apoi punem jumatate din cantitatea lichida. Turnam faina ramasa, amestecam usor apoi iarasi compozitie lichida.

Din brocolli fiert rupem 14 buchetele mici, restul il maruntim si-l adaugam in aluatul de briose. Pregatim formele de briose (mie mi-au iesit 14 bucati mari) cu hartiute de copt. Preincalzim cuptorul la 190 de grade.

Punem cate o lingura plina de compozitie in fiecare forma, apoi cate un ou de prepelita (curatat :P) iar peste ou o alta lingura de compozitie. Atentie...sa nu umpleti formele de briose pana sus pentru ca o sa dea pe-afara :) Deasupra fiecarei briose infingem cate un buchetel rezervat din brocolli.

Dam tava la cuptor si coacem briosele pentru 25-30 de minute, pana sunt rumenite frumos.
Sunt de mare efect, usor de facut...si tare delicioase. Eu le recomand, asta in caz ca va plac ouale de prepelita.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose aperitiv cu oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Cuiburi de cartofi cu oua la cuptor

Cuiburi de cartofi cu oua la cuptor

Cartofii curatati de coaja,spalati si stersi de apa se rad pe razatoarea cu gauri mari,se condimenteaza

12 voturi    7 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
Salata Quatro Formaggi

Salata Quatro Formaggi

1.Primul strat aproximativ 300 gr de branza de vaci amestecata cu 5 linguri de smantana si daca vrei

5 voturi    13 comentarii
20 min
Aperitive cu oua

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

4 voturi

Ingrediente

  • 250 gr faina
  • 240 ml lapte
  • 200 gr brocolii fiert si maruntit
  • cateva fire patrunjel
  • 2 oua mari
  • 70 ml ulei
  • 100 gr cas/cascaval
  • 1 lingurita praf copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 14 oua de prepelita

Raporteaza reteta

Retete
de Poliana
Prajitura marmorata cu prune

Prajitura marmorata cu prune

Modul de prepararea este unul clasic, si trebuie sa incepem cu untul (moale neaparat) si cu zaharul.

12 voturi    2 comentarii
40 min
Prajituri
Peanut Caramel Brownies

Peanut Caramel Brownies

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam o tava de dimensiuni 24/24cm cu hartie de copt. Ciocolata

27 voturi    11 comentarii
20 min
Prajituri
Rulada de cascaval

Rulada de cascaval

Este o rulada ce se face usor, iar cu reteta nu ma pot lauda ca-mi apartine, pentru ca am preluat-o

50 voturi    4 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Rulada cu sunca(jambon)