autor:

Alexandrina

» » Prajituri

Briose bicolore (reteta testata)

Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 iunie 2009

Ingrediente
125 g unt/margarina, 150 g zahar, 2 oua, 2 linguri lapte, 185 g faina, 2 1/2 lingurite praf de copt, 1 lingura cacao, esenta de vanilie.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Se mixeaza untul (margarina) cu zaharul, ouale si cativa stropi de esenta de vanilie. Se adauga si cele doua linguri de lapte si se mai mixeaza putin. Se adauga faina cernuta si amestecata cu praful de copt.
Compozitia rezultata (e cremoasa, nu e foarte moale) se imparte in doua; o parte se coloreaza cu cacao.
In forma de briosa se pun cate 2-3 lingurite alternativ din cele doua compozitii si se amesteca continutul cu o scobitoare.
Formele de briose se dau la cuptor 20-25 de minute.
Timp de preparare cca o ora, inclusiv timpul de copt.
Mie mi-au iesit 17 briose.
Sursa: www.orangedotgreen.ro
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose bicolore (reteta testata)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

    Apetisanta

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2009

    Sun tare frumoase.

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 16 august 2009

    Imi plac briosele tale;f.aratoase.Felicitari !

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Sunt ft bune!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Multumesc pentru aprecieri.

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 12 august 2009

      Delicioase sunt...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 august 2009

      Super reteta,felicitari.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 11 august 2009

      Foarte apetisant arata,o sa le incerc si eu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 125 g unt/margarina
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 2 linguri lapte
  • 185 g faina
  • 2 1/2 lingurite praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • esenta de vanilie.

Raporteaza reteta

Retete
de Alexandrina
Prajitura cu foi din suc de rosii

Prajitura cu foi din suc de rosii

Pentru foi se amesteca bine ingredientele si se framanta un aluat, care se imparte in 4 (mie mi-au

55 voturi    13 comentarii
1h
Retete de post
PrajituraMimoza

PrajituraMimoza

Foi: Se pun la fiert (bain-marie) 50g margarina/unt, 1 ou, 4 linguri lapte, 2 linguri miere, 150g

10 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri
Salata cu peste afumat

Salata cu peste afumat

Fileurile de peste se taie bucatele, peste ele se adauga ceapa rosie, taiata julienne, gogosarul

2 voturi    10 comentarii
20 min
Salate cu peste

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Apetisanta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cremsnit