autor:

Alexandrina

» » Prajituri

Briose bicolore (reteta testata)

Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 iunie 2009

Ingrediente
125 g unt/margarina, 150 g zahar, 2 oua, 2 linguri lapte, 185 g faina, 2 1/2 lingurite praf de copt, 1 lingura cacao, esenta de vanilie.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Se mixeaza untul (margarina) cu zaharul, ouale si cativa stropi de esenta de vanilie. Se adauga si cele doua linguri de lapte si se mai mixeaza putin. Se adauga faina cernuta si amestecata cu praful de copt.
Compozitia rezultata (e cremoasa, nu e foarte moale) se imparte in doua; o parte se coloreaza cu cacao.
In forma de briosa se pun cate 2-3 lingurite alternativ din cele doua compozitii si se amesteca continutul cu o scobitoare.
Formele de briose se dau la cuptor 20-25 de minute.
Timp de preparare cca o ora, inclusiv timpul de copt.
Mie mi-au iesit 17 briose.
Sursa: www.orangedotgreen.ro
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose bicolore (reteta testata)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Pancakes

Pancakes

Am batut ouale intregi cu mixerul, am adaugat zaharul si sarea; La ouale batute am adaugat margarina

2 voturi    6 comentarii
1h
Prajituri
Rulouri cu crema de vanilie

Rulouri cu crema de vanilie

Untul impreuna cu untura le-am pus la topit. Faina am amestecat-o cu bicarbonatul si drojdia. Ouale

36 voturi    15 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

    Apetisanta

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2009

    Sun tare frumoase.

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 16 august 2009

    Imi plac briosele tale;f.aratoase.Felicitari !

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Sunt ft bune!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Multumesc pentru aprecieri.

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 12 august 2009

      Delicioase sunt...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 august 2009

      Super reteta,felicitari.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 11 august 2009

      Foarte apetisant arata,o sa le incerc si eu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 125 g unt/margarina
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 2 linguri lapte
  • 185 g faina
  • 2 1/2 lingurite praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • esenta de vanilie.

Raporteaza reteta

Retete
de Alexandrina
Prajitura cu foi din suc de rosii

Prajitura cu foi din suc de rosii

Pentru foi se amesteca bine ingredientele si se framanta un aluat, care se imparte in 4 (mie mi-au

52 voturi    13 comentarii
1h
Retete de post
PrajituraMimoza

PrajituraMimoza

Foi: Se pun la fiert (bain-marie) 50g margarina/unt, 1 ou, 4 linguri lapte, 2 linguri miere, 150g

10 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri
Salata cu peste afumat

Salata cu peste afumat

Fileurile de peste se taie bucatele, peste ele se adauga ceapa rosie, taiata julienne, gogosarul

2 voturi    10 comentarii
20 min
Salate cu peste

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Apetisanta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tarta cu cirese