Briose bicolore (reteta testata)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Briose bicolore (reteta testata)

Ingrediente

  • 125 g unt/margarina
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 2 linguri lapte
  • 185 g faina
  • 2 1/2 lingurite praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • esenta de vanilie.

Mod de preparare

Se mixeaza untul (margarina) cu zaharul, ouale si cativa stropi de esenta de vanilie. Se adauga si cele doua linguri de lapte si se mai mixeaza putin. Se adauga faina cernuta si amestecata cu praful de copt.

Compozitia rezultata (e cremoasa, nu e foarte moale) se imparte in doua; o parte se coloreaza cu cacao.

In forma de briosa se pun cate 2-3 lingurite alternativ din cele doua compozitii si se amesteca continutul cu o scobitoare.

Formele de briose se dau la cuptor 20-25 de minute.

Timp de preparare cca o ora, inclusiv timpul de copt.

Mie mi-au iesit 17 briose.

Sursa: www.orangedotgreen.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor