autor:

Cornelia

» » Dulciuri diverse

Briose bio

Autor: Cornelia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 iunie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cornelia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 iunie 2017

Ingrediente
250 g curmale , 50 g merisoare, 50 g stafide , 150 g nuca , 3 oua intregi, 200 g ulei, 50 ml vin, aprox. 200 gr faina intermediara macinata, cat sa obtineti un aluat de consistenta smantanei groase , arome (vanile/rom),, 1 lingurita amoniac, putina sare., Pentru ornat :, o lingura cu miere, cativa fulgi de migdale 

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Curmalele, stafidele si merisoarele spalate, se pun de cu seara, fiecare in cate un bol, acoperite cu apa. (Doar atat cat sa le acopere ).

In bol, se pun ouale intregi, un praf de sare si aromele si se bat bine cu mixerul, apoi se adauga treptat, uleiul, vinul, curmalele pe care le-am maruntit cu blenderul de mana, apa in care au stat merisoarele si stafidele, apoi adaugam faina integrala treptat, pana obtinem o compozitie ca o smantana groasa. Nu pot masura faina, pentru ca uneori mi se intampla sa pun mai multa apa peste merisoare si stafide. Se scoate mixerul si adaugam merisoarele, nucile maruntite si stafidele, amestecand cu o paleta pana la omogenizare. In forma de briose, se pun cosulete de hartie care in prealabil au fost unse cu ulei, si punem cu lingura compozitie in fiecare cupa ( forma mea de briose are 12 cupe, dar mai am forme separate pe care le folosesc atunci cand imi ies mai multe, cam 15 -16, am zis ca depinde de cata apa am pus la hidratarea merisoarelor si a stafidelor.

Cupele detasabile le pun pe un raft mai jos, intr-o tavita si asa le pun impreuna la cuptorul preincalzit, unde le las la foc mediu, 25-30 minute. Se face testul cu scobitoarea. Dupa ce sunt gata, se scot din cuptor, se lasa 10-15 minute sa se racoreasca, se ung cu miere si se orneaza cu fulgi de migdale. O alta varianta de ornat, inainte de a le pune la cuptor, se presara pe deasupra brioselor, seminte de susan. Sunt foarte gustoase dupa ce s-au racit si dupa cum vedet,i sunt cu adevarat bio .
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose bio" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta cu branza

Placinta cu branza

Se tapetează tava cu hârtie de copt. Se prepară compoziția de umplutură amestecând

18 voturi    23 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu stafide si glazura de ciocolata

Deliciu cu stafide si glazura de ciocolata

Se unge cu unt o tava rotunda cu diametrul de 17 cm. Se zdrobesc biscuitii cu un sucitor pana se

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 250 g curmale 
  • 50 g merisoare
  • 50 g stafide 
  • 150 g nuca 
  • 3 oua intregi
  • 200 g ulei
  • 50 ml vin
  • aprox. 200 gr faina intermediara macinata
  • cat sa obtineti un aluat de consistenta smantanei groase 
  • arome (vanile/rom),
  • 1 lingurita amoniac
  • putina sare.
  • Pentru ornat :
  • o lingura cu miere
  • cativa fulgi de migdale 

Raporteaza reteta

Retete
de Cornelia
Paine de casa cu cartofi

Paine de casa cu cartofi

Cantitatile se pun in ordinea de mai sus ,in masina iar drojdia proaspata ,(care nu trebuie sa aiba

6 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Mucenici moldovenesti de post

Mucenici moldovenesti de post

Eu ii framant in masina de paine , (dureaza 10 minute ) dupa care scot aluatul si-l las la crescut

2 voturi    3 comentarii
2h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura  casei

Prajitura casei

Ouale se pun in bol in care se prepara aluatul ,pe galbenus se pune sarea (devine un galben mai intens

12 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Ceva dulce