autor:

GeoGia

» » Prajituri

Briose cheesecake

Autor: GeoGia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 septembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: GeoGia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 septembrie 2015

Ingrediente
300 g biscuiti digestivi, 80 g unt, 200 g crema de branza, 200 ml frisca lichida, zahar vanilat, 2 linguri iaurt gras, 10 g gelatina, 100 g zahar, 50 ml apa, 2 nectarine

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Am faramitat biscuitii si i-am amestecat cu untul topit.Am presat bine in fiecare forma de briosa cate o bucatica din compozitia de biscuiti , ridicand putin marginile.Am introdus tava la frigider.
Am mixat frisca adaugand zaharul vanilat si 2 linguri de zahar pudra.Eu am avut frisca Pilos care nu este dulce.Am amestecat frisca batuta cu crema de branza .
Am pus 5 g de gelatina la inmuiat , apoi am pus gelatina putin pe foc.
Am amestecat gelatina cu 2 linguri mari de iaurt (Cedra am avut in casa) si apoi cu frisca amestecata cu crema de branza.Am introdus vasul la frigider.
Dupa 20 minute am pus crema in formele de briose peste biscuiti.Am introdus din nou la frigider.
Am caramelizat 100 g zahar, am pus apoi 50 ml apa lasand sa fiarba pana s-a topit caramelul intarit.Am adaugat nectarinele taiate bucatele si am mai lasat pe foc cateva minute.
Dupa ce s-au racit , am asezat nectarinele peste crema de pe briose.
Eu nu am pus dar este necesara putina gelatina si in nectarinele caramelizate.
Si cum eu ador murele , am pus pe cateva briose dulceata de mure.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cheesecake" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Pavlova

Pavlova

Preincalzim cuptorul si ne apucam sa batem bine de tot albusurile. Cu praful de sare cu tot. Cand

3 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri
Turta dulce

Turta dulce

Ouale si gabenusul le mixam bine cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul

5 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 300 g biscuiti digestivi
  • 80 g unt
  • 200 g crema de branza
  • 200 ml frisca lichida
  • zahar vanilat
  • 2 linguri iaurt gras
  • 10 g gelatina
  • 100 g zahar
  • 50 ml apa
  • 2 nectarine

Raporteaza reteta

Retete
de GeoGia
Rulada cu biscuiti,fineti si cocos

Rulada cu biscuiti,fineti si cocos

Sfaramam biscuitii cat mai marunt. Amestecam biscuitii cu laptele si cacaoa. Adaugam si cele 3 linguri

7 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Muschiulet de porc rulat

Muschiulet de porc rulat

Taiem muschiuletul de porc astfel incat sa obtinem o fasie mai subtire si intreaga. Batem carnea

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Carnaciori in foietaj

Carnaciori in foietaj

Lasam aluatul sa se decongeleze la temperatura camerei. Taiem aluatul in fasii subtiri. Rulam

6 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate

Margarina moale se mixeaza cu zaharul pudra, cu oul, apoi se adauga si galbenusurile si la sfarsit, faina amestecata cu amidonul. Se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura Ciresica cu bezea Prajitura Ciresica cu bezea

Se mixeaza galbenusurile cu un praf de sare si zahar, se adauga uleiul, laptele si apoi faina, amoniacul stins cu suc de lamaie. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Alba ca neaua