autor:

GeoGia

» » Prajituri

Briose cheesecake

Autor: GeoGia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 septembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: GeoGia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 septembrie 2015

Ingrediente
300 g biscuiti digestivi, 80 g unt, 200 g crema de branza, 200 ml frisca lichida, zahar vanilat, 2 linguri iaurt gras, 10 g gelatina, 100 g zahar, 50 ml apa, 2 nectarine

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Am faramitat biscuitii si i-am amestecat cu untul topit.Am presat bine in fiecare forma de briosa cate o bucatica din compozitia de biscuiti , ridicand putin marginile.Am introdus tava la frigider.
Am mixat frisca adaugand zaharul vanilat si 2 linguri de zahar pudra.Eu am avut frisca Pilos care nu este dulce.Am amestecat frisca batuta cu crema de branza .
Am pus 5 g de gelatina la inmuiat , apoi am pus gelatina putin pe foc.
Am amestecat gelatina cu 2 linguri mari de iaurt (Cedra am avut in casa) si apoi cu frisca amestecata cu crema de branza.Am introdus vasul la frigider.
Dupa 20 minute am pus crema in formele de briose peste biscuiti.Am introdus din nou la frigider.
Am caramelizat 100 g zahar, am pus apoi 50 ml apa lasand sa fiarba pana s-a topit caramelul intarit.Am adaugat nectarinele taiate bucatele si am mai lasat pe foc cateva minute.
Dupa ce s-au racit , am asezat nectarinele peste crema de pe briose.
Eu nu am pus dar este necesara putina gelatina si in nectarinele caramelizate.
Si cum eu ador murele , am pus pe cateva briose dulceata de mure.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cheesecake" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Rasgulla deliciu indian

Rasgulla deliciu indian

Se pune la fiert laptele, cand incepe sa fiarba adaugati 2 linguri de suc de lamaie, si asteptati

15 voturi    9 comentarii
12h
Prajituri
Tarta cu fructe de padure

Tarta cu fructe de padure

Se face un blat din oua, faina, zahar, ulei, praf de copt, zahar vanilat si esenta de vanilie care

2 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 300 g biscuiti digestivi
  • 80 g unt
  • 200 g crema de branza
  • 200 ml frisca lichida
  • zahar vanilat
  • 2 linguri iaurt gras
  • 10 g gelatina
  • 100 g zahar
  • 50 ml apa
  • 2 nectarine

Raporteaza reteta

Retete
de GeoGia
Rulada cu biscuiti,fineti si cocos

Rulada cu biscuiti,fineti si cocos

Sfaramam biscuitii cat mai marunt. Amestecam biscuitii cu laptele si cacaoa. Adaugam si cele 3 linguri

8 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Muschiulet de porc rulat

Muschiulet de porc rulat

Taiem muschiuletul de porc astfel incat sa obtinem o fasie mai subtire si intreaga. Batem carnea

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Carnaciori in foietaj

Carnaciori in foietaj

Lasam aluatul sa se decongeleze la temperatura camerei. Taiem aluatul in fasii subtiri. Rulam

9 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura turnata cu branza si visine Prajitura turnata cu branza si visine

Ouale, sarea si zaharul se mixeaza. Se adauga uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina si praful de copt si se omogenizeaza. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Choux a la framboise Choux a la framboise

Choux: Se pun la fiert apa cu untul și un praf de sare. Când fierbe apa, se adaugă făina (cernută) toată odată, se amestecă

0 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu cirese si sirop de artar