autor:

Anca E. Voicu

» » , Dulciuri diverse, Mancaruri pentru copii

Briose copilaroase

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 martie 2015

Ingrediente
Pentru briose:, , 2 oua + 2 albusuri, , 3 linguri de zahar, , 100 g margarina/unt, , 5 linguri (pline) de faina, , 1 lingura praf de copt, , 1 lingura zahar vanilat, , un varf lingurita sare, , pentru colorat: cateva picaturi de colorant alimentar rosu, , 2 lingurite cacao, , 2 linguri lapte., , , , Pentru crema de vanilie:, , 2 galbenusuri, , 3 linguri zahar, , 150 ml lapte, , 1 lingura cu varf cu faina, , 50 g unt/margarina, , Esenta rom si ciocolata &ndash pentru crema de ciocolata, , 1 lingurita sos de la dulceata de zmeura pentru crema de zmeura., , , , Pentru crema ganache:, , 50 ml frisca lichida, , Cateva patratele ciocolata neagra., , , , Pentru ornat:, , 150 ml frisca lichida, , , , Pentru decor:, , bombonele colorate si inimioare decor.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 40 min

5 voturi

Mod de preparare

Briosele in diferite culori si arome sunt preferatele familiei mele, asa ca m-am gandit sa impartasesc cu voi reteta mea.



Se preincalzeste cuptorul.



Se separa cele 4 oua. Se bat cu mixerul toate cele 4 albusuri impreuna cu un praf de sare pana se fac spuma.



Se amesteca bine doar 2 dintre galbenusuri cu zaharul, zaharul vanilat, se adauga margarina si se toarna compozitia peste spuma de albusuri, amestecand in continuare pana se omogenizeaza. Se adauga treptat faina, apoi si praful de copt.



Compozitia se asaza in 3 castronele: unul va ramane simplu, intr-unul adaugam cateva picaturi de colorant alimentar; in al treilea adaugam 2 linguri cu lapte si 2 lingurite de cacao.



Se toarna din fiecare compozitie in formele de briose in care am pus si forme de copt, insa nu umplem formele.



Se coc briosele la foc mediu pentru 20 de minute. Cand sunt gata, se lasa la racit.



Eu am obtinut 16 briose.



Crema de vanilie:



Intre timp, pregatim crema. Se amesteca cele 2 galbenusuri ramase cu 3 linguri de zahar, apoi se adauga laptele si faina si se pun pe foc mic, amestecand continuu cu un tel. Cand incepe sa se ingroase, se amesteca bine un minut, apoi se da de pe foc. Se adauga margarina si se omogenizeaza. Se lasa la racit.





Crema de vanilie o turnam in 3 cescute, in care adaugam diferite arome. Eu am lasat o cescuta simpla, intr-una am pus sos de la dulceata de zmeura, iar in ultima am ras o patratea de ciocolata si am pus cateva picaturi de esenta de rom.



Se bat bine 150 ml frisca lichida cu mixerul.







Crema ganache:



Restul de 50 ml se incalzeste intr-un ibric, apoi se toarna intr-un castronel in care am rupt cateva patratele de ciocolata. Se amesteca bine, apoi se va bate cu mixerul.





Asamblat si ornat:



Se scobeste fiecare briosa, se umple cu putina crema. Briosele negre le-am umplut cu crema de ciocolata si rom. Pe cele roz le-am umplut cu crema de zmeura, iar pe cele albe cu crema de vanilie. Desigur ca le puteti umple dupa gust si inspiratie.



Se orneaza cu frisca si crema ganache.



Se decoreaza cu bombonele colorate.





Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose copilaroase" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri pentru copii
Cozonac cu crema de nuca

Cozonac cu crema de nuca

Pregatim mai intai maiaua. Intr-un bol amestecam drojdia faramitata cu o lingura de zahar si una

2 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Mancaruri pentru copii
Inghetata de vanilie

Inghetata de vanilie

Aceasta este a doua versiune a retetei mele de inghetata, pe care am imbunatatit-o. :) Vasul de

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri pentru copii

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vasile Vali , 06 iunie 2015

    Ce bine arata! :)

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 40 min

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru briose:
  • 2 oua + 2 albusuri
  • 3 linguri de zahar
  • 100 g margarina/unt
  • 5 linguri (pline) de faina
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 lingura zahar vanilat
  • un varf lingurita sare
  • pentru colorat: cateva picaturi de colorant alimentar rosu
  • 2 lingurite cacao
  • 2 linguri lapte.
  • Pentru crema de vanilie:
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 150 ml lapte
  • 1 lingura cu varf cu faina
  • 50 g unt/margarina
  • Esenta rom si ciocolata &ndash pentru crema de ciocolata
  • 1 lingurita sos de la dulceata de zmeura pentru crema de zmeura.
  • Pentru crema ganache:
  • 50 ml frisca lichida
  • Cateva patratele ciocolata neagra.
  • Pentru ornat:
  • 150 ml frisca lichida
  • Pentru decor:
  • bombonele colorate si inimioare decor.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

11 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

4 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri pentru copii

Strudel cu mere din aluat de casa Strudel cu mere din aluat de casa

Pentru inceput facem ciulamaua. Datorita ei, aluatul de strudel il putem intinde in foite extrem de subtiri. Intr-un ibric punem faina

0 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Budinca pain perdu cu branza –budinca brutarului Budinca pain perdu cu branza –budinca brutarului

Se amesteca smantana cu ouale batute. Se da branza pe razatoare, se toaca verdeata marunt si se adauga peste smantana. Se adauga si

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Orez cu lapte de cocos