Briose copilaroase

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
ridicata
Briose copilaroase

Ingrediente

  • Pentru briose:
  • 2 oua + 2 albusuri;
  • 3 linguri de zahar;
  • 100 g margarina/unt;
  • 5 linguri (pline) de faina;
  • 1 lingura praf de copt;
  • 1 lingura zahar vanilat;
  • un varf lingurita sare;
  • pentru colorat: cateva picaturi de colorant alimentar rosu;
  • 2 lingurite cacao;
  • 2 linguri lapte.
  • Pentru crema de vanilie:
  • 2 galbenusuri;
  • 3 linguri zahar;
  • 150 ml lapte;
  • 1 lingura cu varf cu faina;
  • 50 g unt/margarina;
  • Esenta rom si ciocolata – pentru crema de ciocolata;
  • 1 lingurita sos de la dulceata de zmeura pentru crema de zmeura.
  • Pentru crema ganache:
  • 50 ml frisca lichida;
  • Cateva patratele ciocolata neagra.
  • Pentru ornat:
  • 150 ml frisca lichida;
  • Pentru decor:
  • bombonele colorate si inimioare decor.

Mod de preparare

Briosele in diferite culori si arome sunt preferatele familiei mele, asa ca m-am gandit sa impartasesc cu voi reteta mea.

Se preincalzeste cuptorul.

Se separa cele 4 oua. Se bat cu mixerul toate cele 4 albusuri impreuna cu un praf de sare pana se fac spuma.

Se amesteca bine doar 2 dintre galbenusuri cu zaharul, zaharul vanilat, se adauga margarina si se toarna compozitia peste spuma de albusuri, amestecand in continuare pana se omogenizeaza. Se adauga treptat faina, apoi si praful de copt.

Compozitia se asaza in 3 castronele: unul va ramane simplu, intr-unul adaugam cateva picaturi de colorant alimentar; in al treilea adaugam 2 linguri cu lapte si 2 lingurite de cacao.

Se toarna din fiecare compozitie in formele de briose in care am pus si forme de copt, insa nu umplem formele.

Se coc briosele la foc mediu pentru 20 de minute. Cand sunt gata, se lasa la racit.

Eu am obtinut 16 briose.

Crema de vanilie:

Intre timp, pregatim crema. Se amesteca cele 2 galbenusuri ramase cu 3 linguri de zahar, apoi se adauga laptele si faina si se pun pe foc mic, amestecand continuu cu un tel. Cand incepe sa se ingroase, se amesteca bine un minut, apoi se da de pe foc. Se adauga margarina si se omogenizeaza. Se lasa la racit.

Crema de vanilie o turnam in 3 cescute, in care adaugam diferite arome. Eu am lasat o cescuta simpla, intr-una am pus sos de la dulceata de zmeura, iar in ultima am ras o patratea de ciocolata si am pus cateva picaturi de esenta de rom.

Se bat bine 150 ml frisca lichida cu mixerul.

Crema ganache:

Restul de 50 ml se incalzeste intr-un ibric, apoi se toarna intr-un castronel in care am rupt cateva patratele de ciocolata. Se amesteca bine, apoi se va bate cu mixerul.

Asamblat si ornat:

Se scobeste fiecare briosa, se umple cu putina crema. Briosele negre le-am umplut cu crema de ciocolata si rom. Pe cele roz le-am umplut cu crema de zmeura, iar pe cele albe cu crema de vanilie. Desigur ca le puteti umple dupa gust si inspiratie.

Se orneaza cu frisca si crema ganache.

Se decoreaza cu bombonele colorate.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise