autor:

Anca E. Voicu

» » , Dulciuri diverse, Mancaruri pentru copii

Briose copilaroase

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 martie 2015

Ingrediente
Pentru briose:, , 2 oua + 2 albusuri, , 3 linguri de zahar, , 100 g margarina/unt, , 5 linguri (pline) de faina, , 1 lingura praf de copt, , 1 lingura zahar vanilat, , un varf lingurita sare, , pentru colorat: cateva picaturi de colorant alimentar rosu, , 2 lingurite cacao, , 2 linguri lapte., , , , Pentru crema de vanilie:, , 2 galbenusuri, , 3 linguri zahar, , 150 ml lapte, , 1 lingura cu varf cu faina, , 50 g unt/margarina, , Esenta rom si ciocolata &ndash pentru crema de ciocolata, , 1 lingurita sos de la dulceata de zmeura pentru crema de zmeura., , , , Pentru crema ganache:, , 50 ml frisca lichida, , Cateva patratele ciocolata neagra., , , , Pentru ornat:, , 150 ml frisca lichida, , , , Pentru decor:, , bombonele colorate si inimioare decor.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 40 min

5 voturi

Mod de preparare

Briosele in diferite culori si arome sunt preferatele familiei mele, asa ca m-am gandit sa impartasesc cu voi reteta mea.



Se preincalzeste cuptorul.



Se separa cele 4 oua. Se bat cu mixerul toate cele 4 albusuri impreuna cu un praf de sare pana se fac spuma.



Se amesteca bine doar 2 dintre galbenusuri cu zaharul, zaharul vanilat, se adauga margarina si se toarna compozitia peste spuma de albusuri, amestecand in continuare pana se omogenizeaza. Se adauga treptat faina, apoi si praful de copt.



Compozitia se asaza in 3 castronele: unul va ramane simplu, intr-unul adaugam cateva picaturi de colorant alimentar; in al treilea adaugam 2 linguri cu lapte si 2 lingurite de cacao.



Se toarna din fiecare compozitie in formele de briose in care am pus si forme de copt, insa nu umplem formele.



Se coc briosele la foc mediu pentru 20 de minute. Cand sunt gata, se lasa la racit.



Eu am obtinut 16 briose.



Crema de vanilie:



Intre timp, pregatim crema. Se amesteca cele 2 galbenusuri ramase cu 3 linguri de zahar, apoi se adauga laptele si faina si se pun pe foc mic, amestecand continuu cu un tel. Cand incepe sa se ingroase, se amesteca bine un minut, apoi se da de pe foc. Se adauga margarina si se omogenizeaza. Se lasa la racit.





Crema de vanilie o turnam in 3 cescute, in care adaugam diferite arome. Eu am lasat o cescuta simpla, intr-una am pus sos de la dulceata de zmeura, iar in ultima am ras o patratea de ciocolata si am pus cateva picaturi de esenta de rom.



Se bat bine 150 ml frisca lichida cu mixerul.







Crema ganache:



Restul de 50 ml se incalzeste intr-un ibric, apoi se toarna intr-un castronel in care am rupt cateva patratele de ciocolata. Se amesteca bine, apoi se va bate cu mixerul.





Asamblat si ornat:



Se scobeste fiecare briosa, se umple cu putina crema. Briosele negre le-am umplut cu crema de ciocolata si rom. Pe cele roz le-am umplut cu crema de zmeura, iar pe cele albe cu crema de vanilie. Desigur ca le puteti umple dupa gust si inspiratie.



Se orneaza cu frisca si crema ganache.



Se decoreaza cu bombonele colorate.





Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose copilaroase" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri pentru copii
Orez cu lapte

Orez cu lapte

Punem laptele la fiert. Adaugam dupa 10 minute, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Intre timp,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri pentru copii
Ginataang Bilo-Bilo

Ginataang Bilo-Bilo

Cum a venit ideea de a gati azi in stil filipinez? :) Totul a pornit de la prietena mea de origine

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri pentru copii

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vasile Vali , 06 iunie 2015

    Ce bine arata! :)

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 40 min

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru briose:
  • 2 oua + 2 albusuri
  • 3 linguri de zahar
  • 100 g margarina/unt
  • 5 linguri (pline) de faina
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 lingura zahar vanilat
  • un varf lingurita sare
  • pentru colorat: cateva picaturi de colorant alimentar rosu
  • 2 lingurite cacao
  • 2 linguri lapte.
  • Pentru crema de vanilie:
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 150 ml lapte
  • 1 lingura cu varf cu faina
  • 50 g unt/margarina
  • Esenta rom si ciocolata &ndash pentru crema de ciocolata
  • 1 lingurita sos de la dulceata de zmeura pentru crema de zmeura.
  • Pentru crema ganache:
  • 50 ml frisca lichida
  • Cateva patratele ciocolata neagra.
  • Pentru ornat:
  • 150 ml frisca lichida
  • Pentru decor:
  • bombonele colorate si inimioare decor.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

7 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    0 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri pentru copii

Pulpe de pui la tigaie Pulpe de pui la tigaie

Se spala cartofii si se pun la fiert, in coaja. Dupa ce au fiert, se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Se curata de coaja, apoi

0 voturi    0 comentarii
45 min
Fripturi
Inghetata de trandafiri Inghetata de trandafiri

Se aleg doar petalele de la trandafiri, se clatesc la jet sub apa, intr-o strecuratoare si se lasa la scurs cel putin o ora. Se pun

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Cookies cu fulgi de ovaz si fructe de padure