Briose cu aroma de vanilie

Briose cu aroma de vanilie. Aceste briose sunt perfecte pentru pachetelul de zi cu zi. Topim untul și îl lăsăm să se răcească.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Briose cu aroma de vanilie

Ingrediente

  • 200 g făină
  • 200 g zahăr
  • 200 g unt
  • 4 ouă
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 praf de sare
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Aceste briose sunt perfecte pentru pachetelul de zi cu zi.

Topim untul și îl lăsăm să se răcească.

Într-un vas punem ouăle fără să separăm galbenușul de albuș, zahărul vanilat, zahărul și sarea.

Mixăm până când ouăle își triplează volumul. Adăugăm untul puțin câte puțin și mixăm la viteza medie.

Într-un bol amestecăm făina, praful de copt si le cernem o singură dată.

Adăugam câte 1 lingură de făina în compoziția de ouă și mixăm până se omogenizează. Procedăm în acest fel până terminăm de încorporat toată făina în compoziția de ouă.

Trebuie să obținem un aluat cu o consistența mai densă.

Punem in tava pentru briose hartiutele. Adaugam cate 2 linguri de compozitie in fiecare hartiuta.

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 175 grade C si o lasam pentru aproxmativ 20 de minute. Le verificam cu o scobitoare. Daca scobitoarea este curata, atunci briosele sunt gata.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Se curata, se spala si se taie cartofii cubulete.

Cartofi boieresti cu sunculita afumata
Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Spalam cartofii, îi intepam din loc in loc cu furculita și-i bagam la cuptor, la copt.

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca
Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni