Briose cu banana si ciocolata

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 1,5 pahare faina
  • 3/4 pahare zahar
  • 2 lingurite cacao
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 250ml iaurt
  • 1 banana
  • 2 oua
  • Pentru glazura avem nevoie de:
  • 100g ciocolata
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • nuca macinata sau nuca de cocos

Mod de preparare

Topim ciocolata si untul si lasam deoparte sa se racoreasca.

Intr-un caston amestecam faina,zaharul,cacaoa,praful de copt si sarea. Adaugam iaurtul,banana pasata si ouale. Mixam bine dupa care adaugam amestecul de ciocolata si unt.Se toarna aluatul in forme si se coace in cuptorul incalzit la 170 grade pentru 30-40 minute.

Pentru glazura topim ciocolata impreuna cu frisca lichida si untul.

Dupa ce s-a racit,glazuram briosele si le ornam cu nuca sau nuca de cocos...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Ceapa si ardeiul tocate, morcovul, telina si pastarnacul date pe razatoarea cu ochiuri mari se pun la calit in ulei,

Bors de dovlecei cu stevie
Aperitiv cu leurda si branza fondue

Aperitiv cu leurda si branza fondue

Aperitiv cu leurda si branza fondue
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor