Briose cu banane si ciocolata a la Violeta's

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Briose cu banane si ciocolata a la Violeta's

Ingrediente

  • 7-8 bucati:
  • 30g unt moale
  • 45g zahar alb
  • 45g zahar brun
  • 1 ou
  • 1 banana foarte coapta
  • 60ml lapte
  • 10ml suc lamaie
  • 100g alune, nuci sau migdale
  • 45g ciocolata amaruie zaruri
  • 2 lingurite praf copt
  • 150g faina

Mod de preparare

Amestecati untul cu zaharul, pana se formeaza o crema omogena. Adaugati banana si amestecati bine. Puneti oul, laptele, sucul de lamaie si amestecati. Turnati alunele si ciocolata. La final incorporati faina cu praful de copt, dar nu amestecati prea tare, ci prin rasturnare, pana se omogenizeaza faina in compozitie. Puneti aluatul in forme unse cu ulei, cu foite pentru copt speciale.

Coaceti 25 minute la 180gr C.

Decorati cu crema de ciocolata (smantana dulce incalzita dar nu fermentata in care incorporati ciocolata de buna calitate, neagra), cocos, seminte, sau ce doriti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi - reteta bulgareasca de supa Tarator. O reteta simpla si racoritoare, perfecta...

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator
Prajitura usoara cu caise si zmeura

Prajitura usoara cu caise si zmeura

Se mixeaza albusurile cu 150 gr zahar si 6 linguri de apa.

Prajitura usoara cu caise si zmeura
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise