autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Briose cu branza si gem

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 13 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 13 februarie 2013

Ingrediente
4 pahare de faina - 600gr, 11/2 lingura drojdie uscata, 5 oua, 1/4 pahar de zahar, 1/4 pahar de lapte caldut, 1 lingurita rasa de sare, 1 lingura coaja de lamia rasa, 1 zahar vanilt, 1 ou ptr uns, , ptr umplutura, 250 gr branza moale, 3 linguri zahar, 1 galbenus de ou, 3 linguri cornflour-amidon de porumb, 1 lingura de coaja de lamaie rasa, 150 gr gem de caise sau alt gem acrisor

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

9 voturi

Mod de preparare

In oala mixerului punem toate ingredientele ptr aluat in afara de unt si amestecam totul bine cam 2 minute.

Adaugam untul si amestecam totul la viteza mai marita 6 minute pana obtinem un aluat fraged putin lipicios.

Il pudram cu faina, il punem in alt vas, acoperim cu naylon si lasam la rece ptr 2-3 ore.



Umplutura - amestecam toate ingredientele in afara de gem pana devine o compozitie omogena.

Scoatem aluatul din frigider il impartim in doua.

Prima foaie intinsa bine cu telul o ungem cu compozitia de branza si punem o dunga de gem pe toata latimea foii, o rulam si taiem in portii pe care le punem ridicate ca niste trandafiri pe tava.Trandafirii ii putem pune pe o tava tapetata cu hartie de copt sau intr-o tava rotunda sau in tavi ptr muffins, cum doriti. Se ung trandafiri cu ou si se lasa in tava sa creasca 40-60 de minute dupa care se coc la cuptorul incalzit la 180 de grade 20-25 de minute sau pana se rumenesc frumos.



Tip - in timpul framantarii si in timpul intinderii aluatului este bine sa infainam plansa ptr ca aluatul este moale si putin lipicios dar fara exagerari de faina.



Briosele sunt foarte fragede si bune, se pot face si cu crema de ciocolata si nuci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu branza si gem" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite  Punguta cu Doi Bani

Clatite Punguta cu Doi Bani

Puneti totul intr-un castron si amestecati bine sa nu aiba cocoloase, daca sunt prea groase se mai

21 voturi    6 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Orez cu lapte si topping de portocale

Orez cu lapte si topping de portocale

Masuram cantitatile cu aceeasi cana. Punem orezul nespalat sa fiarba impreuna cu apa si coaja de

2 voturi    0 comentarii
40h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

9 voturi

Ingrediente

  • 4 pahare de faina - 600gr
  • 11/2 lingura drojdie uscata
  • 5 oua
  • 1/4 pahar de zahar
  • 1/4 pahar de lapte caldut
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 lingura coaja de lamia rasa
  • 1 zahar vanilt
  • 1 ou ptr uns
  • ptr umplutura
  • 250 gr branza moale
  • 3 linguri zahar
  • 1 galbenus de ou
  • 3 linguri cornflour-amidon de porumb
  • 1 lingura de coaja de lamaie rasa
  • 150 gr gem de caise sau alt gem acrisor

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

Floare de colt (Chef de cuisine)

Sunt tare faine !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Gris cu lapte ca pe vremea bunicii