autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Briose cu branza si gem

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 13 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 13 februarie 2013

Ingrediente
4 pahare de faina - 600gr, 11/2 lingura drojdie uscata, 5 oua, 1/4 pahar de zahar, 1/4 pahar de lapte caldut, 1 lingurita rasa de sare, 1 lingura coaja de lamia rasa, 1 zahar vanilt, 1 ou ptr uns, , ptr umplutura, 250 gr branza moale, 3 linguri zahar, 1 galbenus de ou, 3 linguri cornflour-amidon de porumb, 1 lingura de coaja de lamaie rasa, 150 gr gem de caise sau alt gem acrisor

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

9 voturi

Mod de preparare

In oala mixerului punem toate ingredientele ptr aluat in afara de unt si amestecam totul bine cam 2 minute.

Adaugam untul si amestecam totul la viteza mai marita 6 minute pana obtinem un aluat fraged putin lipicios.

Il pudram cu faina, il punem in alt vas, acoperim cu naylon si lasam la rece ptr 2-3 ore.



Umplutura - amestecam toate ingredientele in afara de gem pana devine o compozitie omogena.

Scoatem aluatul din frigider il impartim in doua.

Prima foaie intinsa bine cu telul o ungem cu compozitia de branza si punem o dunga de gem pe toata latimea foii, o rulam si taiem in portii pe care le punem ridicate ca niste trandafiri pe tava.Trandafirii ii putem pune pe o tava tapetata cu hartie de copt sau intr-o tava rotunda sau in tavi ptr muffins, cum doriti. Se ung trandafiri cu ou si se lasa in tava sa creasca 40-60 de minute dupa care se coc la cuptorul incalzit la 180 de grade 20-25 de minute sau pana se rumenesc frumos.



Tip - in timpul framantarii si in timpul intinderii aluatului este bine sa infainam plansa ptr ca aluatul este moale si putin lipicios dar fara exagerari de faina.



Briosele sunt foarte fragede si bune, se pot face si cu crema de ciocolata si nuci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu branza si gem" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
TURTE  DE CRACIUN

TURTE DE CRACIUN

Se framanta un aluat din faina, sare, apa si un pic de drojdie. Aluatul nu se lasa la dospit. Se

37 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Rafaello cu ricotta

Rafaello cu ricotta

Se amesteca ingredientele bine pana se obtine o pasta care se poate modela. Se formeaza bilute de

7 voturi    2 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

9 voturi

Ingrediente

  • 4 pahare de faina - 600gr
  • 11/2 lingura drojdie uscata
  • 5 oua
  • 1/4 pahar de zahar
  • 1/4 pahar de lapte caldut
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 lingura coaja de lamia rasa
  • 1 zahar vanilt
  • 1 ou ptr uns
  • ptr umplutura
  • 250 gr branza moale
  • 3 linguri zahar
  • 1 galbenus de ou
  • 3 linguri cornflour-amidon de porumb
  • 1 lingura de coaja de lamaie rasa
  • 150 gr gem de caise sau alt gem acrisor

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

Floare de colt (Chef de cuisine)

Sunt tare faine !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Rulada cu ciocolata sau dulceata