autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Briose cu budinca de vanilie

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 septembrie 2013

Ingrediente
Pentru briose:, , 3 oua, 120 gr iaurt, 90 ml ulei, 150 gr zahar, 1 lingura cacao, 130-140 gr faina, 1 praf de copt, 1 lingurita esenta de rom, , Budinca:, , 1 plic budinca de vanilie, 450 ml lapte, 3 linguri zahar, 1 lingura unt, floricele din ciocolata pentru decor

Dificultate: Medie Timp: 1h 25 min

1 vot

Mod de preparare

Briosele:
Intr-un bol mixam ouale impreuna cu zaharul, pe care il punem treptat, pana devin spuma.
Adaugam si uleiul in fir subtire mixand la viteza mica, apoi iaurtul.
Incorporam praful de copt, cacaoa pe care o trecem prin sita si faina.
La final aromatizam compozitia cu esenta de rom.
Pregatim niste forme de briose din silicon ( sau tava de briose) si le umplem pe 3/4 cu compozitia pregatita mai sus.
Le asezam intr-o tava si le introducem in cuptor.
Temperatura trebuie sa fie potrivita si le lasam pana sunt bine coapte, cam 25-30 de minute. Facem testul cu scobitoarea pentru orice eventualitate!
Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca.
Le scoatem din forme, apoi cu ajutorul unei lingurite le facem cate o scobitura.
Budinca:
Intr-un vas amestecam zaharul, praful de budinca si cateva linguri de lapte. Invartim bine cu un tel sa nu se formeze cocoloase.
Restul de lapte il punem la fiert si cand da in clocot turnam amestecul de budinca.
Dam focul la minim si lasam sa se ingroase.
Tragem budinca de pe foc si adaugam untul.
Amestecam usor cu telul si lasam 5 minute sa se racoreasca.
Umplem un pos cu budinca si cu ajutorul sau umplem gaurile ce le-am format la briose.
Le decoram cu floricele din ciocolata.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu budinca de vanilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cornuri fragede

Cornuri fragede

Toate acestea le framinti bine si le portionezi ca pe niste galusti.Le pui la rece.A doua zi,albusurile

15 voturi    0 comentarii
23h
Dulciuri diverse
pandispan pufos

pandispan pufos

Separam oualele. In bolul de la mixer punem galbenusurile cu zahar si le amestecam pentru 10 minute.

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2013

    150 gr zahar este. Din greseala am scris tot faina. Multumesc pentru atentionare!

  • Fara foto

    Aurelia Spatarescu , 18 septembrie 2013

    150 g de zahar si 130-140g faina

  • Fara foto

    Marian Sebastian , 17 septembrie 2013

    pana la urma cata faina 150 g sau 130-140g?

    • Fara foto

      Mariana Lindner , 17 septembrie 2013

      bune

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 25 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru briose:
  • 3 oua
  • 120 gr iaurt
  • 90 ml ulei
  • 150 gr zahar
  • 1 lingura cacao
  • 130-140 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Budinca:
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 450 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura unt
  • floricele din ciocolata pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Fara foto

Rocsi (Chef de cuisine)

150 gr zahar este. Din greseala am scris tot faina. Multumesc pentru atentionare!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Paine cu cartofi in stil unguresc