autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Briose cu budinca de vanilie

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 septembrie 2013

Ingrediente
Pentru briose:, , 3 oua, 120 gr iaurt, 90 ml ulei, 150 gr zahar, 1 lingura cacao, 130-140 gr faina, 1 praf de copt, 1 lingurita esenta de rom, , Budinca:, , 1 plic budinca de vanilie, 450 ml lapte, 3 linguri zahar, 1 lingura unt, floricele din ciocolata pentru decor

Dificultate: Medie Timp: 1h 25 min

1 vot

Mod de preparare

Briosele:
Intr-un bol mixam ouale impreuna cu zaharul, pe care il punem treptat, pana devin spuma.
Adaugam si uleiul in fir subtire mixand la viteza mica, apoi iaurtul.
Incorporam praful de copt, cacaoa pe care o trecem prin sita si faina.
La final aromatizam compozitia cu esenta de rom.
Pregatim niste forme de briose din silicon ( sau tava de briose) si le umplem pe 3/4 cu compozitia pregatita mai sus.
Le asezam intr-o tava si le introducem in cuptor.
Temperatura trebuie sa fie potrivita si le lasam pana sunt bine coapte, cam 25-30 de minute. Facem testul cu scobitoarea pentru orice eventualitate!
Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca.
Le scoatem din forme, apoi cu ajutorul unei lingurite le facem cate o scobitura.
Budinca:
Intr-un vas amestecam zaharul, praful de budinca si cateva linguri de lapte. Invartim bine cu un tel sa nu se formeze cocoloase.
Restul de lapte il punem la fiert si cand da in clocot turnam amestecul de budinca.
Dam focul la minim si lasam sa se ingroase.
Tragem budinca de pe foc si adaugam untul.
Amestecam usor cu telul si lasam 5 minute sa se racoreasca.
Umplem un pos cu budinca si cu ajutorul sau umplem gaurile ce le-am format la briose.
Le decoram cu floricele din ciocolata.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu budinca de vanilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Dulceata de Rubarba si Capsuni

Dulceata de Rubarba si Capsuni

Se spala betele de rubarba, se taie in bucati de 1,5 cm lungime, se amesteca cu jumatate din cantitatea

7 voturi    5 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Nopti libaneze-“Layali libnan”

Nopti libaneze-“Layali libnan”

Budinca de gris Intr-un vas se amesteca bine grisul,zaharul si laptele ; se pune pe aragaz la foc

10 voturi    8 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2013

    150 gr zahar este. Din greseala am scris tot faina. Multumesc pentru atentionare!

  • Fara foto

    Aurelia Spatarescu , 18 septembrie 2013

    150 g de zahar si 130-140g faina

  • Fara foto

    Marian Sebastian , 17 septembrie 2013

    pana la urma cata faina 150 g sau 130-140g?

    • Fara foto

      Mariana Lindner , 17 septembrie 2013

      bune

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 25 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru briose:
  • 3 oua
  • 120 gr iaurt
  • 90 ml ulei
  • 150 gr zahar
  • 1 lingura cacao
  • 130-140 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Budinca:
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 450 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura unt
  • floricele din ciocolata pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Fara foto

Rocsi (Chef de cuisine)

150 gr zahar este. Din greseala am scris tot faina. Multumesc pentru atentionare!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Rulada turceasca