Briose cu budinca de vanilie

Timp pregatire
85 minute
Complexitate
medie
Briose cu budinca de vanilie

Ingrediente

  • Pentru briose:
  • 3 oua
  • 120 gr iaurt
  • 90 ml ulei
  • 150 gr zahar
  • 1 lingura cacao
  • 130-140 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Budinca:
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 450 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura unt
  • floricele din ciocolata pentru decor

Mod de preparare

Briosele:

Intr-un bol mixam ouale impreuna cu zaharul, pe care il punem treptat, pana devin spuma.

Adaugam si uleiul in fir subtire mixand la viteza mica, apoi iaurtul.

Incorporam praful de copt, cacaoa pe care o trecem prin sita si faina.

La final aromatizam compozitia cu esenta de rom.

Pregatim niste forme de briose din silicon ( sau tava de briose) si le umplem pe 3/4 cu compozitia pregatita mai sus.

Le asezam intr-o tava si le introducem in cuptor.

Temperatura trebuie sa fie potrivita si le lasam pana sunt bine coapte, cam 25-30 de minute. Facem testul cu scobitoarea pentru orice eventualitate!

Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca.

Le scoatem din forme, apoi cu ajutorul unei lingurite le facem cate o scobitura.

Budinca:

Intr-un vas amestecam zaharul, praful de budinca si cateva linguri de lapte. Invartim bine cu un tel sa nu se formeze cocoloase.

Restul de lapte il punem la fiert si cand da in clocot turnam amestecul de budinca.

Dam focul la minim si lasam sa se ingroase.

Tragem budinca de pe foc si adaugam untul.

Amestecam usor cu telul si lasam 5 minute sa se racoreasca.

Umplem un pos cu budinca si cu ajutorul sau umplem gaurile ce le-am format la briose.

Le decoram cu floricele din ciocolata.

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise