autor:

Ginutza

» » Prajituri

Briose cu cacao

Autor: Ginutza (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 11 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ginutza (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 11 aprilie 2012

Ingrediente
- 226 g unt nesarat la temperatura camerei, - 20 g cacao neindulcita + pentru presarat in forme(daca nu folosim hartii speciale de briose), - 300 g faina alba, - 2 lingurite praf de copt, - 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, - 1/2 lingurita sare, - 400 g zahar, - 3 oua mari la temperatura camerei, - 238 g smantana la temperatura camerei(eu nu am avut smantana si am folosit iaurt)

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Punem intr-un bol faina, cacaoa, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea si le omogenizam amestecand usor cu telul.
Intr-un alt mixam untul cu zaharul, mai intai la viteza mica pana incorporam zaharul, apoi putem creste treptat viteza mixerului.
Adaugam ouale pe rand, fara a opri mixerul(eu le-am spart dinainte intr-un castron pentru a le avea la indemana).
Dupa ce am adaugat toate ouale, punem jumatate din amestecul cu faina, jumatate din cantitatea de smantana(iaurt), fara a ne opri din amestecat, apoi restul de amestec cu faina si restul de smantana(iaurt).Aluatul obtinut trebuie sa fie usor fluid.
Punem aluatul in formele unse in prealabil cu unt si peste care cernem cacao. Nu umplem formele deoarece briosele vor creste. Cantitatea de aluat trebuie sa ocupe cam 3/4 din marimea formei.
Se coace timp de 25-30 minute la cuptorul preincalzit la o temperatura de 180 grade C, sau putem incerca cu o scobitoare(daca iese curata inseamna ca sunt coapte.
Le lasam la racit inainte de a le scoate din tava.
Pentru ornare eu am folosit ciocolata amaruie de menaj pe care am topit-o la bain marie, am lasat-o putin la racit(aveti grija sa nu o lasati prea mult deoarece se intareste) si apoi am pus pe varful brioselor, si am mai adaugat diverse decoratiuni.
Tot pentru ornare am mai preparat o crema de unt, din 113 g unt nesarat, o fiola esenta de vanilie, 187 g zahar pudra si 3 lingurite gem de capsuni, ingrediente pe care le-am mixat pana cand am obtinut o crema. Am pus apoi crema intr-o punga resigilabila, i-am taiat un colt mic si am ornat, sau m-am ajutat de un cutit pentru a unge briosa cu aceasta crema si am ornat cu ciocolata topita.

Sursa: http://www.marthastewart.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu cacao" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Briose cu cacao si crema de prune uscate

Briose cu cacao si crema de prune uscate

Briose: Intr-un bol se bate oul ca pentru omleta, se adauga fructoza si se mai freaca. Peste se adauga

11 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Briose cu cacao si visine

Briose cu cacao si visine

Am amestecat ingredientele uscate apoi am adaugat apa, uleiul si esentele si am amestecat cu mixerul

24 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • - 226 g unt nesarat la temperatura camerei
  • - 20 g cacao neindulcita + pentru presarat in forme(daca nu folosim hartii speciale de briose)
  • - 300 g faina alba
  • - 2 lingurite praf de copt
  • - 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • - 1/2 lingurita sare
  • - 400 g zahar
  • - 3 oua mari la temperatura camerei
  • - 238 g smantana la temperatura camerei(eu nu am avut smantana si am folosit iaurt)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura Noire Prajitura Noire

Punem la topit la microunde 75 g unt. Biscuiţii se zdrobesc şi se amestecă cu untul topit. Compoziţia rezultată o punem pe fundul

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Paleuri cu ciocolata Paleuri cu ciocolata

Se mixează spumă untul cu zahărul. Se adaugă pe rând ouăle şi vanilia, iar la sfărşit se încorporează făina cernută

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cookies cu ciocolata si cirese confiate