Briose cu cacao

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Briose cu cacao

Ingrediente

  • - 226 g unt nesarat la temperatura camerei
  • - 20 g cacao neindulcita + pentru presarat in forme(daca nu folosim hartii speciale de briose)
  • - 300 g faina alba
  • - 2 lingurite praf de copt
  • - 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • - 1/2 lingurita sare
  • - 400 g zahar
  • - 3 oua mari la temperatura camerei
  • - 238 g smantana la temperatura camerei(eu nu am avut smantana si am folosit iaurt)

Mod de preparare

Punem intr-un bol faina, cacaoa, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea si le omogenizam amestecand usor cu telul.

Intr-un alt mixam untul cu zaharul, mai intai la viteza mica pana incorporam zaharul, apoi putem creste treptat viteza mixerului.

Adaugam ouale pe rand, fara a opri mixerul(eu le-am spart dinainte intr-un castron pentru a le avea la indemana).

Dupa ce am adaugat toate ouale, punem jumatate din amestecul cu faina, jumatate din cantitatea de smantana(iaurt), fara a ne opri din amestecat, apoi restul de amestec cu faina si restul de smantana(iaurt).Aluatul obtinut trebuie sa fie usor fluid.

Punem aluatul in formele unse in prealabil cu unt si peste care cernem cacao. Nu umplem formele deoarece briosele vor creste. Cantitatea de aluat trebuie sa ocupe cam 3/4 din marimea formei.

Se coace timp de 25-30 minute la cuptorul preincalzit la o temperatura de 180 grade C, sau putem incerca cu o scobitoare(daca iese curata inseamna ca sunt coapte.

Le lasam la racit inainte de a le scoate din tava.

Pentru ornare eu am folosit ciocolata amaruie de menaj pe care am topit-o la bain marie, am lasat-o putin la racit(aveti grija sa nu o lasati prea mult deoarece se intareste) si apoi am pus pe varful brioselor, si am mai adaugat diverse decoratiuni.

Tot pentru ornare am mai preparat o crema de unt, din 113 g unt nesarat, o fiola esenta de vanilie, 187 g zahar pudra si 3 lingurite gem de capsuni, ingrediente pe care le-am mixat pana cand am obtinut o crema. Am pus apoi crema intr-o punga resigilabila, i-am taiat un colt mic si am ornat, sau m-am ajutat de un cutit pentru a unge briosa cu aceasta crema si am ornat cu ciocolata topita.

Sursa: http://www.marthastewart.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise