autor:

Ginutza

» » Prajituri

Briose cu cacao

Autor: Ginutza (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 11 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ginutza (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 11 aprilie 2012

Ingrediente
- 226 g unt nesarat la temperatura camerei, - 20 g cacao neindulcita + pentru presarat in forme(daca nu folosim hartii speciale de briose), - 300 g faina alba, - 2 lingurite praf de copt, - 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, - 1/2 lingurita sare, - 400 g zahar, - 3 oua mari la temperatura camerei, - 238 g smantana la temperatura camerei(eu nu am avut smantana si am folosit iaurt)

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Punem intr-un bol faina, cacaoa, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea si le omogenizam amestecand usor cu telul.
Intr-un alt mixam untul cu zaharul, mai intai la viteza mica pana incorporam zaharul, apoi putem creste treptat viteza mixerului.
Adaugam ouale pe rand, fara a opri mixerul(eu le-am spart dinainte intr-un castron pentru a le avea la indemana).
Dupa ce am adaugat toate ouale, punem jumatate din amestecul cu faina, jumatate din cantitatea de smantana(iaurt), fara a ne opri din amestecat, apoi restul de amestec cu faina si restul de smantana(iaurt).Aluatul obtinut trebuie sa fie usor fluid.
Punem aluatul in formele unse in prealabil cu unt si peste care cernem cacao. Nu umplem formele deoarece briosele vor creste. Cantitatea de aluat trebuie sa ocupe cam 3/4 din marimea formei.
Se coace timp de 25-30 minute la cuptorul preincalzit la o temperatura de 180 grade C, sau putem incerca cu o scobitoare(daca iese curata inseamna ca sunt coapte.
Le lasam la racit inainte de a le scoate din tava.
Pentru ornare eu am folosit ciocolata amaruie de menaj pe care am topit-o la bain marie, am lasat-o putin la racit(aveti grija sa nu o lasati prea mult deoarece se intareste) si apoi am pus pe varful brioselor, si am mai adaugat diverse decoratiuni.
Tot pentru ornare am mai preparat o crema de unt, din 113 g unt nesarat, o fiola esenta de vanilie, 187 g zahar pudra si 3 lingurite gem de capsuni, ingrediente pe care le-am mixat pana cand am obtinut o crema. Am pus apoi crema intr-o punga resigilabila, i-am taiat un colt mic si am ornat, sau m-am ajutat de un cutit pentru a unge briosa cu aceasta crema si am ornat cu ciocolata topita.

Sursa: http://www.marthastewart.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu cacao" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Briose cu cacao

Briose cu cacao

Intr-un bol se bat ouale spuma, apoi se adauga zaharul si se freaca pana se dizolva. Se adauga in

2 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Briose cu cacao si nuca

Briose cu cacao si nuca

Se separa albusurile de galbenusuri, se bat alburusile spuma. Separat se face un sirop din zahar

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • - 226 g unt nesarat la temperatura camerei
  • - 20 g cacao neindulcita + pentru presarat in forme(daca nu folosim hartii speciale de briose)
  • - 300 g faina alba
  • - 2 lingurite praf de copt
  • - 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • - 1/2 lingurita sare
  • - 400 g zahar
  • - 3 oua mari la temperatura camerei
  • - 238 g smantana la temperatura camerei(eu nu am avut smantana si am folosit iaurt)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec in doua culori Chec in doua culori

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu branza si piersici