autor:

Katerina N

» » Dulciuri diverse

Briose cu cacao si crema de prune uscate

Autor: Katerina N (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 mai 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Katerina N (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 mai 2012

Ingrediente
Pentru 10 briose delicioase:, 200 gr de faina integrala (pt ca le prefer mai nutritive), 100 gr de fructoza (este varinta sanatoasa a zaharului), 250 ml (o cana) de apa calda, 1 plic praf de copt, vanilie natura (o jumatate de lingurita) sau esenta (5-8 picaturi), 1 ou, 4 linguri de cacao pudra, zeama de jumtate de lamai si coaja rasa daca se doreste, 3-4 linguri de ulei (eu folosesc de palmier), Pentru topping:, 100 gr de prune uscate, 10 cirese de decor sau altceva, bombonele, 0 cana cu ceai, ,

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

11 voturi

Mod de preparare

Briose: Intr-un bol se bate oul ca pentru omleta, se adauga fructoza si se mai freaca. Peste se adauga zeama de lamaie si coaja, urmate de ulei, vanilie si cacaua. Dupa ce s-au omegenizat se adauga praful de copt si faina integrala.

Amestecam bine compozitia si daca nu este destul de cremoasa mai punem putina apa calda. Incalzim cuptorul 10 min inainte la temperatura medie. Pe o tava punem hartia de briosa in care adaugam cate o lingura de compozitie (cam un sfert din forma de briosa). Daca nu exista forme de briose, puteti folosi cesti de cafea termorezistente. Briosele se tin 20-25 de minute la cuptor cat mai sus.

Topping: Se face un ceai (eu am folosit de musetel) si se adauga in el fiebinte prunele. Se lasa prunele 15-20 de minute la inmuiat, dupa care se scot din ceai si se paseaza intr-un bol. Cu pasta obtinuta se orneaza briosele scoase din cuptor.




Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu cacao si crema de prune uscate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Desert racoros din iaurt

Desert racoros din iaurt

Piscoturile de sampanie, se asaza pe fundul vasului in care faceti desertul, impreuna cu cateva lingurite

3 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Trandafiri de ciocolata

Trandafiri de ciocolata

Cantarim ciocolata, apoi cantarim mierea/energizantul. Topim ciocolata pe baie de aburi. Omogenizam

3 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Katerina N

    Katerina N (Maestru bucatar) , 03 august 2012

    Multumesc Maria Elena, ma bucur ca ti-a placut! Cu zambet, Katerina

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 august 2012

    Foarte buna!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

11 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 briose delicioase:
  • 200 gr de faina integrala (pt ca le prefer mai nutritive)
  • 100 gr de fructoza (este varinta sanatoasa a zaharului)
  • 250 ml (o cana) de apa calda
  • 1 plic praf de copt
  • vanilie natura (o jumatate de lingurita) sau esenta (5-8 picaturi)
  • 1 ou
  • 4 linguri de cacao pudra
  • zeama de jumtate de lamai si coaja rasa daca se doreste
  • 3-4 linguri de ulei (eu folosesc de palmier)
  • Pentru topping:
  • 100 gr de prune uscate
  • 10 cirese de decor sau altceva
  • bombonele
  • 0 cana cu ceai

Raporteaza reteta

Retete
de Katerina N
Paine integrala din grau cu susan

Paine integrala din grau cu susan

Intr-un bol turnati apa pregatita, cubul de drojdie si 3-4 linguri de faina integrala. Amestecati

7 voturi    4 comentarii
2h 10 min
Retete de post

Katerina N (Maestru bucatar)

Multumesc Maria Elena, ma bucur ca ti-a placut! Cu zambet, Katerina

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Orez cu lapte