autor:

Katerina N

» » Dulciuri diverse

Briose cu cacao si crema de prune uscate

Autor: Katerina N (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 mai 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Katerina N (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 mai 2012

Ingrediente
Pentru 10 briose delicioase:, 200 gr de faina integrala (pt ca le prefer mai nutritive), 100 gr de fructoza (este varinta sanatoasa a zaharului), 250 ml (o cana) de apa calda, 1 plic praf de copt, vanilie natura (o jumatate de lingurita) sau esenta (5-8 picaturi), 1 ou, 4 linguri de cacao pudra, zeama de jumtate de lamai si coaja rasa daca se doreste, 3-4 linguri de ulei (eu folosesc de palmier), Pentru topping:, 100 gr de prune uscate, 10 cirese de decor sau altceva, bombonele, 0 cana cu ceai, ,

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

11 voturi

Mod de preparare

Briose: Intr-un bol se bate oul ca pentru omleta, se adauga fructoza si se mai freaca. Peste se adauga zeama de lamaie si coaja, urmate de ulei, vanilie si cacaua. Dupa ce s-au omegenizat se adauga praful de copt si faina integrala.

Amestecam bine compozitia si daca nu este destul de cremoasa mai punem putina apa calda. Incalzim cuptorul 10 min inainte la temperatura medie. Pe o tava punem hartia de briosa in care adaugam cate o lingura de compozitie (cam un sfert din forma de briosa). Daca nu exista forme de briose, puteti folosi cesti de cafea termorezistente. Briosele se tin 20-25 de minute la cuptor cat mai sus.

Topping: Se face un ceai (eu am folosit de musetel) si se adauga in el fiebinte prunele. Se lasa prunele 15-20 de minute la inmuiat, dupa care se scot din ceai si se paseaza intr-un bol. Cu pasta obtinuta se orneaza briosele scoase din cuptor.




Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu cacao si crema de prune uscate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec marmorat

Chec marmorat

Stafidele se pun la hidratat in coniac si rom. Albusurile se bat spuma cu putina zeama de lamaie.

38 voturi    18 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Mere coapte

Mere coapte

Spalam merele si le scobim in mijloc, batem albusurile spuma cu zahar apoi adaugam nucile si scortisoara,

1 vot    2 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Katerina N

    Katerina N (Maestru bucatar) , 03 august 2012

    Multumesc Maria Elena, ma bucur ca ti-a placut! Cu zambet, Katerina

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 august 2012

    Foarte buna!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

11 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 briose delicioase:
  • 200 gr de faina integrala (pt ca le prefer mai nutritive)
  • 100 gr de fructoza (este varinta sanatoasa a zaharului)
  • 250 ml (o cana) de apa calda
  • 1 plic praf de copt
  • vanilie natura (o jumatate de lingurita) sau esenta (5-8 picaturi)
  • 1 ou
  • 4 linguri de cacao pudra
  • zeama de jumtate de lamai si coaja rasa daca se doreste
  • 3-4 linguri de ulei (eu folosesc de palmier)
  • Pentru topping:
  • 100 gr de prune uscate
  • 10 cirese de decor sau altceva
  • bombonele
  • 0 cana cu ceai

Raporteaza reteta

Retete
de Katerina N
Paine integrala din grau cu susan

Paine integrala din grau cu susan

Intr-un bol turnati apa pregatita, cubul de drojdie si 3-4 linguri de faina integrala. Amestecati

7 voturi    4 comentarii
2h 10 min
Retete de post

Katerina N (Maestru bucatar)

Multumesc Maria Elena, ma bucur ca ti-a placut! Cu zambet, Katerina

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Souffle de caise