autor:

zbiggi

» » , Prajituri, Retete de post

Briose cu cacao si visine

Autor: zbiggi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zbiggi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 august 2009

Ingrediente
Pentru 12 briose:, *190 g faina, *150 g zahar, *190 ml apa, *75 ml ulei, *1 si jumatate lingurita praf de copt, *1 lingura coaja rasa de lamaie, *1/2 fiola esenta de vanilie, *1/2 fiola esenta de rom, *2 linguri cacao, *2-3 pumni de visine (proaspete sau dun compot, fara samburi)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

24 voturi

Mod de preparare

Am amestecat ingredientele uscate apoi am adaugat apa, uleiul si esentele si am amestecat cu mixerul pana la omogenizare.
In tava pregatita cu hartie de briose am pus cate o lingura de aluat, cate 2 visine, am acoperit cu inca o lingura de aluat si deasupra am pus cate o visina decor.
Am dat la cuptorul preincalzit pentru 25 min pe foc mediu.
Cand s-au racit, le-am ornat cu zahar praf si glazura rece de la Dr. Oetker.
Daca nu se foloseste glazura de ciocolata, poate fi un delicios desert de post.
Sursa: http://www.bucatarianoastra.com/forum.htm
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu cacao si visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Fasole scazuta la cuptor cu ardei kapia copt

Fasole scazuta la cuptor cu ardei kapia copt

Intai de toate, spalam fasolea, pe care o alegem inainte, o punem la inmuiat in apa clocotita pentru

2 voturi    2 comentarii
2h 40 min
Retete de post
Briose  de post cu fructe si scortisoara

Briose de post cu fructe si scortisoara

Marul si banana se curata de coaja,se taie cubulete si se amesteca cu zaharul,zaharul vanilat, scortisoara,

11 voturi    11 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Elena-Ramona

    Elena-Ramona (Chef de cuisine):

    O reteta simpla si delicioasa de pregatit in post. Eu am folosit banane in loc de visine si le-am decorat cu migdale.

  • Andra

    Andra (Chef de cuisine):

    au fost un cadou dulce pentru prieteni de 8 martie. multumesc.

  • Fara foto

    bb_girl (Bucatar sef):

    le-am facut si eu si mi-au iesit geniale!!

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Filip Geta , 06 septembrie 2013

    ar trebui sa fac!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2011

    Minunate ...Felicitari pentru prezentare...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

    O bunatate !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

      E super !

    • Fara foto

      rodi , 23 februarie 2010

      poti face o glazura de post din 5linguri zahar, 2 linguri apa 2linguri cacao si putina margarina

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      O bunatate,felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

24 voturi

Ingrediente

  • Pentru 12 briose:
  • *190 g faina
  • *150 g zahar
  • *190 ml apa
  • *75 ml ulei
  • *1 si jumatate lingurita praf de copt
  • *1 lingura coaja rasa de lamaie
  • *1/2 fiola esenta de vanilie
  • *1/2 fiola esenta de rom
  • *2 linguri cacao
  • *2-3 pumni de visine (proaspete sau dun compot
  • fara samburi)

Raporteaza reteta

Retete
de zbiggi
Fusilli cu costita si sunca

Fusilli cu costita si sunca

Am fiert pastele in apa cu sare si 1 lingura de ulei. Costita am taiat-o marunt si am prajit-o in

4 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Am amestecat putin cu ajutorul robotului de bucatarie: untul rece taiat cubulete, zaharul, zaharul

60 voturi    23 comentarii
2h
Prajituri
Pancakes

Pancakes

Am batut ouale intregi cu mixerul, am adaugat zaharul si sarea; La ouale batute am adaugat margarina

2 voturi    6 comentarii
1h
Prajituri

valentina ionita (Chef de cuisine)

Minunate ...Felicitari pentru prezentare...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Bolognez vegan Bolognez vegan

Intai pregatim lintea-o clatim si o fierbem aparte aproximativ jumatate de ora -ea trebuie sa fie al dente. Intr-o cratita lata, dar

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf cu sos de ciuperci (de post) Pilaf cu sos de ciuperci (de post)

Pentru perioada Postului va propun pilaf cu sos de ciuperci si salata de varza alba si rosie. Este o mancare de Post, satioasa si sanatoasa. Mod

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Delicii de post de la bloggeri
Humus reţetă