autor:

Dulceata_de_trandafiri

» » Prajituri

Briose cu cappuccino

Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 februarie 2011

Ingrediente
Pentru 12 briose ai nevoie de:, , 1. 2 cani de faina, 2. jumatate de cana de unt topit (cred ca aprox 60 de gr solid, desi am pus dupa ochi si am nimerit), 3. 1 cana de lapte, 4. trei sferturi cana de zahar, 5. 1 lingurita praf de scortisoara, 6. 2 lingurite jumatate de praf de copt, 7. 2 linguri cafea solubila (adica pulbere, nu preparata), 8. 1 ou, 9. trei sferturi de cana de fulgi de ciocolata, 10. esenta de vanilie, putina sare, , , Optional, poti prepara si o crema de cafea, cu care sa tartinezi briosele. Pentru aceasta, iti trebuie:, , 1. 150 gr branza de vaci grasa, 2. 1 lingura de zahar, 3. jumatate de lingurita de cafea solubila, 4. esenta de vanilie, 5. un sfert de cana de fulgi de ciocolata

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

A trecut o luna! Te invit la o briosa "aniversara" cu cappuccino si-ti doresc tie tot ce-mi doresc si mie :) !
Briosele cu cappuccino au un gust aparte, ti le recomand cu caldura daca esti o "cafegioaica" ori un "cafegiu", cafeaua solubila din compozitie le da o aroma deosebita.

Si pentru briose, si pentru crema, fulgii de ciocolata se pot inlocui cu ciocolata amaruie, maruntita in robotul de bucatarie.

Toate ingredientele pentru crema se pun in robotul de bucatarie sau in blender si se mizeaza bine. Se pune apoi crema intr-un vas acoperit si se da la frigider pana cand este servita. Daca o tii la temperatura camerei se usuca si se innegreste.

In ce priveste briosele, ai nevoie de un castron mare in care sa amesteci faina, praful de copt, varful de sare, scortisoara.
Intr-un inbric incalzesti laptele si apoi il torni intr-un alt bol peste cafeaua solubila. Adaugi untul topit in prealabil la bain-marie, oul si esenta de vanilie. Se amesteca bine si se toarna toate peste ingredientele solide din castronul mare. Nu se mixeaza prea tare ci doar cat sa se omogenizeze. Se adauga si fulgii de ciocolata.

Se toarna in formele speciale de briose (fie ungi formele, fie te folosesti de hartiile pentru briose), umpland cam doua treimi. Se pun la cuptorul preincalzit la 190 de grade, pentru 20 de min. Testul scobitorii iti va arata o scobitoare putin umeda datorita ciocolatei din compozitie dar daca "palaria" briosei are o crusta crapata, este gata. Se lasa la racit pe un gratar si se servesc fie ca atare, fie unse cu crema. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu cappuccino" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajituri Japoneze

Prajituri Japoneze

Aluat: - Se amestecă făina de orez cu apa într-un bol termorezistent și se mixează bine,

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu mere fara coacere

Prajitura cu mere fara coacere

Merele spalate si bine sterse le dam pe razatoarea cu gauri mari si apoi le amestecam cu zaharul

9 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 26 februarie 2011

    ce buna e!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru 12 briose ai nevoie de:
  • 1. 2 cani de faina
  • 2. jumatate de cana de unt topit (cred ca aprox 60 de gr solid
  • desi am pus dupa ochi si am nimerit)
  • 3. 1 cana de lapte
  • 4. trei sferturi cana de zahar
  • 5. 1 lingurita praf de scortisoara
  • 6. 2 lingurite jumatate de praf de copt
  • 7. 2 linguri cafea solubila (adica pulbere
  • nu preparata)
  • 8. 1 ou
  • 9. trei sferturi de cana de fulgi de ciocolata
  • 10. esenta de vanilie
  • putina sare
  • Optional
  • poti prepara si o crema de cafea
  • cu care sa tartinezi briosele. Pentru aceasta
  • iti trebuie:
  • 1. 150 gr branza de vaci grasa
  • 2. 1 lingura de zahar
  • 3. jumatate de lingurita de cafea solubila
  • 4. esenta de vanilie
  • 5. un sfert de cana de fulgi de ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de Dulceata_de_trandafiri
Bagheta cu susan

Bagheta cu susan

Cui nu-i rascoleste amintiri mirosul de paine calda?...De ceva vreme tot zic si nu apuc sa ma tin

1 vot    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

Fiindca abia ce am intrat in mult asteptata - de unii - si hulita - de altii - luna a indragostitilor,

2 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Salata de cruditati

Salata de cruditati

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Morcovii si telina se curata si se taie cu mixerul

2 voturi    4 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adriana K.D.

Adriana K.D. (Chef de cuisine)

ce buna e!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu cirese si crema de branza