Briose cu cappuccino

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Briose cu cappuccino

Ingrediente

  • Pentru 12 briose ai nevoie de:
  • 1. 2 cani de faina
  • 2. jumatate de cana de unt topit (cred ca aprox 60 de gr solid, desi am pus dupa ochi si am nimerit)
  • 3. 1 cana de lapte
  • 4. trei sferturi cana de zahar
  • 5. 1 lingurita praf de scortisoara
  • 6. 2 lingurite jumatate de praf de copt
  • 7. 2 linguri cafea solubila (adica pulbere, nu preparata)
  • 8. 1 ou
  • 9. trei sferturi de cana de fulgi de ciocolata
  • 10. esenta de vanilie, putina sare
  • Optional, poti prepara si o crema de cafea, cu care sa tartinezi briosele. Pentru aceasta, iti trebuie:
  • 1. 150 gr branza de vaci grasa
  • 2. 1 lingura de zahar
  • 3. jumatate de lingurita de cafea solubila
  • 4. esenta de vanilie
  • 5. un sfert de cana de fulgi de ciocolata

Mod de preparare

A trecut o luna! Te invit la o briosa "aniversara" cu cappuccino si-ti doresc tie tot ce-mi doresc si mie :) !

Briosele cu cappuccino au un gust aparte, ti le recomand cu caldura daca esti o "cafegioaica" ori un "cafegiu", cafeaua solubila din compozitie le da o aroma deosebita.

Si pentru briose, si pentru crema, fulgii de ciocolata se pot inlocui cu ciocolata amaruie, maruntita in robotul de bucatarie.

Toate ingredientele pentru crema se pun in robotul de bucatarie sau in blender si se mizeaza bine. Se pune apoi crema intr-un vas acoperit si se da la frigider pana cand este servita. Daca o tii la temperatura camerei se usuca si se innegreste.

In ce priveste briosele, ai nevoie de un castron mare in care sa amesteci faina, praful de copt, varful de sare, scortisoara.

Intr-un inbric incalzesti laptele si apoi il torni intr-un alt bol peste cafeaua solubila. Adaugi untul topit in prealabil la bain-marie, oul si esenta de vanilie. Se amesteca bine si se toarna toate peste ingredientele solide din castronul mare. Nu se mixeaza prea tare ci doar cat sa se omogenizeze. Se adauga si fulgii de ciocolata.

Se toarna in formele speciale de briose (fie ungi formele, fie te folosesti de hartiile pentru briose), umpland cam doua treimi. Se pun la cuptorul preincalzit la 190 de grade, pentru 20 de min. Testul scobitorii iti va arata o scobitoare putin umeda datorita ciocolatei din compozitie dar daca "palaria" briosei are o crusta crapata, este gata. Se lasa la racit pe un gratar si se servesc fie ca atare, fie unse cu crema. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise