autor:

Dedicut

» » Dulciuri diverse

Briose cu capsuni

Autor: Dedicut (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dedicut (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 decembrie 2014

Ingrediente
Pentru 12 briose :, 170 gr faina, 200 gr zahar, 1 lingurita praf de copt, praf de sare, 115 gr unt topit, caldut, 2 oua mari, 5 linguri sirop de capsune incalzit, , Frostingul se pregateste cu cel putin 6 ore inainte de decorare:, , 200 ml frisca lichid, 220 gr ciocolata alba taiata bucatele, 2 linguri sirop capsune, 1 picatura de gel colorant Wilton

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se pregateste intai amestecul pentru frosting astfel incat sa aiba timp sa se raceasca. Se poate face seara si se depozitateaza in frigider (este obligatoriu ca acesta sa stea la rece). Se topeste ciocolata la bain marie si se amesteca cu frisca incalzita (nu trebuie sa ajunga le fierbere - ci doar sa putin incalzita, cat sa se topeasca ciocolata complet). Se incorporeaza si siropul si picatura de colorant, se omogenizeaza. Se pune la rece pentru minim 6 ore!



Pentru briose se amesteca toate ingredientele solide (exceptie zaharul) intr-un bol si se lasa de-o parte. Separat se bat foarte bine ouale impreuna cu zaharul pana ce devin cremoase, moment in care se adauga untul caldut si siropul de capsune mixand cu viteza medie pentru 3-4 minute. Se adauga apoi amestecul de ingrediente uscate, putin cate putin, mixand pana la omogenizarea completa. Se toarna in formele in care s-au pus hartiute de briose si se coc in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana ce trec testul cu scobitoarea.



Cand briosele s-au racit se trece la finalizarea frosting-ului. Se mixeaza, timp de 2 minute amestecul de ciocolata alba, pana ce capata o consistenta cremoasa si densa. Apoi se orneaza cu posh-ul si se decoreaza dupa imaginatie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Briose cu crema de mascarpone si capsuni

Briose cu crema de mascarpone si capsuni

Briosele: Mixam ouale spuma impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam uleiul,iar mai

2 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Briose cu mac, capsuni si crema de branza

Briose cu mac, capsuni si crema de branza

Mai intai, capsunile se curata, se spala si se taie cubulete. Intr-un castron, se pun zaharul, untul,

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru 12 briose :
  • 170 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • praf de sare
  • 115 gr unt topit
  • caldut
  • 2 oua mari
  • 5 linguri sirop de capsune incalzit
  • Frostingul se pregateste cu cel putin 6 ore inainte de decorare:
  • 200 ml frisca lichid
  • 220 gr ciocolata alba taiata bucatele
  • 2 linguri sirop capsune
  • 1 picatura de gel colorant Wilton

Raporteaza reteta

Retete
de Dedicut
Tort cu zmeura

Tort cu zmeura

Preparare blat: Se pun intr-un bol incapator ouale intregi, zaharul si praful de sare si se

2 voturi    2 comentarii
3h
Torturi
Turta dulce

Turta dulce

Se topesc mierea si untul cubulete in cuptorul cu microunde. Dupa un minut se amesteca in compozitie

2 voturi    2 comentarii
4h
Dulciuri diverse
Cake pops cu mascarpone

Cake pops cu mascarpone

Se sfarama biscuitii si se amesteca cu mascarpone, iar din pasta rezultata se formeaza bilute de

1 vot    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Papanasi cu smantana si dulceata