Briose cu capsuni

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Briose cu capsuni

Ingrediente

  • Pentru 12 briose :
  • 170 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • praf de sare
  • 115 gr unt topit, caldut
  • 2 oua mari
  • 5 linguri sirop de capsune incalzit
  • Frostingul se pregateste cu cel putin 6 ore inainte de decorare:
  • 200 ml frisca lichid
  • 220 gr ciocolata alba taiata bucatele
  • 2 linguri sirop capsune
  • 1 picatura de gel colorant Wilton

Mod de preparare

Se pregateste intai amestecul pentru frosting astfel incat sa aiba timp sa se raceasca. Se poate face seara si se depozitateaza in frigider (este obligatoriu ca acesta sa stea la rece). Se topeste ciocolata la bain marie si se amesteca cu frisca incalzita (nu trebuie sa ajunga le fierbere - ci doar sa putin incalzita, cat sa se topeasca ciocolata complet). Se incorporeaza si siropul si picatura de colorant, se omogenizeaza. Se pune la rece pentru minim 6 ore!

Pentru briose se amesteca toate ingredientele solide (exceptie zaharul) intr-un bol si se lasa de-o parte. Separat se bat foarte bine ouale impreuna cu zaharul pana ce devin cremoase, moment in care se adauga untul caldut si siropul de capsune mixand cu viteza medie pentru 3-4 minute. Se adauga apoi amestecul de ingrediente uscate, putin cate putin, mixand pana la omogenizarea completa. Se toarna in formele in care s-au pus hartiute de briose si se coc in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana ce trec testul cu scobitoarea.

Cand briosele s-au racit se trece la finalizarea frosting-ului. Se mixeaza, timp de 2 minute amestecul de ciocolata alba, pana ce capata o consistenta cremoasa si densa. Apoi se orneaza cu posh-ul si se decoreaza dupa imaginatie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gogosari in sos de mustar

Gogosari in sos de mustar

Reteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.

Gogosari in sos de mustar
Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise