autor:

LALY

» » Dulciuri diverse

BRIOSE CU CIOCOLATA SI ANANAS

Autor: LALY (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LALY (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 noiembrie 2013

Ingrediente
150 gr ciocolata alba, 2 cani cu faina, 2 lingurite rase cu praf de copt, 2 oua, 2 lingurite cu apa, 200 gr zahar, 250 ml iaurt, 1/4 cana cu lapte, 1 lingurita suc de lamaie, 1 praf de sare, 100 gr cubulete de ananas din compot scurse

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron amestecam faina cu praful de copt si sarea. In alt vas amestecam ouale, apa, zaharul, iaurtul, laptele si sucul de lamaie. Amestecam pana cand zaharul este complet dizolvat. Incorporam amestecul de faina peste cel lichid si omogenizam usor. Impartim aluatul in doua parti egale. In primul bol punem ciocolata rasa pe razatoarea mica si omogenizam. Punem hartie speciala pentru briose in forme. Daca nu avem, ungem formele cu ulei si le tapetam cu faina. Punem aluat in forme, cam 3/4 deoarece vor creste. In aluatul ramas punem ananasul. Punem formele la copt pana se rumenesc usor la suprafata. Le scoatem si le lasam sa se raceasca. Le pudram cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "BRIOSE CU CIOCOLATA SI ANANAS" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Amandine cu glazura de caramel

Amandine cu glazura de caramel

Crema: Eu am facut mai intai crema deoarece necesita timp de racire la frigider 2 ore. Intr-o craticioara

8 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Gogosii (reteta bunici)

Gogosii (reteta bunici)

Drojdia se inmoaie in putin lapte, apoi se pune intr-un bol mai mare faina se face o gaura in miljocul

30 voturi    1 comentariu
4h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • LALY

    LALY (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2014

    Buna Iuliana,da aluatul se imparte in doua.In prima parte punem ciocolata alba,iar in ce-a de-a doua punem ananas taiat cubulete. ,,In primul bol punem ciocolata rasa pe razatoarea mica si omogenizam. In aluatul ramas punem ananasul.

  • LALY

    LALY (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2014

    Buna Valeria,sigur ca poti folsi tava de chec,si atunci pui intercalat ciocolata si ananas.Iese la fel de gstos.

  • Fara foto

    Iuliana Negoita , 11 septembrie 2014

    Sunt de doua feluri? Scrie aici ca se imparte aluatul in doua parti.

    • Fara foto

      Vasile Valeria , 10 septembrie 2014

      se pot folosi si tavi ptr chec in locul formelor de briose?

    • Fara foto

      Corina Lit , 15 noiembrie 2013

      arata bine!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • 150 gr ciocolata alba
  • 2 cani cu faina
  • 2 lingurite rase cu praf de copt
  • 2 oua
  • 2 lingurite cu apa
  • 200 gr zahar
  • 250 ml iaurt
  • 1/4 cana cu lapte
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 100 gr cubulete de ananas din compot scurse

Raporteaza reteta

Retete
de LALY
FURSECURI CU STAFIDE

FURSECURI CU STAFIDE

Se lasa untul la inmuiat la temperatura camerei,iar stafidele se inmoaie in rom.Se freaca galbenusurile

3 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Se bate albusul spuma cu zaharul,peste care se adauga galbenusurile,uleiul si faina.Se adauga

2 voturi    1 comentariu
4h
Prajituri
Tort de frisca

Tort de frisca

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Se separa albusurile de galbenusuri si

5 voturi    1 comentariu
3h
Prajituri

LALY (Chef de cuisine)

Buna Iuliana,da aluatul se imparte in doua.In prima parte punem ciocolata alba,iar in ce-a de-a doua punem ananas taiat cubulete. ,,In primul bol punem ciocolata rasa pe razatoarea mica si omogenizam. In aluatul ramas punem ananasul.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Fursecuri cu alune