autor:

Fara foto

» » Prajituri

Briose cu ciocolata si crema mascarpone

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 martie 2015

Ingrediente
Pentru briose:, 2 oua, 150 gr zahar, 60 ml ulei, 200 gr iaurt, 2 linguri cacao, 170 gr faina, 1 praf de copt, 80 gr ciocolata amaruie, 2 linguri esenta de vanilie, Pentru crema:, 250 gr mascarpone, 100 gr miam-miam de vanilie (dulceata de lapte, gasiti la Bunatati din Natura), 1 lingura zahar pudra, 2 foi de gelatina, mure din dulceata pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Briosele:
Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul.
Incorporam uleiul treptat, apoi iaurtul.
Cernem faina si cacaoa.
Adaugam in compozitia de mai sus cacaoa, praful de copt si faina, treptat, mixam.
Ciocolata o dam in blender, o incorporam in compozitie impreuna cu esenta de vanilie.
Luam niste forme de briose din silicon, iar cu o lingura punem compozitie, cat sa le umplem pe 3/4. Puteti folosi si o tava de briose in care puneti niste hartiute.
Le asezam intr-o tava, le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 25-30 de minute.
Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca. Din aceasta compozitie mi-au iesit 13 briose.
Crema:
Intr-un bol punem niste apa rece, foile de gelatina si le lasam la hidratat 5 minute.
Mascarponele il mixam cu zaharul pudra si dulceata de lapte.
Scoatem foile de gelatina hidratate, le stoarcem, le punem intr-un vas, pe baie de aburi, pana se topesc.
O adaugam peste crema mascarpone si amestecam bine.
Cu o lingurita luam crema si punem pe fiecare briosa. Puneti crema o lingurita cu varf, pentru ca este suficienta si va ajunge pentru toate briosele.
Le decoram cu mure din dulceata, le dam putin la rece.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata si crema mascarpone" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tartă cu dovleac

Tartă cu dovleac

1.Lasăm untul să se înmoaie la temperatura camerei (dar nu îl topim,sub nici o formă!), apoi

18 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Negresa Cu Kiwi Si Glazura De Albus

Negresa Cu Kiwi Si Glazura De Albus

1-Se amesteca laptele cu margarina topita si cana cu zahar pudra pana se topeste putin zaharul. 2-Se

9 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsy Ciobanu , 20 martie 2015

    Multumesc!

  • Fara foto

    Ada Cristiana , 18 martie 2015

    Buna combinatie! :)

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru briose:
  • 2 oua
  • 150 gr zahar
  • 60 ml ulei
  • 200 gr iaurt
  • 2 linguri cacao
  • 170 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 80 gr ciocolata amaruie
  • 2 linguri esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 100 gr miam-miam de vanilie (dulceata de lapte
  • gasiti la Bunatati din Natura)
  • 1 lingura zahar pudra
  • 2 foi de gelatina
  • mure din dulceata pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

5 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Spirale cu mere si stafide Spirale cu mere si stafide

Cernem faina intr-un castron (eu am framantat intr-o covata pe care am achizitionat-o anul acesta de la Targul Olarilor, si de care

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Poale-n brau Poale-n brau

Se fărâmă drojdia şi se dizolvă în puţin lapte călduţ cu zahărul, se adaugă apoi ouăle, restul de lapte, untul

5 voturi    1 comentariu
2h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Guguluf cu mirodenii