Briose cu ciocolata si crema mascarpone

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Briose cu ciocolata si crema mascarpone

Ingrediente

  • Pentru briose:
  • 2 oua
  • 150 gr zahar
  • 60 ml ulei
  • 200 gr iaurt
  • 2 linguri cacao
  • 170 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 80 gr ciocolata amaruie
  • 2 linguri esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 100 gr miam-miam de vanilie (dulceata de lapte, gasiti la Bunatati din Natura)
  • 1 lingura zahar pudra
  • 2 foi de gelatina
  • mure din dulceata pentru decor

Mod de preparare

Briosele:

Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul.

Incorporam uleiul treptat, apoi iaurtul.

Cernem faina si cacaoa.

Adaugam in compozitia de mai sus cacaoa, praful de copt si faina, treptat, mixam.

Ciocolata o dam in blender, o incorporam in compozitie impreuna cu esenta de vanilie.

Luam niste forme de briose din silicon, iar cu o lingura punem compozitie, cat sa le umplem pe 3/4. Puteti folosi si o tava de briose in care puneti niste hartiute.

Le asezam intr-o tava, le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 25-30 de minute.

Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca. Din aceasta compozitie mi-au iesit 13 briose.

Crema:

Intr-un bol punem niste apa rece, foile de gelatina si le lasam la hidratat 5 minute.

Mascarponele il mixam cu zaharul pudra si dulceata de lapte.

Scoatem foile de gelatina hidratate, le stoarcem, le punem intr-un vas, pe baie de aburi, pana se topesc.

O adaugam peste crema mascarpone si amestecam bine.

Cu o lingurita luam crema si punem pe fiecare briosa. Puneti crema o lingurita cu varf, pentru ca este suficienta si va ajunge pentru toate briosele.

Le decoram cu mure din dulceata, le dam putin la rece.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise