Briose cu ciocolata si crema mascarpone

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Briose cu ciocolata si crema mascarpone

Ingrediente

  • Pentru briose:
  • 2 oua
  • 150 gr zahar
  • 60 ml ulei
  • 200 gr iaurt
  • 2 linguri cacao
  • 170 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 80 gr ciocolata amaruie
  • 2 linguri esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 100 gr miam-miam de vanilie (dulceata de lapte, gasiti la Bunatati din Natura)
  • 1 lingura zahar pudra
  • 2 foi de gelatina
  • mure din dulceata pentru decor

Mod de preparare

Briosele:

Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul.

Incorporam uleiul treptat, apoi iaurtul.

Cernem faina si cacaoa.

Adaugam in compozitia de mai sus cacaoa, praful de copt si faina, treptat, mixam.

Ciocolata o dam in blender, o incorporam in compozitie impreuna cu esenta de vanilie.

Luam niste forme de briose din silicon, iar cu o lingura punem compozitie, cat sa le umplem pe 3/4. Puteti folosi si o tava de briose in care puneti niste hartiute.

Le asezam intr-o tava, le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 25-30 de minute.

Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca. Din aceasta compozitie mi-au iesit 13 briose.

Crema:

Intr-un bol punem niste apa rece, foile de gelatina si le lasam la hidratat 5 minute.

Mascarponele il mixam cu zaharul pudra si dulceata de lapte.

Scoatem foile de gelatina hidratate, le stoarcem, le punem intr-un vas, pe baie de aburi, pana se topesc.

O adaugam peste crema mascarpone si amestecam bine.

Cu o lingurita luam crema si punem pe fiecare briosa. Puneti crema o lingurita cu varf, pentru ca este suficienta si va ajunge pentru toate briosele.

Le decoram cu mure din dulceata, le dam putin la rece.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor