Briosele:
Ciresele le spalam, le scoatem samburii si le punem la scurs intr-o sita.
Ouale (de la temperatura camerei) le separam, mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si obtinem o crema deschisa la culoare.
Albusurile le batem spuma cu praful de sare si le incoporam peste galbenusuri.
Punem uleiul in fir subtire si mixam mereu la viteza mica, apoi esenta, coaja rasa de lime si laptele.
Incoporam praful de copt si faina, treptat, pana obtinem o compozitie de consistenta checului.
Intr-o tava de briose punem hartiute si le umplem pe 3/4 cu compozitia de mai sus.
Deasupra punem cirese si le introducem in cuptorul incins.
Le lasam la copt 25-30 de minute, pana devin aurii (facem testul cu scobitoarea pentru orice eventualitate).
Cand sunt gata le scoatem si le lasam sa se raceasca bine. Din aceasta cantitate am obtinut 26 de briose.
Crema:
Mascarponele il mixam cu zaharul pudra, apoi il aromatizam cu esenta de vanilie si coaja rasa de lime.
Cu ajutorul unui ornator facem floricele de mascarpone pe briose.
Le dam putin la rece si servim.
Sa aveti pofta!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii