Briose cu cirese, crema mascarpone si lime

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie
Briose cu cirese, crema mascarpone si lime

Ingrediente

  • Pentru briose:
  • 3 oua
  • 500 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 350 gr zahar
  • 500-520 gr faina
  • 15 gr praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • coaja rasa de la 1/2 lime
  • cirese
  • Crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • coaja rasa de la 1/2 lime

Mod de preparare

Briosele:

Ciresele le spalam, le scoatem samburii si le punem la scurs intr-o sita.

Ouale (de la temperatura camerei) le separam, mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si obtinem o crema deschisa la culoare.

Albusurile le batem spuma cu praful de sare si le incoporam peste galbenusuri.

Punem uleiul in fir subtire si mixam mereu la viteza mica, apoi esenta, coaja rasa de lime si laptele.

Incoporam praful de copt si faina, treptat, pana obtinem o compozitie de consistenta checului.

Intr-o tava de briose punem hartiute si le umplem pe 3/4 cu compozitia de mai sus.

Deasupra punem cirese si le introducem in cuptorul incins.

Le lasam la copt 25-30 de minute, pana devin aurii (facem testul cu scobitoarea pentru orice eventualitate).

Cand sunt gata le scoatem si le lasam sa se raceasca bine. Din aceasta cantitate am obtinut 26 de briose.

Crema:

Mascarponele il mixam cu zaharul pudra, apoi il aromatizam cu esenta de vanilie si coaja rasa de lime.

Cu ajutorul unui ornator facem floricele de mascarpone pe briose.

Le dam putin la rece si servim.

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise