autor:

Gem DeDude

» » Dulciuri diverse

Brioșe cu cocos

Autor: Gem DeDude (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 iulie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gem DeDude (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 iulie 2013

Ingrediente
Aluat de brioșe:, - Făină - o cană și 3/4 (~200g), - Lapte - o cană (~300ml), - Zahăr - jumătate de cană (~150g), - Ouă - 1, - Bicarbonat - o linguriță, - Cacao - 2-3 linguri (~10g), - Sare - un vârf de cuțit, , Umplutură:, - Cocos - 50g, - Zahăr pudră - o lingură cu vârf, - Albuș de ou - 1, , Ulei - pentru uns hârtiuțele.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Ingredientele ajung pentru 10-14 brioșe (depinde de mărimea formelor).
Cantitățile sunt aproximative și nu sunt bătute în cuie. Faceți prima dată ca mine și apoi ajustați rețeta după gust. :D Inițial rețeta era cu o cană de zahăr, dar mie îmi plac dulciurile mai puțin dulci. :) De asemenea, puteți să nu puneți cacao deloc și să puneți esență de vanilie sau de altceva sau nimic. :P

Alte lucruri necesare:
- tavă de brioșe;
- hârtiuțe pentru brioșe;
- mixer;
- tel (eu am folosit telul de la blenderul vertical);
- furculiță, lingură mare/polonic mic;
- recipient cu spray pentru ulei (e foarte bun dacă îl aveți, eu nu am așa că am întins uleiul cu mana :D);
- cuptor de aragaz sau electric. :P

1. Amestecați cu mixerul toate ingredientele pentru aluat până se omogenizează.
2. În alt vas bateți cu telul zahărul pudră cu albușul de ou până obțineți spuma.
3. Puneți cocosul peste spumă și amestecați cu o furculiță.
4. Ungeți hârtiuțele cu ulei și puneți-le în forme. Eu pun 2-3 picături de ulei și apoi le întind pe toată suprafața hârtiei cu degetele.
5. Puneți un strat subțire de luat în hârtiuțe.
6. Peste stratul de aluat puneți bulgărași de umplutură.
7. Cu restul de aluat acoperiți cât se poate bulgărașii.
8. Puneți la cuptorul preîncălzit pentru aprox. 30 de minute, la foc mijlociu. Timpul de copt depinde de fiecare cuptor, de aceea e bine să verificați și la 20 de minute.
Testați cu o scobitoare dacă s-au făcut bine (băgați scobitoarea in brioșă; dacă iese curată e gata).
Daca ti-a placut reteta noastra "Brioșe cu cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Briose de cacao cu nuca de cocos

Briose de cacao cu nuca de cocos

Pentru briose; separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu zaharul, adaugam galbenusurile,smantana

16 voturi    8 comentarii
50 min
Prajituri
Briose cu cocos

Briose cu cocos

Ouale se mixeaza bine cu un praf de sare,dupa care se adauga pe rand zaharul,zaharul vanilat,untul

5 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    claudia (Maestru bucatar):

    F bune, dar am pus nuca normala si am amestecat-o in aluat. Super.

  • Liliana_Mălai

    Liliana_Mălai (Chef de cuisine):

    Bulgărașii de cocos sunt deosebiți! Eu am pus in fiecare bulgăraș câte o alună de pădure, iar data viitoare o sa incerc sa fac niște brioșe doar din bulgărașii aceia. Am folosit și formele de silicon „steluțe” pe care le-am cumpărat. Mersi pentru rețetă!

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Boc Emilia , 09 octombrie 2013

    e foarte buna prajitura ta dar eu am pus ulei in ea , si in loc de bicarbonat am pus juma de praf de copt si mi-a iesit dumnezeiasca .

  • Stefana

    Stefana (Chef de cuisine) , 28 iulie 2013

    Trebuie incercate...... Arata supeeeeeeeeer bine :)

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 21 iulie 2013

    Sant grozave cu cocos ! imi plac tare mult ...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • Aluat de brioșe:
  • - Făină - o cană și 3/4 (~200g)
  • - Lapte - o cană (~300ml)
  • - Zahăr - jumătate de cană (~150g)
  • - Ouă - 1
  • - Bicarbonat - o linguriță
  • - Cacao - 2-3 linguri (~10g)
  • - Sare - un vârf de cuțit
  • Umplutură:
  • - Cocos - 50g
  • - Zahăr pudră - o lingură cu vârf
  • - Albuș de ou - 1
  • Ulei - pentru uns hârtiuțele.

Raporteaza reteta

Retete
de Gem DeDude
Varza calita

Varza calita

Pasi: 1. Se spala rosiile, se cresteaza, li se scot cotoarele, se baga in apa fiarta cateva minute,

14 voturi    4 comentarii
3h
Retete vegetariene
Salata de cruditati - Bomba de vitamine

Salata de cruditati - Bomba de vitamine

Cele 4 ingrediente principale se pun in cantitati aproximativ egale. Pentru o singura portie

6 voturi    7 comentarii
20 min
Salate reci
Orez cu legume

Orez cu legume

1. Ceapa si ardeiul se toaca marunt, morcovul se da prin razatoarea mica, castravetii se toaca cubulete

7 voturi    3 comentarii
2h
Retete vegetariene

Stefana (Chef de cuisine)

Trebuie incercate...... Arata supeeeeeeeeer bine :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta flan cu fructe