autor:

Fara foto

» » Prajituri

Briose cu crema de ciocolata

Autor: flori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: flori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 aprilie 2013

Ingrediente
briose, 250 grame unt, 200 gr ciocolata amaruie de buna calitate, 250 grame faina, 100 ml lapte, 4 oua, coaja rasa de la 2 portocale mici, 250 gr zahar, un plic praf de copt, , crema, 250 grame unt, 300 grame ciocolata amaruie, 5 linguri de zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Se freca bine untul cu zaharul si se adauga cate un ou, amestecand continuu pana la incorporare, dupa care se pune laptele, faina amestecata cu praful de copt, ciocolata topita si se aromeaza cu coaja de portocala. Se pun cu lingura in formele de briose si se baga la cuptorul preincalzit la 220 grade pentru cca 15 minute.

Crema: se freaca untul cu zaharul pudra spuma adaugand-se treptat ciocolata topita cu grija sa nu se taie, iar se taie se adauga putina frisca lichida rece si se repara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Briose brownie cu crema de ciocolata alba

Briose brownie cu crema de ciocolata alba

Topim ciocolata neagra cu cele 125 g de unt.Lasam sa se raceasca. Mixam bine cele 2 oua, adaugam

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Briose de ciocolata cu dulceata de merisoare si crema de unt cu bezea elvetiana

Briose de ciocolata cu dulceata de merisoare si crema de unt cu bezea elvetiana

Mod de pregatire briose: 1. Se cerna faina intr-un bol mare, se adauga cernand si cacaua si se

2 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • briose
  • 250 grame unt
  • 200 gr ciocolata amaruie de buna calitate
  • 250 grame faina
  • 100 ml lapte
  • 4 oua
  • coaja rasa de la 2 portocale mici
  • 250 gr zahar
  • un plic praf de copt
  • crema
  • 250 grame unt
  • 300 grame ciocolata amaruie
  • 5 linguri de zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de flori
Fursecuri  cu ciocolata

Fursecuri cu ciocolata

Se bat ouale cu zaharul, se adauga treptat uleiul, se adauga faina si esenta si amoniacul stins in

2 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Briose de ciocolata cu bezea

Briose de ciocolata cu bezea

Se freaca margarina cu zaharul si se adauga ciocolata topita, apoi se adauga faina amestecata cu

2 voturi    0 comentarii
50 min
Prajituri
Placinta cu branza

Placinta cu branza

Foaia: se face un aluat din oua, iaurt, drojdie, putina sare si 7 linguri de ulei. Separat, se freaca

3 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec in doua culori Chec in doua culori

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere