Autor:
flori (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 09 aprilie 2013
Ingrediente
briose, 250 grame unt, 200 gr ciocolata amaruie de buna calitate, 250 grame faina, 100 ml lapte, 4 oua, coaja rasa de la 2 portocale mici, 250 gr zahar, un plic praf de copt, , crema, 250 grame unt, 300 grame ciocolata amaruie, 5 linguri de zahar pudra
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
Mod de preparare
Se freca bine untul cu zaharul si se adauga cate un ou, amestecand continuu pana la incorporare, dupa care se pune laptele, faina amestecata cu praful de copt, ciocolata topita si se aromeaza cu coaja de portocala. Se pun cu lingura in formele de briose si se baga la cuptorul preincalzit la 220 grade pentru cca 15 minute.
Crema: se freaca untul cu zaharul pudra spuma adaugand-se treptat ciocolata topita cu grija sa nu se taie, iar se taie se adauga putina frisca lichida rece si se repara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Prajituri
Topim ciocolata neagra cu cele 125 g de unt.Lasam sa se raceasca. Mixam bine cele 2 oua, adaugam
2 voturi
0 comentarii
1h 30 min
Briosele:
Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul.
Incorporam uleiul treptat, apoi iaurtul.
Cernem
1 vot
2 comentarii
1h 20 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate