Briose cu crema de mascarpone si capsuni

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Briose cu crema de mascarpone si capsuni

Ingrediente

  • Pentru 12 briose:
  • 3 oua
  • 1/2 cana de zahar
  • 1/4 cana ulei
  • 3/4 cana lapte
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • 2 lingurite ness
  • 11-13 linguri faina
  • 6 capsuni mari
  • Pentru crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 1 esenta vanilie
  • 4 linguri smantana pentru frisca
  • 50 gr ciocolata alba
  • 4 linguri zahar pudra
  • bombonele decor
  • capsuni pentru decor

Mod de preparare

Briosele:

Mixam ouale spuma impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul.

Adaugam uleiul,iar mai apoi laptele.

Punem esenta si praful de copt.

Ness-ul il frecam cu 2-3 lingurite apa fierbine si il incorporam in compozitia de mai sus.

La urma punem faina treptat,timp in care mixam continuu.

Intr-o tava de briose punem hartiute.

Le umplem pe trei sferturi cu compozitie .

Capsunile le spalam si punem cate jumatate in fiecare briosa.

Dam tava in cuptorul incins si le lasam pana se rumenesc frumos(facem testul cu scobitoarea).

Cand sunt gata,le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca.

Crema:

Mixam smantana pentru frisca spuma.

Adaugam mascarponele,apoi punem zaharul pudra si mixam usor.

Ciocolata o dam pe razatoarea mica si o incorporam in mascarpone.

La urma adaugam esenta .

Intr-un ornator punem crema si cu ajutorul lui ornam briosele.

Deasupra presaram bombonele si punem capsunele.

Le dam putin la rece,apoi servim.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise