autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Briose cu crema de mascarpone si capsuni

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 iunie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 iunie 2013

Ingrediente
Pentru 12 briose:, , 3 oua, 1/2 cana de zahar, 1/4 cana ulei, 3/4 cana lapte, 1 praf de copt, 1 esenta vanilie, 2 lingurite ness, 11-13 linguri faina, 6 capsuni mari, , Pentru crema:, , 250 gr mascarpone, 1 esenta vanilie, 4 linguri smantana pentru frisca, 50 gr ciocolata alba, 4 linguri zahar pudra, bombonele decor, capsuni pentru decor

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Briosele:
Mixam ouale spuma impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
Adaugam uleiul,iar mai apoi laptele.
Punem esenta si praful de copt.
Ness-ul il frecam cu 2-3 lingurite apa fierbine si il incorporam in compozitia de mai sus.
La urma punem faina treptat,timp in care mixam continuu.
Intr-o tava de briose punem hartiute.
Le umplem pe trei sferturi cu compozitie .
Capsunile le spalam si punem cate jumatate in fiecare briosa.
Dam tava in cuptorul incins si le lasam pana se rumenesc frumos(facem testul cu scobitoarea).
Cand sunt gata,le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca.
Crema:
Mixam smantana pentru frisca spuma.
Adaugam mascarponele,apoi punem zaharul pudra si mixam usor.
Ciocolata o dam pe razatoarea mica si o incorporam in mascarpone.
La urma adaugam esenta .
Intr-un ornator punem crema si cu ajutorul lui ornam briosele.
Deasupra presaram bombonele si punem capsunele.
Le dam putin la rece,apoi servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu crema de mascarpone si capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Jeleu agar agar

Jeleu agar agar

1. Se fierbe apa. 2. Adaugati agarul. 3. Fierbeti 8 minute. 4. Se inchide focul, se adauga siropul. 5.

2 voturi    4 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Desert light de vara-frigarui de fructe

Desert light de vara-frigarui de fructe

Marul se taie pe din doua si se stropeste cu suc proaspat de lamaie, astfel se previne oxidarea.

7 voturi    3 comentarii
15 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 04 iunie 2013

    Multumesc mult Floare de colt. O zi frumoasa!

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 04 iunie 2013

    Arata super bine si sunt tare gustoase ! Feicitari !!!

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru 12 briose:
  • 3 oua
  • 1/2 cana de zahar
  • 1/4 cana ulei
  • 3/4 cana lapte
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • 2 lingurite ness
  • 11-13 linguri faina
  • 6 capsuni mari
  • Pentru crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 1 esenta vanilie
  • 4 linguri smantana pentru frisca
  • 50 gr ciocolata alba
  • 4 linguri zahar pudra
  • bombonele decor
  • capsuni pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc mult Floare de colt. O zi frumoasa!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Tarta cu dovleac