Briose cu crema de mascarpone si capsuni

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Briose cu crema de mascarpone si capsuni

Ingrediente

  • Pentru 12 briose:
  • 3 oua
  • 1/2 cana de zahar
  • 1/4 cana ulei
  • 3/4 cana lapte
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • 2 lingurite ness
  • 11-13 linguri faina
  • 6 capsuni mari
  • Pentru crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 1 esenta vanilie
  • 4 linguri smantana pentru frisca
  • 50 gr ciocolata alba
  • 4 linguri zahar pudra
  • bombonele decor
  • capsuni pentru decor

Mod de preparare

Briosele:

Mixam ouale spuma impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul.

Adaugam uleiul,iar mai apoi laptele.

Punem esenta si praful de copt.

Ness-ul il frecam cu 2-3 lingurite apa fierbine si il incorporam in compozitia de mai sus.

La urma punem faina treptat,timp in care mixam continuu.

Intr-o tava de briose punem hartiute.

Le umplem pe trei sferturi cu compozitie .

Capsunile le spalam si punem cate jumatate in fiecare briosa.

Dam tava in cuptorul incins si le lasam pana se rumenesc frumos(facem testul cu scobitoarea).

Cand sunt gata,le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca.

Crema:

Mixam smantana pentru frisca spuma.

Adaugam mascarponele,apoi punem zaharul pudra si mixam usor.

Ciocolata o dam pe razatoarea mica si o incorporam in mascarpone.

La urma adaugam esenta .

Intr-un ornator punem crema si cu ajutorul lui ornam briosele.

Deasupra presaram bombonele si punem capsunele.

Le dam putin la rece,apoi servim.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise