autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Briose cu dovleac

Autor: dantes (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 ianuarie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dantes (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 ianuarie 2019

Ingrediente
Pentru briose, 175 g faina, 200 g zahar, 60 g unt, 1 lingurita praf de copt, 1/2 lingurita sare, 2 linguri cacaua, 2 oua, 75 g smantana grasa, 60 ml.ulei, 160.ml lapte, Pentru crema, 250 g mascarpone, 1 Kg.dovleac placintar copt, zahar pudra dupa gust, scortisoara dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas se amesteca faina, praful de copt si sarea; se adauga zaharul si cacaua si se amesteca. Se adauga untul si se amesteca bine, veti avea un aluat faramicios deoarece este o cantitate mica de unt. Adaugati ouale pe rand amestecand dupa fiecare, apoi adaugati smantana si uleiul, amestecati pana ingredientele se combina bine (se poate folosi mixerul). Adaugati incet laptele si amestecati in continuu, veti avea un aluat mai lichid, nu va faceti griji, asa trebuie sa fie.

Umpleti formele de briose pana la jumate cu aluat si le introduceti in cuptorul preincalzit la 180 grade C si le coaceti 20 minute si faceti testul cu scobitoarea; daca nu sunt gata, le mai lasati 2 minute si le testati din nou.

Dupa ce s-au copt, le scoateti din tava si se lasa la racit.

Pentru crema:

Dovleacul se coace la cuptor si se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Intr-un vas se pune mascarpone-ul si se amesteca cu mixerul, se adauga treptat scortisoara, zaharul pudra si cate o lingura de dovleac copt (se verifica compozitia inainte de a adauga mai mult dovleac deoarece poate deveni prea moale.

Se orneaza briosele cu aceasta crema.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Briose cu dovleac

Briose cu dovleac

Se bat ouale cu zaharul apoi se adauga restul ingredientelor. Peste acest aluat se pune si amestecul

0 voturi    1 comentariu
35 min
Prajituri
Brioşe cu dovleac

Brioşe cu dovleac

Intr-un castron se amesteca piureul de dovleac fiert, ouale, iaurtul si uleiul, esenta de vanilie

1 vot    2 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru briose
  • 175 g faina
  • 200 g zahar
  • 60 g unt
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri cacaua
  • 2 oua
  • 75 g smantana grasa
  • 60 ml.ulei
  • 160.ml lapte
  • Pentru crema
  • 250 g mascarpone
  • 1 Kg.dovleac placintar copt
  • zahar pudra dupa gust
  • scortisoara dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de dantes
Pulpa de miel umpluta

Pulpa de miel umpluta

Se pune la fiert mai intai carnea de porc apoi maruntaiele de miel, cand sunt aproape fierte se scot

25 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Spuma de zmeura

Spuma de zmeura

Se pun toate ingredientele in bol si se mixeaza bine pana cand rezulta o spuma tare.se pune in pahare

7 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii in coaja,se curata si se dau pe razatoarea mica.Se amesteca cu faina si un varf

6 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

4 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu Fanta