Ingrediente
Pentru briose, 175 g faina, 200 g zahar, 60 g unt, 1 lingurita praf de copt, 1/2 lingurita sare, 2 linguri cacaua, 2 oua, 75 g smantana grasa, 60 ml.ulei, 160.ml lapte, Pentru crema, 250 g mascarpone, 1 Kg.dovleac placintar copt, zahar pudra dupa gust, scortisoara dupa gust
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
0 voturi
Mod de preparare
Umpleti formele de briose pana la jumate cu aluat si le introduceti in cuptorul preincalzit la 180 grade C si le coaceti 20 minute si faceti testul cu scobitoarea; daca nu sunt gata, le mai lasati 2 minute si le testati din nou.
Dupa ce s-au copt, le scoateti din tava si se lasa la racit.
Pentru crema:
Dovleacul se coace la cuptor si se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Intr-un vas se pune mascarpone-ul si se amesteca cu mixerul, se adauga treptat scortisoara, zaharul pudra si cate o lingura de dovleac copt (se verifica compozitia inainte de a adauga mai mult dovleac deoarece poate deveni prea moale.
Se orneaza briosele cu aceasta crema.