autor:

Truedelights

» » Prajituri

Briose cu dovleac

Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 aprilie 2010

Ingrediente
2 linguri ulei, o cana dovleac ras, 75 g zahar, -Se pun la calit. Cand dovleacul s-a inmuiat se adauga :, 2 linguri scortisoara, cateva stafide, o jumatate cana cu nuci macinate, -Daca dovleacul si-a, lasat prea multa zeama se pun mai multe nuci. Acestea vor absorbi zeama., Se opreste focul si se lasa sa se raceasca., Mai departe avem nevoie de:, 2 oua, 75 g zahar, 50 g unt, 1 praf de copt, esenta de vanilie, 2 linguri cacao, 150-200 g faina

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

0 voturi

Mod de preparare

Se bat ouale cu zaharul apoi se adauga restul
ingredientelor.
Peste acest aluat se pune si amestecul de dovleac si se amesteca usor.


Se pune aluatul in formele de briose captusite cu hartie ondulata.
Deasupra se presara nuca de cocos, asa...mai mult de moft :)
Se coc 30-35 minute la foc domol.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Briose cu dovleac

Briose cu dovleac

Faina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara si ghimbirul, le amestecam pe toate intr-un bol. Separat

7 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Briose de post cu mere, nuci si dovleac

Briose de post cu mere, nuci si dovleac

Curatam merele de coaja si cotor, le taiem cum ne place (eu am preferat lamele subtiri) si le presaram

4 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii de post de la bloggeri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 linguri ulei
  • o cana dovleac ras
  • 75 g zahar
  • -Se pun la calit. Cand dovleacul s-a inmuiat se adauga :
  • 2 linguri scortisoara
  • cateva stafide
  • o jumatate cana cu nuci macinate
  • -Daca dovleacul si-a
  • lasat prea multa zeama se pun mai multe nuci. Acestea vor absorbi zeama.
  • Se opreste focul si se lasa sa se raceasca.
  • Mai departe avem nevoie de:
  • 2 oua
  • 75 g zahar
  • 50 g unt
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri cacao
  • 150-200 g faina

Raporteaza reteta

Retete
de Truedelights
Ratza pe varza

Ratza pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piersici

Piersici

Se amesteca bine zaharul cu uleiul , apoi se adauga restul ingredientelor si rezulta o coca moale

12 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Bombite cu visine

Bombite cu visine

Se pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca. Biscuitii se

16 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

delicioase si frumoase!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Spirale cu mere si stafide Spirale cu mere si stafide

Cernem faina intr-un castron (eu am framantat intr-o covata pe care am achizitionat-o anul acesta de la Targul Olarilor, si de care

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Poale-n brau Poale-n brau

Se fărâmă drojdia şi se dizolvă în puţin lapte călduţ cu zahărul, se adaugă apoi ouăle, restul de lapte, untul

5 voturi    1 comentariu
2h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Brownie cu branza si visine