autor:

Licuta Marin

» » Dulciuri diverse

Briose cu dulceata de mure

Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 mai 2011

Ingrediente
300 gr faina, 200 ml iaurt, 2 oua, 100 ml ulei, 130 gr zahar, un praf de copt (10 gr), un varf cutit sare, vanilie, 200 gr dulceata de mure

Dificultate: Medie Timp: 1h

22 voturi

Mod de preparare

1. Zaharul, iaurtul, ouale si uleiul se pun intr-un bol. Se omogenizeaza bine cu mixerul , dupa care se adauga faina , praful de copt, sarea si vanilia .
2. Aluatul rezultat este exact pentru 12 briose. Se pregateste formele adaugand in fiecare gol cosulete de hartie specila pentru acestea (dimensiune 3.5x7 cm, se gasesc la Metro, Selgros, etc.)
3. Fiecare forma se umple pe jumatate cu aluat , apoi se pune cate o lingurita si jumatate de dulceata de mure, dupa care se completeza cu aluat 3/4 din cosulet.
4. Se coc 20-30 minute la foc potrivit. Se lasa briosele in forme un sfert de ora dupa care se scot.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu dulceata de mure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Galbenusurile se mixeaza impreuna cu 1/2 din cantitatea de zahar, esentele si coaja de citrice dupa

1 vot    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Cornuri pufoase si inimioare cu nuca si ciocolata.

Cornuri pufoase si inimioare cu nuca si ciocolata.

Am decis ca pe langa cornurile fragede sa fac si cateva inimioare dulci pentru cei ce sarbatoresc

10 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ella , 22 iulie 2018

    Delicioase!Eu le-am umplutb cu dulceata de cirese si cu alune. Multumim pt reteta!

  • roxana

    roxana (Chef de cuisine) , 24 iulie 2013

    Eu le-am umplut cu dulceata de capsuni si au iesit super bune;-);-);-)

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 18 mai 2011

    Imi plac mult de tot aceste prajiturele...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 12 mai 2011

      Delicioase! si foarte aspectuoase...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

22 voturi

Ingrediente

  • 300 gr faina
  • 200 ml iaurt
  • 2 oua
  • 100 ml ulei
  • 130 gr zahar
  • un praf de copt (10 gr)
  • un varf cutit sare
  • vanilie
  • 200 gr dulceata de mure

Raporteaza reteta

Retete
de Licuta Marin
Pizza cu ton si sunca

Pizza cu ton si sunca

1. Drojdia se inmoaie in apa calduta apoi se toarna peste faina impreuna cu sarea, uleiul si margarina.

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pui Chinese

Pui Chinese

Se taie marunt usturoiul si se caleste putin in uleiul de masline. Pieptul de pui se taie suvite

23 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Tort Deliciu de Ciocolata

Tort Deliciu de Ciocolata

1. Se face blatul astfel: se bat ouale cu zaharul timp de 15-20 minute pana isi tripleaza dimensiunea.

19 voturi    5 comentarii
2h
Torturi

Ella

Delicioase!Eu le-am umplutb cu dulceata de cirese si cu alune. Multumim pt reteta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Deliciu cu stafide si glazura de ciocolata