autor:

Licuta Marin

» » Dulciuri diverse

Briose cu dulceata de mure

Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 mai 2011

Ingrediente
300 gr faina, 200 ml iaurt, 2 oua, 100 ml ulei, 130 gr zahar, un praf de copt (10 gr), un varf cutit sare, vanilie, 200 gr dulceata de mure

Dificultate: Medie Timp: 1h

21 voturi

Mod de preparare

1. Zaharul, iaurtul, ouale si uleiul se pun intr-un bol. Se omogenizeaza bine cu mixerul , dupa care se adauga faina , praful de copt, sarea si vanilia .
2. Aluatul rezultat este exact pentru 12 briose. Se pregateste formele adaugand in fiecare gol cosulete de hartie specila pentru acestea (dimensiune 3.5x7 cm, se gasesc la Metro, Selgros, etc.)
3. Fiecare forma se umple pe jumatate cu aluat , apoi se pune cate o lingurita si jumatate de dulceata de mure, dupa care se completeza cu aluat 3/4 din cosulet.
4. Se coc 20-30 minute la foc potrivit. Se lasa briosele in forme un sfert de ora dupa care se scot.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu dulceata de mure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Amandine cu glazura de caramel

Amandine cu glazura de caramel

Crema: Eu am facut mai intai crema deoarece necesita timp de racire la frigider 2 ore. Intr-o craticioara

8 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Gogosii (reteta bunici)

Gogosii (reteta bunici)

Drojdia se inmoaie in putin lapte, apoi se pune intr-un bol mai mare faina se face o gaura in miljocul

30 voturi    1 comentariu
4h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • roxana

    roxana (Chef de cuisine) , 24 iulie 2013

    Eu le-am umplut cu dulceata de capsuni si au iesit super bune;-);-);-)

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 18 mai 2011

    Imi plac mult de tot aceste prajiturele...

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 12 mai 2011

    Delicioase! si foarte aspectuoase...

Dificultate

Medie

Timp

1h

21 voturi

Ingrediente

  • 300 gr faina
  • 200 ml iaurt
  • 2 oua
  • 100 ml ulei
  • 130 gr zahar
  • un praf de copt (10 gr)
  • un varf cutit sare
  • vanilie
  • 200 gr dulceata de mure

Raporteaza reteta

Retete
de Licuta Marin
Pizza cu ton si sunca

Pizza cu ton si sunca

1. Drojdia se inmoaie in apa calduta apoi se toarna peste faina impreuna cu sarea, uleiul si margarina.

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pui Chinese

Pui Chinese

Se taie marunt usturoiul si se caleste putin in uleiul de masline. Pieptul de pui se taie suvite

23 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Tort Deliciu de Ciocolata

Tort Deliciu de Ciocolata

1. Se face blatul astfel: se bat ouale cu zaharul timp de 15-20 minute pana isi tripleaza dimensiunea.

19 voturi    5 comentarii
2h
Torturi

roxana (Chef de cuisine)

Eu le-am umplut cu dulceata de capsuni si au iesit super bune;-);-);-)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Minitarte cu curd de capsuni