autor:

Licuta Marin

» » Dulciuri diverse

Briose cu dulceata de mure

Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 mai 2011

Ingrediente
300 gr faina, 200 ml iaurt, 2 oua, 100 ml ulei, 130 gr zahar, un praf de copt (10 gr), un varf cutit sare, vanilie, 200 gr dulceata de mure

Dificultate: Medie Timp: 1h

15 voturi

Mod de preparare

1. Zaharul, iaurtul, ouale si uleiul se pun intr-un bol. Se omogenizeaza bine cu mixerul , dupa care se adauga faina , praful de copt, sarea si vanilia .
2. Aluatul rezultat este exact pentru 12 briose. Se pregateste formele adaugand in fiecare gol cosulete de hartie specila pentru acestea (dimensiune 3.5x7 cm, se gasesc la Metro, Selgros, etc.)
3. Fiecare forma se umple pe jumatate cu aluat , apoi se pune cate o lingurita si jumatate de dulceata de mure, dupa care se completeza cu aluat 3/4 din cosulet.
4. Se coc 20-30 minute la foc potrivit. Se lasa briosele in forme un sfert de ora dupa care se scot.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu dulceata de mure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Estonian Kringel

Estonian Kringel

Puneti intr-un bol curat drojdia frecata cu 1 lingurita zahar si cu laptele caldut, nu fierbinte,

28 voturi    19 comentarii
2h 20 min
Dulciuri diverse
Babe din cozonac

Babe din cozonac

Pentru maia izolvam drojdia cu apa,zahar si faina, lasam la cald sa-si dubleze volumul. - Intre

17 voturi    3 comentarii
3h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • roxana

    roxana (Chef de cuisine) , 24 iulie 2013

    Eu le-am umplut cu dulceata de capsuni si au iesit super bune;-);-);-)

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 18 mai 2011

    Imi plac mult de tot aceste prajiturele...

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 12 mai 2011

    Delicioase! si foarte aspectuoase...

Dificultate

Medie

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • 300 gr faina
  • 200 ml iaurt
  • 2 oua
  • 100 ml ulei
  • 130 gr zahar
  • un praf de copt (10 gr)
  • un varf cutit sare
  • vanilie
  • 200 gr dulceata de mure

Raporteaza reteta

Retete
de Licuta Marin
Pizza cu ton si sunca

Pizza cu ton si sunca

1. Drojdia se inmoaie in apa calduta apoi se toarna peste faina impreuna cu sarea, uleiul si margarina.

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pui Chinese

Pui Chinese

Se taie marunt usturoiul si se caleste putin in uleiul de masline. Pieptul de pui se taie suvite

22 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Tort Deliciu de Ciocolata

Tort Deliciu de Ciocolata

1. Se face blatul astfel: se bat ouale cu zaharul timp de 15-20 minute pana isi tripleaza dimensiunea.

19 voturi    5 comentarii
2h
Torturi

roxana (Chef de cuisine)

Eu le-am umplut cu dulceata de capsuni si au iesit super bune;-);-);-)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Ciucalai