Briose cu fructe de padure

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Briose cu fructe de padure

Ingrediente

  • Briose:
  • 200 g fructe de padure + o lingura de faina;
  • 200 g unt;
  • 4 oua;
  • un praf de sare;
  • 200 g zahar;
  • un plic de zahar vanilat (8 g);
  • 200 g faina;
  • un plic de praf de copt (10 g).
  • Pentru decor:
  • circa 400 ml frisca lichida (tinuta la frigider);
  • 50 g fructe de padure.

Mod de preparare

Fructele de padure se spala si se lasa sa se scurga de apa.

Se topeste untul si se lasa sa se raceasca.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se mixeaza ouale impreuna cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat pana cand compozitia isi mareste considerabil volumul. Se incorporeaza treptat untul topit, apoi faina amestecata cu praful de copt.

Cele 200 g de fructe de padure se amesteca cu o lingura de faina, dupa care se amesteca cu aluatul.

Intr-o tava se aseaza formele de silicon pentru briose, dupa ce au fost unse cu unt. Se toarna aluatul in forme, lasand cel putin un cm pana la gura formelor deoarece briosele vor creste mult, iar daca le umpleti prea tare vor curge. Se introduce tava la cuptor pana cand briosele se rumenesc frumos si trec de testul scobitorii, apoi se lasa sa se raceasca.

Se mixeaza frisca si cu ajutorul unui posh se orneaza briosele, apoi se decoreaza cu fructele de padure ramase, dupa preferinta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise