autor:

andraconstantinescu

» » Dulciuri diverse

Briose cu fructe de padure

Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 august 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 august 2016

Ingrediente
Briose:, 200 g fructe de padure + o lingura de faina, 200 g unt, 4 oua, un praf de sare, 200 g zahar, un plic de zahar vanilat (8 g), 200 g faina, un plic de praf de copt (10 g)., Pentru decor:, circa 400 ml frisca lichida (tinuta la frigider), 50 g fructe de padure.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Fructele de padure se spala si se lasa sa se scurga de apa.

Se topeste untul si se lasa sa se raceasca.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se mixeaza ouale impreuna cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat pana cand compozitia isi mareste considerabil volumul. Se incorporeaza treptat untul topit, apoi faina amestecata cu praful de copt.

Cele 200 g de fructe de padure se amesteca cu o lingura de faina, dupa care se amesteca cu aluatul.

Intr-o tava se aseaza formele de silicon pentru briose, dupa ce au fost unse cu unt. Se toarna aluatul in forme, lasand cel putin un cm pana la gura formelor deoarece briosele vor creste mult, iar daca le umpleti prea tare vor curge. Se introduce tava la cuptor pana cand briosele se rumenesc frumos si trec de testul scobitorii, apoi se lasa sa se raceasca.

Se mixeaza frisca si cu ajutorul unui posh se orneaza briosele, apoi se decoreaza cu fructele de padure ramase, dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Briose cu fructe de padure

Briose cu fructe de padure

Am separat galbenusurile de albusuri. Albusurile le-am batut cu mixerul si treptat am adaugat zaharul

1 vot    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Covrigei  insiropati

Covrigei insiropati

Aluatul Daca faceti aluatul in masina de paine , cum il fac eu , folositi setarea 8 ,ca si la cozonac

5 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • andraconstantinescu

    andraconstantinescu (Chef de cuisine) , 20 august 2016

    Multumesc, Merisor!

  • merisor

    merisor (Chef de cuisine) , 19 august 2016

    Tare bine arata!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Briose:
  • 200 g fructe de padure + o lingura de faina
  • 200 g unt
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 200 g zahar
  • un plic de zahar vanilat (8 g)
  • 200 g faina
  • un plic de praf de copt (10 g).
  • Pentru decor:
  • circa 400 ml frisca lichida (tinuta la frigider)
  • 50 g fructe de padure.

Raporteaza reteta

Retete
de andraconstantinescu
Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine: Intr-un castron se pune faina, formandu-se o gropita in mijloc. Drojdia si zaharul se

9 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile

1 vot    0 comentarii
3h
Torturi
Tort Egiptean

Tort Egiptean

Pregatirea folior: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat albusurile cu un praf

5 voturi    0 comentarii
3h
Torturi

andraconstantinescu (Chef de cuisine)

Multumesc, Merisor!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Mucenici moldovenesti