O reteta usoara, perfecta pentru sfarsitul de saptamana.
Ingrediente
-150 gr iaurt
-50 ml ulei
-2 cesti faina
-1 ceasca zahar
-2 oua
-coaja portocala
-esenta portocala
-1 praf de copt
crema:
-100 ml lapte
-1 lingura rasa amidon
-1 galbenus
-100 ml frisca
-70 gr zahar
-50 gr ciocolata
Mod de preparare
Se bat ouale cu zahar apoi se adauga iaurtul si se amesteca bine plus un varf de sare. Dupa care se pune coaja de portocala esenta si uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt. Peste compozitia de oua se pune faina si se amesteca bine. Compozitia obtinuta se pune in forme de briose si se coace timp de 20-25 min la foc mediu.
Crema: se pune laptele intr-un vas si se incalzeste, galbenusul se amesteca cu zaharul si amidonul , dupa care se pune laptele fierbinte peste se amesteca bine sa nu faca cocoloase si se pune pe foc pana se ingroase (se amesteca continuu) dupa care se adauga ciocolata rupta bucati si se ia de pe foc. Se lasa sa se raceasca , acoperind crema cu o folie sa nu prinda crusta. Cand s-a racit se amesteca cu frisca batuta bine.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii