autor:

Dachman Laura

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Briose cu mar si ciocolata

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 aprilie 2010

Ingrediente
100 gr unt, la temperatura camerei, 100 gr zahar, 2 oua, separate, semintele rase de la 1 pastaie de vanilie, 1 lingurita esenta de rom, 150 ml lapte, 1 mar verde (mai mare), decojit si ras, 1 mar rosu (mai mare), decojit si ras, zeama de la ½ lamaie, 400 gr faina, 1 plic praf de copt, 100 gr crema de ciocolata cu alune de padure

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 190⁰C.Se tapeteaza o tava de briose cu cupe speciale pentru briose.
Intr-un vas se bate untul cu zaharul.Se adauga galbenusurile si se mixeaza.Se adauga apoi semintele de vanilie,esenta de rom, laptele, merele rase si zeama de lamaie.Intr-un alt vas se amesteca faina cu praful de copt apoi se incorporeaza in amestecul cu unt.Intr-un alt vas se bat albusurile spuma cu un praf de sare apoi se inglobeaza in compozitia cu faina.
Se imparte aluatul obtinut in forme, umpland fiecare cupa pana la ½ din aceasta.Se pune in centrul fiecarei briose 1 lingurita de crema de ciocolata cu alune de padure apoi se adauga deasupra fiecareia cate 1 lingura de aluat.Briosele se dau la copt 25-35 minute pana cand au crescut si s-au rumenit.

http://lauradfood2.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu mar si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 100 gr unt
  • la temperatura camerei
  • 100 gr zahar
  • 2 oua
  • separate
  • semintele rase de la 1 pastaie de vanilie
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 150 ml lapte
  • 1 mar verde (mai mare)
  • decojit si ras
  • 1 mar rosu (mai mare)
  • decojit si ras
  • zeama de la ½ lamaie
  • 400 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 100 gr crema de ciocolata cu alune de padure

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    9 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

20 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Grozave, delicioase!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Minune cu visine