autor:

Dachman Laura

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Briose cu mere acrisoare

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 octombrie 2010

Ingrediente
2 oua, 80 gr zahar, 1 lingurita zahar vanilat bourbon, 50 gr unt, topit, 200 ml iaurt, 1 lingurita esenta vanilie, 190 gr faina, 1 lingurita praf de copt, 1 lingurita scortisoara macinata, ¼ lingurita bicarbonat de sodiu, 300-400 gr mere acrisoare, curatate si taiate cubulete

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

3 voturi

Mod de preparare

Incinge cuptorul la 190ᵒC.Tapeteaza cu hartiute de copt o tava de briose.
Intr-o cratita pe foc potrivit pune merele cu 150 ml apa si lasa-le sa fiarba acoperite 5 minute pana cand incep sa se inmoaie.Scurge merele fierte de apa si pune-le deoparte.
Intr-un vas amesteca ingredientele uscate.Intr-un bol bate ouale cu zaharul pana cand isi maresc volumul.Incorporeaza untul topit, apoi iaurtul si esenta vanilie.Inglobeaza ingredientele uscate in cele lichide apoi adauga merele fierte si amesteca.
Pune cate 2 linguri de aluat in fiecare loc pentru briosa.Da briosele la copt 20-25 minute pana cand au crescut si s-au rumenit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu mere acrisoare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tartă bakewell cu cremă frangipane

Tartă bakewell cu cremă frangipane

1. Într-o cratiţă, la foc mediu, se pun fructele de pădure (direct din congelator), se adaugă

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu gem (de  post)

Prajitura cu gem (de post)

Se amesteca toate ingredientele. Compozitia obtinuta se pune in tava unsa si se da la cuptor. Pofta

42 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Zoia Cornelia Ana Poghirca , 01 aprilie 2015

    Pentru CRISTINA,cuiva ii plac prajiturile cu mere!

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

3 voturi

Ingrediente

  • 2 oua
  • 80 gr zahar
  • 1 lingurita zahar vanilat bourbon
  • 50 gr unt
  • topit
  • 200 ml iaurt
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 190 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • ¼ lingurita bicarbonat de sodiu
  • 300-400 gr mere acrisoare
  • curatate si taiate cubulete

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    9 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

20 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tartă cu mere