Briose cu mere acrisoare

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Briose cu mere acrisoare

Ingrediente

  • 2 oua
  • 80 gr zahar
  • 1 lingurita zahar vanilat bourbon
  • 50 gr unt, topit
  • 200 ml iaurt
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 190 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • ¼ lingurita bicarbonat de sodiu
  • 300-400 gr mere acrisoare, curatate si taiate cubulete

Mod de preparare

Incinge cuptorul la 190ᵒC.Tapeteaza cu hartiute de copt o tava de briose.

Intr-o cratita pe foc potrivit pune merele cu 150 ml apa si lasa-le sa fiarba acoperite 5 minute pana cand incep sa se inmoaie.Scurge merele fierte de apa si pune-le deoparte.

Intr-un vas amesteca ingredientele uscate.Intr-un bol bate ouale cu zaharul pana cand isi maresc volumul.Incorporeaza untul topit, apoi iaurtul si esenta vanilie.Inglobeaza ingredientele uscate in cele lichide apoi adauga merele fierte si amesteca.

Pune cate 2 linguri de aluat in fiecare loc pentru briosa.Da briosele la copt 20-25 minute pana cand au crescut si s-au rumenit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti
Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon
Orez cu lapte

Orez cu lapte

Reteta de orez cu lapte. Orez cu lapte reteta simpla si rapida. Retete de deserturi cu orez. Retete rapide.

Orez cu lapte
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise