autor:

www.Reteta-Video.ro

» » Dulciuri diverse

Briose cu mere si scortisoara

Autor: www.Reteta-Video.ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 septembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: www.Reteta-Video.ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 septembrie 2014

Ingrediente
450 g. de faina, 300 g. de zahar, 185 g. de iaurt, 120 ml de ulei, 3 oua, 4-5 mere potrivite, o lingurita cu scortisoara, un plic cu praf de copt, sare, un sfert de lingurita cu praf de ghimbir (optional)

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

3 voturi

Mod de preparare

Pregatim un bol si o sita in care punem praful de copt. Adaugam faina si le cernem impreuna.



Punem un praf de sare si cernem si praful de ghimbir, in cazul in care folositi. Adaugam scortisoara si amestecam bine toate ingredientele uscate.



Curatam merele de coaja si le taiem in cubulete. Pentru a nu se oxida, adaugam peste cuburile de mar zeama stoarsa de lamaie.



Incalzim cuptorul.



Pregatim un bol incapator in care punem ouale si le mixam.



Adaugam zaharul, dar pastram o lingura, si mixam pana cand acesta se topeste complet, amestecul isi dubleaza volumul si devine albicios.



Punem uleiul si continuam sa amestecam. Adaugam iaurtul si mixam pana la omogenizarea completa.



Punem ingredientele uscate si cubuletele de mar si amestecam usor, cu ajutorul unei spatule, doar pana la omogenizare, nu mai mult pentru ca altfel briosele se vor lasa in timpul coacerii.



Pregatim formele pentru briose (24 bucati).



Cu ajutorul a doua lingurite umplem cu aluat aproximativ trei sferturi din fiecare forma pregatita.



Presaram putin zahar deasupra fiecarei briose, pentru a obtine o crusta usor crocanta.



Introducem tava in cuptorul incalzit la 180 de grade pentru aproximativ 20-25 de minute.



Cand briosele sunt rumenite si trec testul scobitorii, scoatem tava din cuptor.



Lasam prajituricile sa se raceasca complet, apoi servim.



Reteta video completa o gasiti la: https://www.youtube.com/watch?v=sVgK0sYSzck



POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu mere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajiturele cu umplutura de nuca

Prajiturele cu umplutura de nuca

Aluatul - punem smantana, untul, zaharul si ouale in oala mixerului si le amestecam bine, adaugam

6 voturi    0 comentarii
2h 50 min
Dulciuri diverse
Foietaj cu rubarbar

Foietaj cu rubarbar

- Tăiem rubarbărul în bucăți de aproximativ 4-5 cm și apoi îl tăiem în fâșii subțiri -

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 25 %
249.99 lei
187.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

3 voturi

Ingrediente

  • 450 g. de faina
  • 300 g. de zahar
  • 185 g. de iaurt
  • 120 ml de ulei
  • 3 oua
  • 4-5 mere potrivite
  • o lingurita cu scortisoara
  • un plic cu praf de copt
  • sare
  • un sfert de lingurita cu praf de ghimbir (optional)

Raporteaza reteta

Retete
de www.Reteta-Video.ro
Paste cu Sos de Dovlecei

Paste cu Sos de Dovlecei

Pasul 1 Taiem dovleceii in cubulete mici. Tocam ceapa julien. Taiem ardeiul in fasii subtiri. Tocam

0 voturi    2 comentarii
35 min
Paste si pizza
Rulouri de Dovlecei cu Branza

Rulouri de Dovlecei cu Branza

Pasul 1 Incalzim cuptorul. Taiem dovleceii in felii foarte subtiri, pe lungime, cu ajutorul cutitului

1 vot    7 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Prajitura cu Mere Rase

Prajitura cu Mere Rase

Incalzim cuptorul. Punem praful de copt peste faina si omogenizam. Radem merele pe razatoarea mare. Pregatim

16 voturi    14 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tiramisu rețeta originală Tiramisu rețeta originală

Mod de preparare Tiramisu rețeta originală: Se prepara 500 ml cafea fara zahar si se lasa deoparte sa se raceasca. Se separa ouale

7 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tiramisu Tiramisu

Se face un sabayon din galbenus si zaharul pudra, dupa ce s-au batut se adauga mascarponele, apoi se adauga gelatina, care a fost temperata

1 vot    6 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Negresa de post