Briose cu migdale si smochine

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Briose cu migdale si smochine

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -175g de făină
  • - ½ linguriță praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • -175g de unt moale
  • -175g de zahăr
  • -175g de migdale măcinate
  • -1 lingură apă de trandafiri
  • -3 ouă mari
  • - smochine coapte
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -1 mână fulgi de migdale

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele cu mixerul pana se omogenizeaza.

Se incalzeste cuptorul la 180ᵒC.

In tava pentru briose se aseaza formele de hartie si se imparte aluatul astfel incat sa nu depaseasca 2/3 din capacitatea formelor.

Smochinele se taie in jumatati si apoi cresteaza in forma de evantai; se aseaza pe briose , presandu-le ca sa patrunda putin in aluat.

Se presara briosele cu fulgii de migdale si se dau la cuptor 40 de minute sau pana se rumenesc.

Se scot pe un gratar de prajituri si se lasa sa se raceasca.

Se servesc cu ceai.

Pofta buna!

Reteta de pe urmatorul link:

http://www.goodfood.ro/reteta/briose-cu-smochine-si-migdale-184763.html

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi