Se amesteca ingredientele cu mixerul pana se omogenizeaza.
Se incalzeste cuptorul la 180ᵒC.
In tava pentru briose se aseaza formele de hartie si se imparte aluatul astfel incat sa nu depaseasca 2/3 din capacitatea formelor.
Smochinele se taie in jumatati si apoi cresteaza in forma de evantai; se aseaza pe briose , presandu-le ca sa patrunda putin in aluat.
Se presara briosele cu fulgii de migdale si se dau la cuptor 40 de minute sau pana se rumenesc.
Se scot pe un gratar de prajituri si se lasa sa se raceasca.
Se servesc cu ceai.
Pofta buna!
Reteta de pe urmatorul link:
http://www.goodfood.ro/reteta/briose-cu-smochine-si-migdale-184763.html

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii