Se amesteca ingredientele cu mixerul pana se omogenizeaza.
Se incalzeste cuptorul la 180ᵒC.
In tava pentru briose se aseaza formele de hartie si se imparte aluatul astfel incat sa nu depaseasca 2/3 din capacitatea formelor.
Smochinele se taie in jumatati si apoi cresteaza in forma de evantai; se aseaza pe briose , presandu-le ca sa patrunda putin in aluat.
Se presara briosele cu fulgii de migdale si se dau la cuptor 40 de minute sau pana se rumenesc.
Se scot pe un gratar de prajituri si se lasa sa se raceasca.
Se servesc cu ceai.
Pofta buna!
Reteta de pe urmatorul link:
http://www.goodfood.ro/reteta/briose-cu-smochine-si-migdale-184763.html
Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...
Negresa pufoasa de postCeapa si ardeiul tocate, morcovul, telina si pastarnacul date pe razatoarea cu ochiuri mari se pun la calit in ulei,
Bors de dovlecei cu stevieDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii