Ingrediente
200 g morcovi razuiti marunt, 4 oua, 220 g faina, 1 lingurita praf de copt, 1/2 lingurita sare, 2 1/2 lingurite cu scortisoara macinata, 300 g zahar, 300 ml ulei, alune, stafide hidratate, crema:, 200 g mascarpone, 200 g branza de vaci dulce, 100 g zahar, 1 sfecla rosie
Dificultate: Medie | Timp: 1h
9 voturi
Mod de preparare
1. Morcovii + alunele + stafidele hidratate
2. Faina + praful de copt + sarea + scortisoara
3. Zaharul + uleiul + ouale adaugate unul cate unul.
Peste amestecul 3 se adauga amestecul2, se omogenizeaza, apoi se adauga amestecul 1 si se incorporeaza ingredientele.
Se preincalzeste cuptorul la 150 grade C, se pregateste tava pentru briose punand in fiecare forma o hartie de copt si se coc circa 20 minute (se face testul cu scobitoarea).
Pentru crema, mixam bine branza de vaci, zaharul si mascarpone, apoi razuim sfecla si o stoarcem si adaugam sucul in crema.
Dupa ce s-au copt, briosele se scot din tava si se lasa la racit si le ornam cu crema cu ajutorul unui sprit, se pot pune deasupra fructe sau bomboane, dupa preferinte.