Briose cu nuca de cocos si ciocolata

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Briose cu nuca de cocos si ciocolata

Ingrediente

  • 400 g de faina cernuta
  • 200 g de fulgi de cocos
  • 4 oua
  • 250 g de zahar
  • 480 ml de lapte
  • 240 ml de ulei
  • 2 plicuri de praf de copt
  • sare
  • 100-120 g de fulgi de cocos pentru ornat
  • 200 g de ciocolata neagra pentru ornat

Mod de preparare

Pasul 1:

Punem praful de copt si sare peste faina cernuta si omogenizam. Incalzim cuptorul.

Pasul 2:

Pregatim un bol in care punem ouale si mixam. Adaugam uleiul si continuam sa amestecam. Punem laptele si omogenizam.Adaugam zaharul si mixam pana cand acesta se topeste.

Pasul 3:

Punem cele 200 gr. de fulgi de cocos si faina amestecata cu praful de post si sare. Amestecam usor, cu ajutorul unei spatule, pana cand obtinem o compozitie omogena, dar nu mai mult.

Pasul 4:

Pregatim formele pentru briose in care aranjam hartiute. Umplem cu aluat, cu ajutorul a doua linguri, cate trei sferturi din fiecare forma pregatita. Introducem tava in cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 20-25 de minute.

Pasul 5:

Cand briosele sunt aurii deasupra, scoatem tava din cuptor si le lasam sa se racoreasca putin, dar nu complet.

Pasul 6:

Topim ciocolata la bain-marie.

Pasul 7:

Trecem fiecare varf de briosa calduta prin ciocolata topita. Tavalim varful brioselor invelite in ciocolata prin fulgi de cocos.

Pasul 8:

Servim desertul dupa ce s-a racit complet.

Reteta video completa o gasiti la:http://www.reteta-video.ro/retete/briose-muffins-cu-nuca-de-cocos-si-ciocolata.html

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise