Briose cu nuca de cocos si ciocolata

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Briose cu nuca de cocos si ciocolata

Ingrediente

  • 400 g de faina cernuta
  • 200 g de fulgi de cocos
  • 4 oua
  • 250 g de zahar
  • 480 ml de lapte
  • 240 ml de ulei
  • 2 plicuri de praf de copt
  • sare
  • 100-120 g de fulgi de cocos pentru ornat
  • 200 g de ciocolata neagra pentru ornat

Mod de preparare

Pasul 1:

Punem praful de copt si sare peste faina cernuta si omogenizam. Incalzim cuptorul.

Pasul 2:

Pregatim un bol in care punem ouale si mixam. Adaugam uleiul si continuam sa amestecam. Punem laptele si omogenizam.Adaugam zaharul si mixam pana cand acesta se topeste.

Pasul 3:

Punem cele 200 gr. de fulgi de cocos si faina amestecata cu praful de post si sare. Amestecam usor, cu ajutorul unei spatule, pana cand obtinem o compozitie omogena, dar nu mai mult.

Pasul 4:

Pregatim formele pentru briose in care aranjam hartiute. Umplem cu aluat, cu ajutorul a doua linguri, cate trei sferturi din fiecare forma pregatita. Introducem tava in cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 20-25 de minute.

Pasul 5:

Cand briosele sunt aurii deasupra, scoatem tava din cuptor si le lasam sa se racoreasca putin, dar nu complet.

Pasul 6:

Topim ciocolata la bain-marie.

Pasul 7:

Trecem fiecare varf de briosa calduta prin ciocolata topita. Tavalim varful brioselor invelite in ciocolata prin fulgi de cocos.

Pasul 8:

Servim desertul dupa ce s-a racit complet.

Reteta video completa o gasiti la:http://www.reteta-video.ro/retete/briose-muffins-cu-nuca-de-cocos-si-ciocolata.html

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise